عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با توجه به نیازی که در کشور به برق داریم و مرتبا این نیاز هم افزایش پیدا می‌کند، باید نیروگاه‌هایی را از ۱۰ سال گذشته وارد مدار می‌کردیم اما متاسفانه وقفه ۱۰ ساله‌ای از گذشته به جای مانده است.

مازوت سوزی

فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری آنلاین، با اشاره به اعلام قطعی برق منظم توسط دولت برای عدم مازوت سوزی، اظهار کرد: با توجه به نیازی که در کشور به برق داریم و مرتبا این نیاز هم افزایش پیدا می‌کند، باید نیروگاه‌هایی را از ۱۰ سال گذشته وارد مدار می‌کردیم مخصوصا که در کشور قابلیت ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر از نوع خورشیدی و بادی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه وقفه ۱۰ ساله‌ای از گذشته به جای مانده است، گفت: شاید عمده این عقب ماندگی به دلیل عدم جذابیت برای بخش خصوصی در این بخش بوده و یا اینکه طلبکاری بیش از اندازه‌ نیروگاه‌های بخش خصوصی از دولت، عاملی در کاهش تمایل برای ایجاد نیروگاه‌های جدید شده است. درحال حاضر بیشترین تولید برق در کشور ما توسط دولت انجام می‌شود که در هیچ کجای دنیا چنین شرایطی وجود ندارد.

شهرکی با بیان اینکه در تابستان امسال ۱۹ هزار مگاوات کسری برق و ناترازی داشتیم که به ترتیب اولویت بخش صنایع، کشاورزی، تجاری و خانگی درگیر کرده است، بیان کرد: بخش عمده نیروگاه‌های کشور گاز سوز هستند و در زمستان باتوجه به اینکه مصرف خانگی، صنعتی و تجاری زیاد می‌شود، نیروگاه‌ها باید سوخت مایع خود را باید ذخیره می‌کردند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: ۳.۵ میلیارد لیتر ظرفیت ذخیره نیروگاه‌های ماست، ذخیره سازی امسال در مقایسه با سال گذشته، کمتر بوده و تنها ۵۰ درصد مخازن ذخیره‌سازی صورت گرفته، یعنی حتی همان مازوت و گازوئیلی که در سال‌های گذشته ذخیره می‌شد، امسال کمتر از سال قبل ذخیره شده است.

وی افزود: در زمستان، گاز نیروگاه‌ها قطع می کردند که نیروگاه‌ها با سوخت مایع که مازوت و گازوئیل است فعالیتشان را انجام می‌دهند که همین مازوتی که به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود حدود ۳.۵ درصد گوگرد داشته و چگالی بالایی دارد همین امر باعث می‌شود وقتی مازوت می‌سوزد، خاکستری را تولید کند که بین ۲ تا ۲.۵ برابر از میزان استاندارد پایین‌تر است. میزان استاندارد گوگرد در مازوت تقریبا نیم درصد بودهاما مازوتی که تحویل نیروگاه‌ها ۷ برابر میزان استاندار مجاز گوگرد دارد، که آلودگی هوای وحشتناکی را در شهرهای اطراف نیروگاه‌ها شاهد هستیم.

شهرکی ادامه داد: باید در سال‌های گذشته در تولید مازوت‌هایی با درصد گوگرد کم اقدام می‌کردیم چراکه مازوت سوخت ارزان قیمتی است که نیروگاه‌ها تمایل دارند از آن استفاده کنند هرچند که از نظر فنی، خود مازوت باعث ضرر و زیان زیادی در سیستم‌های نیروگاهی هم می‌شود. باتوجه به اینکه صنعت برق نتوانسته با سرعت مناسبی رشد کند، امروز مسئولین در دو راهی قرار گرفتند که یا باید مازوتی که باعث آلوده شدن محیط می‌شود را استفاده کنند و یا این که به طور کل برق را قطع کنند.

این نماینده مجلس گفت: تا سال قبل عملا مسیر اول انتخاب می‌شد اما امسال باتوجه به شرایطی که وجود دارد، مسیر دوم را دولت انتخاب کرده است. به هر طریق در هر دو مسیر مردم هزینه بی‌تدبیری مسئولانی را می‌دهند که باید در گذشته سرعت مطلوبی را برای تولید برق در کشور می‌داشتند که نداشتند. ضمن این که باتوجه به ناترازی که در بحث گاز وجود دارد، اگر مصرف خانگی کنترل نشود، گاز هم قطع خواهد شد و این موضوع، شرایط را سخت می‌کند.

وی اظهار کرد: قطع برق با اولویت بخش صنعتی در سال‌های گذشته صورت می‌گرفت و صحبت از قطع برق خانگی نبود اما حتی اگر تنها برق صنایع قطع شود باز هم مردم هستند که تحت فشار قرار می‌گیرند چراکه محصولی که تولید می‌شود گران شده، هزینه‌های سر بار صنایع بالا رفته، هزینه تولید افزایش یافته بنابراین مردم از این طریق و به صورت غیر مستقیم هزینه‌های قطع برق صنایع را خواهند داد.

شهرکی خاطرنشان کرد: به هر دلیل به این نقطه رسیدیم، این ناترازی بین تولید و مصرف در کوتاه مدت هم حل نخواهد شد برای چندین سال متوالی درگیر این موضوع خواهیم بود. همچنین باید گفت که نیروگاه‌ها هم فرسوده هستند و ضریب بهره‌وری در نیروگاه‌ها پایین است، علاوه‌براین خطوط انتقال و توزیع برق هم فرسوده بوده درحالی در بخش اصلاح و بهینه سازی خطوط انتقال و توزیع تمام امکاناتش را در داخل کشور داریم و برای اصلاح شبکه انتقال و توزیع هیچ وابستگی به خارج از کشور نداریم اما این اقدام صورت نگرفته و حال ۱۰ درصد برق کشور در همین خطوط انتقال تلف می‌شود که اگر درست عمل می‌شد می‌توانستیم امروز شاهد این موضوع نباشیم.

کد خبر 899227

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجلس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha