مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰
۰ نفر

قدم زدن در گذرهایی که شما را به تماشای هنر و صنایع دستی ایرانی مهمان می‌کنند، می‌تواند یک گزینه تفریحی متفاوت برای آخر هفته باشد. برخی خیابان‌ها مانند خیابان نجات‌اللهی، خیابان فردوسی، خیابان طالقانی و ... به بازاری داغ برای فروش انواع محصولات هنرهای سنتی تبدیل شده‌اند.

فردوسی

همشهری - سعیده مرادی: در گذرهای صنایع دستی، محصولات هنری متعلق به شهرهای مختلف ایران، از چرم و فرش گرفته تا دیگر محصولات مانند سفالگری، میناکاری، قلم‌ زنی، سوزندوزی، گلیم بافی و ... به فروش می‌رسد و خرید و حتی تماشای این محصولات خالی از لطف نیست. برای آشنایی بیشتر با این گذرها و مراکز صنایع دستی در پایتخت با ما همراه باشید.

نام مقصد: خیابان نجات‌الهی(ویلا)

خیابان نجات‌الهی یا همان خیابان ویلا حد فاصل خیابان انقلاب و خیابان سرو قرار دارد و به عنوان اصلی‌ترین گذر صنایع دستی تهران شناخته می‌شود.

قدم به قدم با صنایع دستی

سرازیری خیابان ویلا را که پایین بیایید، چراغ‌های رنگارنگ فروشگاه‌های هنری توجهتان را جلب می‌کند. مغازه‌های خیابان ویلا خیلی چسبیده به هم نیستند، اما اگر در این خیابان قدم بزنید تعداد زیادی فروشگاه صنایع دستی را خواهید دید که از گلیم و گبه، انواع فرش دستبافت و تابلو فرش گرفته تا انواع ظرف و ظروف دکوری مزین به میناکاری، قلم زنی و منبت کاری را شامل می‌شوند. این گذر کافه و رستوران‌های متعددی هم دارد.

نشانی: خیابان انقلاب، خیابان استاد نجات‌الهی(ویلا)

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: بهجت آباد

نزدیکترین ایستگاه مترو: طالقانی

امکانات: فروشگاه، مسجد، سرویس بهداشتی

خیابان‌هایی به رنگ هنر و صنایع‌دستی ایرانی

نام مقصد: خیابان فردوسی

از خیابان‌های مرکزی پایتخت است که از میدان امام خمینی(ره) آغاز شده و به میدان فردوسی در شمال منتهی می‌شود. خیابانی که در آن فروشگاه‌های فروش چرم به وفور وجود دارد.

گردش با بوی چرم تازه

اگر گردش در خیابان فردوسی را از جنوبی‌ترین نقطه آن آغاز کنید، از همان ابتدای مسیر تا میدان فردوسی در کنار تعدادی از فروشگاه‌های صنایع دستی که به فروش محصولات هنری شهرهای مختلف می‌پردازند، مغازه‌های کوچک و بزرگ چرم را نیز خواهید دید. بعد از گذر از این فروشگاه‌ها در میدان فردوسی، ابتدای خیابان سپهبد قرنی که در شمال میدان قرار دارد، بازار فرش عباسی قرار دارد. بازاری با معماری سنتی که در آن انواع فرش دستبافت از شهرهای مختلف عرضه می‌شود.

نشانی: میدان امام خمینی(ره)، خیابان فردوسی

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: فردوسی

نزدیکترین ایستگاه مترو: فردوسی

امکانات: رستوران، هتل، مسجد

خیابان‌هایی به رنگ هنر و صنایع‌دستی ایرانی

نام مقصد: گذر عودلاجان

گذر عودلاجان با معماری قاجاری در بافت تاریخی بازار بزرگ تهران واقع شده و به مرکزی برای عرضه انواع صنایع دستی تبدیل شده است.

تماشای هنر شهرهای مختلف ایران

برای تهیه صنایع‌دستی از شهرهای مختلف کافی است سری به گذر بازارچه عودلاجان بزنید. مغازه‌های صنایع‌دستی انواع آثار شهرهای مختلف را در ویترین‌ها چیده‌اند. از خاتم کاری، میناکاری، فیروزه‌کوبی، قلمزنی و معرق‌کاری اصفهان گرفته تا دستبافته‌های زنان سیستان و بلوچستان و پته‌دوزی کرمان، ‌ظروف ملیله، نقره و چرم، سفال و سرامیک، فرش، گلیم، جاجیم، انواع ظرف‌های مسی و برنجی در این بازارچه به فروش می‌رسد. بین این حجره‌ها، چند مغازه ساندویچی و غذاخوری هم ساخته شده است.

نشانی: خیابان ۱۵ خرداد، ‌روبه‌روی بازار آهنگران

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس:چهارراه سیروس

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو:۱۵خرداد

امکانات: رستوران، دیوار یادگاری

خیابان‌هایی به رنگ هنر و صنایع‌دستی ایرانی

نام مقصد: خیابان طالقانی

خیابان طالقانی از خیابان قدس آغاز شده و به خیابان شریعتی منتهی می‌شود. در این خیابان در کنار فروشگاه‌های مختلف، فروشگاه‌های صنایع دستی هم پر طرفدارند.

محصولات صادراتی

برای گردشگرانی که مرکز شهر را برای گشت و گذار و خرید صنایع دستی انتخاب می‌کنند، خیابان طالقانی نیز در بین مقاصد خریدشان قرا دارد. نزدیکی این خیابان به خیابان نجات‌اللهی باعث شده تا تعداد فروشگاه‌های صنایع دستی در آن کم نباشد. فروشگاه‌هایی که محصولات مختلف مانند ظروف مسی و قلم کاری شده، جاجیم، فرش، گلیم و ... از شهرهای مختلف را به فروش می‌رسانند. هتل‌های زیادی در این خیابان قرار دارند بنابراین صنایع دستی این گذر موردتوجه گردشگران خارجی قرار می‌گیرد.

نشانی: میدان فلسطین، خیابان طالقانی

نزدیکترین ایستگاه اتوبوس: حافظ

نزدیکترین ایستگاه مترو: طالقانی

امکانات: رستوران، کافه

خیابان‌هایی به رنگ هنر و صنایع‌دستی ایرانی

کد خبر 899470
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روز هفتم

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha