به گزارش همشهری آنلاین، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه اعتراف کرد که ارتش این رژیم نتوانسته است به توانمندیهای حکمرانی جنبش مقاومت فلسطین، حماس را «به اندازه کافی» لطمه بزند.
طبق گزارش روزنامه تایمز اسرائیل نتانیاهو گفت: «ما از لحاظ نظامی به حماس ضربه زدهایم اما به تواناییهای حکمرانی آنها به اندازه کافی لطمه نزدهایم.»
نخستوزیر رژیم صهیونیستی که در کمیته امور خارجی و دفاعی کنست حضور داشت همچنین گفت که با توافقی که حماس را در قدرت نگاه دارد موافقت نخواهد کرد.
او گفت: «تنها چیزی که حماس میخواهد توافقی است که به جنگ پایان دهد تا ارتش اسرائیل از نوار غزه خارج شود و حماس به قدرت باز گردد.»
بنیامین نتانیاهو همچنین اضافه کرد: «من تحت هیچ شرایطی آماده نیستم اجازه دهم این اتفاق رخ دهد.»
او گفت حماس «فشار بر اسراُئیل را مشاهده میکند» و بنابراین معتقد است که میتواند تا زمان حصول توافقی بهتر منتظر بماند.
کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از اعضای این کمیته نوشت نتانیاهو معتقد نیست که حصول توافق در لبنان کارساز باشد و به همین خاطر او به دنبال آزادی عمل علیه حزبالله در لبنان است.
نتانیاهو خطاب به قانونگذاران رژیم صهیونیستی گفته که کشورهای میانجی توافق از خواستههای اسرائیل در خصوص لبنان حمایت نمیکنند.
رسانههای اسرائیل امروز دوشنبه گزارش داده بودند رؤسای دستگاههای امنیتی اسرائیل اذعان کردند که تنها راه بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه، پایان جنگ و عقبنشینی ارتش اشغالگر از نوار غزه است.
روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت نوشت که رؤسای دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی به نخستوزیر بنیامین نتانیاهو توصیه کردهاند که در موضع خود برای بازگرداندن اسرا انعطاف نشان دهد، زیرا حماس به چیزی کمتر از پایان جنگ و عقبنشینی از نوار غزه راضی نمیشود.
بر اساس این گزارش، رهبران دستگاههای امنیتی اسرائیل بر این باورند که عدم انعطاف در مواضع اسرائیل به معنای از بین رفتن جان اسرای باقی مانده نزد حماس است.
این در حالی بود که نخستوزیر رژیم صهیونیستی یکشنبه شب نیز نشستی را با حضور وزیران جنجالی و تندروی کابینهاش یعنی «بزالل اسموتریچ» و «ایتمار بن گویر» و «گیدئون ساعر» برای بررسی فعالسازی پرونده مذاکرات تبادل اسرا برگزار کرد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرائم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمانها و بیمارستانها، پناهگاهها، مدارس و موسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسلکشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده است.
چند ماه قبلتر دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم کرد.
رژیم صهیونیستی علیرغم مواجهه با محکومیتهای بینالمللی به دلیل ارتکاب جرائم جنگی در غزه همچنان از حمایت متحدانش به ویژه آمریکا برخوردار است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا هیچ خط قرمزی برای اقدامات اسرائیل در نظر نگرفته است.
نظر شما