به گزارش همشهری آنلاین، منصور براتی، کارشناس مسائل اسرائیل:1-درمورد وضعیت پیشرَوی ارتش رژیم صیهونیستی در جبهه جنوب لبنان به شکل واحد و مشخص نمیتوان از مثبت یا منفی بودن آن سخن راند و گفت آنان درحال پیشروی بودند یا خیر. در حقیقت رژیم صهیونیستی رفتارهایی را از خود نشان داده است که بعضی از این رفتارها بعضا با یکدیگر متناقض است. به طور مثال ارتش اسرائیل از ماه اوت سال 2024 سه لشکر را از غزه منتقل کرد به جبهه جنوب لبنان؛ این درصورتی است که از قبل دو لشکر در مرز سرزمینهای اشغالی و لبنان حضور داشتند.
مجموع این 5 لشکر در ماجرای حمله زمینی اسرائیل به لبنان در اوایل ماه اکتبر حضور داشتند. اما امروزه صحبت از خروج دو لشکر از آنها در میان است که میتواند حاکی از وجود نوعی رکود در روند جنگ باشد. همچنین میتوان از این اخبار این احتمال را مدنظر قرار داد که وضعیت، به سمت مذاکرات آتشبس بین دو طرف رفته و با توجه به فشارهای بینالمللی و تحولات منطقهای احتمال آتشبس به دلیل ناکامی در پیشروی وجود دارد. اما از طرف دیگر ممکن است که این یک مانور از سوی رژیم بوده و هنوز واقعیت آن برای ما مشخص نیست.
2-اسرائیل برخی از روستاهای مرزی را در پیش روی خود تحت کنترل درآورده است؛ اما این موضوع نیز مطرح است که بعد از تخریب روستاها آنان از آن منطقه رفتهاند و به شکل کامل در اشغال صهیونیستها نیست. به طور مثال فیلمهایی پخش شده است که در آن سربازان اسرائیلی روستایی یا بخشی از یک روستا را تصرف کردند و درحال تخریب و منفجر کردن ابنیه و ساختمانهای آنجا هستند. حتی در بعضی از این مناطق خبرنگاران صهیونیستی هم حضور داشتند؛ معمولا در جنگها خبرنگاران زمانی حاضر میشوند که آن منطقه جنگی در یک وضعیت ثبات نسبی قرار دارد. اما با تمام این شرایط باز هم این مناطق در تصرف کامل صهیونیستها قرار ندارد و آنها این روستاها را ترک کردند و به منطقه خیام که در موقعیت شمال شرقی است پیشروی کردند که البته در آن ناکام ماندند. موضوع مهم این است که اسرائیل پیش روی خود را به سمت خیام برده است؛ این درحالی است که انتظار میرفت آنان اول به سمت تصرف لیتانی پیش روی داشته باشند. این رفتارهای متناقض و عجیبی است که درحال حاضر از سوی رژیم صیهونیستی شاهدش هستیم.
3-همچنین باید به آن طرف میدان هم نظر افکند. از اواخر سپتامبر که آتش جنگ از سوی رژیم علیه حزب الله و سرزمینهای لبنانی شعلهور شد؛ شاهد اتفاقاتی همچون شهادت سران گردان رضوان نظیر فواد شکر و ابراهیم عقیل بودیم که در نهایت این مسیر منجر به عملیات پیجرها و سپس شهادت اعضای رهبری آنان یعنی سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی الدین شد. در این وضعیت برخی از افراد و رسانهها چنین نتیجه گرفته بودند که سران نظامی و فرماندهی حزب الله به طور کامل آسیب دیده است. اما بعد از این وقایع و با ادامه دار شدن جنگ، افزایش بُرد حملات حزب الله و چند عملیات موفقیتآمیز از سوی مقاومت لبنان نشان داد گرچه رده فرماندهی آنان آسیب دیده است، اما این به معنای نابودی توان نظامی و فرماندهی حزب الله نیست و حالا این گروه به سمت ایجاد یک موازنه نظامی درحال حرکت است تا شرایط را برابر کند. گفتنی است که برخی انتظار داشتند که قدرت ذخایر موشکی حزب الله نیز تمام شده باشد. وزیر سابق دفاع اسرائیل، گالانت مدعی شده بود که 80درصد توان موشکی حزب الله صرف شده است. اما در حال حاضر شاهدیم که هیچ تغییری در الگوی حملات موشکی و پرتابهای حزب الله ایجاد نشده است.
نظر شما