همشهری آنلاین _ فتانه احدی:در این حادثهای غمانگیز و هولناک که برای 4 عضو خانواده اتفاق افتاد دو نفر مسموم و دو خواهر جان خود را از دست دادند.
این ماجرای تلخ، بر اثر مصرف قارچ سمی بود که در روزهای اخیر بازتاب زیادی در فضای مجازی و رسانهها داشت. امیر رستمی آکندی برادر این دو خواهر به نامهای مرضیه و مهدیه جزئیات این واقعه تلخ را شرح داده است.
امیر رستمی آکندی میگوید: مادرم به خانه یکی از همسایگان در شهر آکند رفته بود. زن همسایه غذایی با قارچهای وحشی آماده کرده بود که خوردند و خوششان آمد. مادرم جویای محل چیدن قارچ شد. او گفت که قارچ را از کنار زمین فوتبال چیده است. او نیز در مسیر برگشت به خانه در همان محدوده مقداری قارچ دید. قارچها را چید و به خانه آورد و برای شام با همان قارچها غذا آماده کرد.
او میافزاید: اصلا آن شب خواهرانم غذا را نخوردند. من نیز کمی از غذا خوردم چون خیلی شور شده بود. مقدار قارچی هم که مادرم چیده بود زیاد نبود که با آن غذای زیادی آماده شود. من مقداری از غذا را خوردم و به دلیل نمک زیادی که داشت غذا را کنار گذاشتم و باقیمانده غذا را دور ریختیم.
رستمی میافزاید: فردای آن شب مادر و خواهرانم مسموم شدند. من آن شب بعد از خوردن همان مقدار غذا خوابیدم. کمی احساس سنگینی و حالت تهوع داشتم و گیج و منگ بودم.
او ادامه میدهد: مادرم صبح در مسیر رفتن به مزرعه باز هم قارچهای کنار زمین فوتبال را دید که این بار تعدادشان بیشتر شده بود. شب قبل هوا بارانی بود و پس از باران هم قارچها از زمین بیرون میآیند. مادرم شروع به چیدن قارچها کرد و بعد هم به خانه برگشت تا برای صبحانه با همین قارچها غذا آماده کند. پیش از ظهر آن روز غذا آماده شد و مادر و خواهرهایم با هم غذا را صرف کردند. خوشبختانه خواهرزادههایم مدرسه بودند و غذا را نخوردند.
او میگوید: من آن روز حال بیدار شدن نداشتم و کل روز خوابیدم. برای همین از غذا نخوردم. تقریبا ۲۰ ساعت خوابیدم و حوالی ساعت ۹ شب بیدار شدم. بعد از بیدار شدنم متوجه شدم که بعدازظهر آن روز حال مادر و خواهرهایم بد شد.
رستمی ادامه میدهد: ابتدا به یک درمانگاه و سپس به بیمارستان بوعلی ساری رفتند. از بیمارستان بوعلی به بیمارستان رازی قائمشهر اعزامشان کردند. البته حال مادرم چندان بد نبود و پس از درمان اولیه در درمانگاه به خانه برگشت. اما مرضیه و مهدیه در بیمارستان رازی قائمشهر بستری شدند.
او میافزاید: مادرم صبح روز بعد مقداری از همان قارچ را تهیه کرد و برای ارائه به آزمایشگاه تحویل مرکز درمانی داد تا سمشناسی انجام شود. حال مادر تقریبا خوب شده بود و مشکلی نداشت. شرایط جسمی و روحی خواهرها هم تا حدودی مناسب بود. حتی با بستگان و دوستان تماس تصویری برقرار میکردند و روحیه خوبی داشتند. اما تحت مراقبت بودند. تا اینکه چهار روز بعد حال خواهر بزرگترم (مرضیه) بد شد و متاسفانه او را از دست دادیم.
انتقال مهدیه به تهران
این برادر ادامه میدهد: مهدیه هنوز شرایط نسبتا مناسبی داشت. بیحال بود، اما روحیهاش بد نبود. پس از فوت خواهر بزرگترم، مهدیه را به تهران اعزام کردند تا روند درمان آنجا ادامه پیدا کند. خبر فوت مرضیه را به او ندادیم و طوری وانمود میکردیم که همه چیز عادی است.در تهران پزشکان اعلام کردند که کبد مهدیه از کار افتاده و به پیوند کبد نیاز دارد. بلافاصله برای تهیه کبد اقدام کردیم و عمل پیوند انجام شد. اما متاسفانه بدنش کبد پیوند زده شده را پس زد. چند ساعت بعد و به فاصله کمتر از ۴۸ ساعت از فوت خواهر بزرگترم، متاسفانه مهدیه را هم از دست دادیم.
او میافزاید: چند نفر دیگر هم بودند که به بیمارستان رازی منتقل شدند. خوشبختانه حالشان خوب شد. درصد سمی که وارد بدنشان شد کمتر بود. طبق نتیجه سمشناسی قارچهایی که برای آزمایش تحویل دادیم، قارچی که در خانه ما مصرف شد ۸۰ درصد سمی بود.
او میگوید: همه چیز دست به دست هم داد تا این اتفاق تلخ برای ما رقم بخورد. هدف از تشریح این جزییات تلخ ماجرای درگذشت خواهرهایم این است که مردم نسبت به پیامدهای مصرف قارچهای وحشی بدون اینکه شناخت داشته باشند آگاه شوند و از بروز این حوادث تلخ پیشگیری شود. مصرف این قارچها به دانش و تجربه کافی نیاز دارد و بسیاری از آنها شباهت زیادی به قارچهای خوراکی دارند. ما عزیزانمان را از دست دادیم، اما از مردم و به ویژه آنهایی که علاقهمند به مصرف قارچهای وحشی هستند میخواهم این موضوع را جدی بگیرند.
آمانیتا فالوئیدس
آمانیتا فالوئیدس نام یک نوع قارچ سمی است که پس از مصرف، فرد را دچار علائم گوارشی میکند. اما مهمترین اثر آن روی کبد است. سم این قارچ به مرور باعث زردی و خونریزی کبد میشود که دیگر اقدامات درمانی جوابگو نیست.
به گفته یکی از پزشکان بیمارستان رازی قائمشهر، همه ساله در فصل بهار و پاییز، با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف قارچهای سمی مواجه هستیم که منجر به مرگ، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از افراد شده است.
وی میافزاید که با قدری دقت و هشدارهای لازم و پرهیز از مصرف قارچهای خودرو میتوان جلوی این نوع مسمومیتها و احتمالا مرگها را گرفت و شرط آن این است که مردم از خطر مصرف این نوع قارچها آگاه شوند.
نظر شما