می‌گویند استان واسط در شرقی‌ترین نقطه عراق و در مرز ایران پیش از این استانی محروم بود، اما حالا به برکت پیاده‌روی زائران اربعین با مردمی مهمان‌نواز به استانی در حال توسعه تبدیل شده است.

درختكاري

به گزارش همشهری آنلاین، مانند شهر کوت در این استان که سالانه بیش از یک و نیم میلیون نفر از آن برای تردد به سمت نجف، کربلا، کاظمین و سامرا تردد می‌کنند. فاصله مهران تا کوت 82 کیلومتراست و زائران هر سال در رسیدن به این شهر، در موکب‌هایی که هم از سوی ایران و هم از سوی محلی‌ها برپا شده پذیرایی می‌شوند و بعد به سمت شهرهای مقصد حرکت می‌کنند. حالا قرار است طرح درختکاریازمهراندر استان ایلام تاشهر کوت در استان واسط عراق اجرا شود تا زائران در مسیر سبز پیاده‌روی کنند.

2 تفاهم‌نامه بین 2 کشور

در فاز نخست طرح درختکاری مهران تا کوت قرار است 10 کیلومتر از مسیر جاده مهران تا کوت نهال‌کاری شود و پس از آن با همکاری طرف ایران و عراق فازهای بعدی اجرا خواهد شد؛ 82 کیلومتر.

به گفته رئیس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام، تفاهمنامه‌ای بین استانداری ایلام و استانداری واسط عراق امضا شده است که دو مرحله داشت. یاسم خانمحمدیان به همشهری می‌گوید: «یک بار در سال 1394 و یک بار در سال 1397 تفاهمنامه امضا شد. در این تفاهمنامه قرار شد برای جلوگیری از پدیده ریزگردها و همچنین ایجاد فضایی سبز در حاشیه جاده برای تردد زوار عملیات درختکاری انجام شود.»‌ او ادامه می‌دهد: «برهمین اساس، قرار است 82 کیلومتر از مسیر مهران تا کوت عراق نهال‌کاری صورت گیرد. در این تفاهمنامه ذکر شده که طرف ایرانی نهال‌های این مسیر را تامین کند و طرف عراقی مسئولیت آبیاری درختان را به عهده بگیرد و کاشت و آبیاری با طرف عراقی باشد.»

جلسه با طرف عراقی

رئیسادارهکلمنابعطبیعیوآبخیزداریایلاماعلام می‌کند که چند روز پیش جلسه‌ای هم در بدره عراق برگزار شده و طرف عراقی اعلام کرده است که باید دولت مرکزی چنین اجازه‌ای به استانداری واسط عراق بدهد.

یاسمخانمحمدیان می‌گوید:‌ «طرف عراقی نزدیک به 10 کیلومتر از این مسیر را چاله کنده تا برای درختکاری آماده باشد. در این جلسه از استانداری واسط عراق درخواست کردیم کارهای سیاسی انتقال نهال به این جاده را انجام دهند تا از این هفته نهال‌ها را از مرز مهران به کوت عراق بفرستیم.»‌

هدف از اجرای طرح

هدف از اجرای طرح، جلوگیری از ریزگردها و همچنین ایجاد فضای سبز در مسیر پیاده‌روی زائران به عراق است. رئیسادارهکلمنابعطبیعیوآبخیزداریایلام عنوان می‌کند: «اکنون فصل کاشت نهال است. برنامه این است که در فاز نخست 10 کیلومتر نهال کاری صورت بگیرد تا فازهای بعدی این پروژه را هم اجرایی شود.»

یاسمخانمحمدیان تاکید می‌کند: «یکی از کانون‌های ریزگرد که وارد ایران می‌شود، بیابان‌های عراق است و اگر درختکاری انجام شود، بخشی از کانون ریزگرد بسته می‌شود. همچنین با درختکاری در مسیر مهران تا کوت عراق زائران می‌توانند از فضای سرسبز لذت ببرند و زیر سایه درختان استراحت کنند به ویژه در گرمای تابستان.»

کد خبر 898813
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha