همشهری آنلاین- مهدیه تقوی راد: سینماهایی که بعد از انقلاب تغییر نام داده اند و چندین بار بازسازی شده اند. در مسیری کوتاه از این خیابان یعنی از پیچ شمیران تا خیابان بهار ۳ سیما از دهه ۴۰ تا کنون فعال هستند.
سینما ایران
نشانی: خیابان شریعتی، روبروی بهار شیراز
سینما ایران فقط بخشی از مجموعه فرهنگی هنری تهران است که ۴ سالن نمایش فیلم دارد. این مجموعه هنری چندین سالن سینما، کلاس های آموزشی، نمایشگاه، غرفه، کافی شاپ و ... دارد. سینما ایران در سال ۱۳۴۵ تاسیس شده و اگر چه در ابتدا ۱۲۹۸ نفر ظرفیت داشت اما بعد از تغییراتی که در ساخت آن به وجودآمد ظرفیت آن به ۱۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرد. این سینما یک بار در سال ۱۳۴۸ آتش گرفت و در عرض ۲ ساعت کاملا سوخت اما مثل ققنوسی که از آتش بلند می شود دوباره قد راست کرد و پا گرفت. بار دوم این سینما در سال ۱۳۹۲ دچار آتش سوزی شد اما آسیب کلی ندید و بعد از بازسازی دوباره به اکران فیلم و ... ادامه داد.
سینما صحرا(ریولی سابق)
نشانی: سه راه شریعتی، سه راه طالقانی
سینما صحرا در سال ۱۳۴۵ در زمینی ۱۰۵۰ متر مربعی با ظرفیت ۱۱۰۰ نفر ساخته شد. این سینما به عنوان یکی از بزرگترین سینماهای خاورمیانه و برای بخش خصوصی است. سینما صحرا جزو سینماهای ممتاز تهران است که که حالا ۱۰۴۰ صندلی دارد.
سینما سروش(مولن روژ سابق)
نشانی: خیابان شریعتی، بالاتر از سه راه طالقانی، نبش خیابان بوشهر
سینما سروش در سال ۱۳۴۳ با فیلم بندباز افتتاح شد. این سینما در سال ۱۳۹۰ به بهانه تعمیرات تعطیل شد و سال ۱۳۹۳ بعد از بازسازی با اکران فیلم شهر موشهای ۲ به جرگه سینماهای فعال تهران پیوست. سه سالن نمایش این سینما مجهز به سسیتم دالبی هستند که سالن شماره یک ۳۳۰ نفر، سالن شماره ۲ با ظرفیت ۲۰۰ نفر و سالن شماره ۳ هم ۱۰۰ نفر ظرفیت دارد. مجهز بودن این سینما به سالن تئاتر یکی دیگر از مزیتهای این سینمای قدیمی پایتخت است. سینماهای زنجیرهای مولنروژ شامل هشت سینما بود که توسط برادران اخوان دایر شدند. سینماهای مهتاب، برلیان، زهره، کریستال و مولنروژ از جمله آنها بودند که فیلمهای کمپانی پارامونت و یونایتد آرتیستز را واردکشور و به زبان اصلی نشان میدادند. پس از مدتی استودیو مولنروژ شروع به فعالیت کرد و محصولات این دو کمپانی را دوبله و به بازار عرضه کرد.
نظر شما