به گزارش همشهری آنلاین، سید احمد علوی رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم با تاکید بر اینکه شورای شهر از بخش خصوصی برای احیا ساختمان های تاریخی حمایت میکند، گفت: در موضوع حفظ باغات به این پی بردیم که اگر برای مالک باغ امتیازاتی در نظر نگیریم، سرانجام باغ تخریب خواهد شد. همین اتفاق برای ساختمانهای میراثی هم میافتد و به همین دلیل در اسفند ۱۴۰۲ شورای شهر تهران مصوبهای را تایید کرد که بر اساس آن امتیازهایی برای مرمت و بهرهبرداری درنظر گرفته شده و برخی از عوارض کاهش پیدا کرده یا حذف شده است.
وی با اشاره به اینکه ساختمانهای در اختیار بخش خصوصی بیش از ساختمانهای عمومی و دولتی نیاز به حمایت دارند، گفت: در محلههایی که فضای میراثی به بافت فرسوده تبدیل شده است در حال بازنگری نقشهها هستیم. همچنین در محلههایی مانند امامزاده یحیی هیچ ابلاغی برای تخریب ساختمانهای قدیمی صادر نشده است.
تخریب پلاک های تاریخی امکان ندارد
وحیدرضا انارکی محمدی، شهردار منطقه ۱۲ در این بازدید گفت: هیچ طرحی برای تخریب پلاکهای تاریخی در امامزاده یحیی یا عودلاجان وجود ندارد. پیشنهادهایی که از منابع مختلف نقل میشود باید در کمیسیون ماده ۵ با حضور نماینده میراث تایید و ابلاغ شود که شامل فرآیندی طولانی و دقیق است.
گفتنی است، عمارت صدراعظم در کوچه امام جمعه ناصر خسرو، باقیمانده یک خانه باغ وسیع است که متعلق به میرزا آقاخان نوری صدراعظم ناصرالدین شاه بود. این بنا از وی به نماینده امام جمعه تبریز انتقال پیدا کرد و سپس به آموزش و پرورش سپرده شد. کار بازسازی بنا از آبان سال گذشته آغاز شد و اکنون طبقه همکف آن کاملا نوسازی شده و بازسازی طبقه دوم ادامه دارد.
نظر شما