در پی تازه‌ترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه دکترین هسته‌ای کشورش را به‌روزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشک‌های بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هسته‌ای را در پاسخ به آن ممکن می‌سازد.

پوتین

به گزارش همشهری‌آنلاین، رئیس‌جمهور روسیه امروز (سه‌شنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را تایید کرد و تغییراتی را که برای اولین بار در سپتامبر اعلام کرده بود، اجرایی کرد. این فرمان امروز همراه با نسخه اصلاح‌شده سند کلیدی نظامی منتشر شد.

در این سند که در واقع برای نشان دادن کاهش آستانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است، آمده است: «بازدارندگی مقابل دشمن بالقوه برای جلوگیری از تجاوز به روسیه و متحدانش، از بالاترین اولویت‌های کشور است.»

همچنین طبق این سند، تجاوز هر کشوری از یک ائتلاف نظامی به روسیه یا متحدانش، تجاوز کل این ائتلاف محسوب می‌شود.

به گزارش اسپوتنیک، علاوه بر این تاکید می‌شود که سیاست دولت روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای، ماهیت دفاعی دارد.

در این سند آمده است: «روسیه بازدارندگی هسته‌ای را علیه دشمن بالقوه انجام می‌دهد؛ دولت‌ها، بلوک‌ها و اتحادهایی که روسیه را دشمن می‌دانند. همچنین انطباق بازدارندگی هسته‌ای با خطرات و تهدیدات نظامی، در مبانی سیاست دولت روسیه در بازدارندگی هسته‌ای گنجانده شده است.»

براساس این سند، تجاوز به روسیه یا متحدانش توسط یک کشور غیرهسته‌ای با حمایت یک کشور هسته‌ای، حمله مشترک تلقی می‌شود. همچنین سیاست دولت روسیه در مورد بازدارندگی هسته‌ای، با هدف حفظ پتانسیل نیروهای هسته‌ای در سطح کافی برای بازدارندگی هسته‌ای است.

این تحولاتی که به تایید پوتین رسیده، در شرایطی رخ می‌دهد که کرملین امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که تغییراتی در دکترین هسته‌ای روسیه تنظیم شده و در صورت لزوم رسمیت خواهد یافت و این نشان‌دهنده نگرانی مسکو در مورد آخرین تصمیم آمریکا در خصوص حملات موشکی از اوکراین به عمق روسیه است.

کرملین روز دوشنبه تصمیم «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای اجازه دادن به اوکراین جهت شلیک موشک‌های آمریکایی به عمق روسیه را بی‌پروا خواند و هشدار داد که مسکو پاسخ خواهد داد.

در همین حال اسپوتنیک گزارش می‌دهد که سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای به این معناست که روسیه سلاح‌های هسته‌ای را ابزار بازدارندگی می‌داند، که استفاده از آن اقدامی افراطی و اجباری است. همچنین روسیه ممکن است در صورت تجاوز به روسیه یا بلاروس که تهدیدی حیاتی برای تمامیت ارضی باشد، از سلاح هسته‌ای استفاده کند.

علاوه بر این، عدم قطعیت برای دشمنان بالقوه در مورد مقیاس و مکان استفاده از نیروهای هسته‌ای، به اصول بازدارندگی هسته‌ای روسیه نسبت داده می‌شود.

همچنین روسیه حق استفاده از تسلیحات هسته‌ای را در پاسخ به استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی علیه خود یا متحدانش برای خود محفوظ می‌داند. در همین حال، بازدارندگی هسته‌ای روسیه، با هدف اطمینان از اینکه دشمن احتمالی اجتناب‌ناپذیر بودن انتقام را در صورت تجاوز به روسیه درک می‌کند، صورت می‌گیرد.

به گزارش اسپوتنیک، حفظ آمادگی مستمر نیروهای بازدارنده هسته‌ای، بخشی از بازدارندگی هسته‌ای روسیه است. سیاست دولت روسیه در بازدارندگی هسته‌ای در درگیری‌های نظامی، توقف اقدامات نظامی را با شرایط قابل قبول روسیه تضمین می‌کند.

بر این اساس، ایجاد یا گسترش ائتلاف‌های موجود با نزدیک شدن زیرساخت‌های نظامی به مرزهای روسیه از جمله خطرات نظامی اصلی است. طبق این سند، استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی هسته‌ای علیه روسیه یا ارتش این کشور، توجیهی برای تعیین امکان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است.

در فرمان پوتین در مورد «تصویب مبانی سیاست دولتی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای» آمده است: «اگر دشمن با پهپادهای تهاجمی روسیه را تهدید کند، بازدارندگی هسته‌ای ایجاد می‌شود. همچنین اطلاعات مربوط به پرتاب گسترده سلاح‌های تهاجمی هوایی و فضایی در عبور از مرز روسیه یکی از شروط تعیین استفاده از سلاح هسته‌ای است. روسیه آنچه ممکن است مستلزم بازدارندگی هسته‌ای و استقرار موشک‌ها و سامانه‌های دفاع موشکی باشد، خطر نظامی می‌داند. استقرار سامانه‌های دفاع موشکی در فضا توسط دشمن خطری است که خنثی‌سازی آن، بازدارندگی هسته‌ای روسیه را می‌طلبد.»

به اعتقاد روسیه، استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک کشورهای غیرهسته‌ای خطر اصلی نظامی است. همچنین بازدارندگی هسته‌ای به طور مستمر در زمان صلح، در زمان تهدید به تجاوز، در زمان جنگ و تا زمان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای انجام خواهد شد. نیروهای بازدارنده هسته‌ای روسیه شامل نیروهای زمینی، دریایی و هوایی است.

در همین حال اسپوتنیک گزارش داد که روسیه تمام تلاش‌های لازم را برای جلوگیری از هرگونه تشدید تنش که می‌تواند منجر به درگیری‌های نظامی از جمله درگیری‌های هسته‌ای شود، انجام می‌دهد.

با توجه به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه بایدن چراغ سبزی به کی‌یف نشان داده تا خاک روسیه را با موشک‌های تهیه‌شده از سمت غرب، به‌ویژه آمریکا هدف قرار دهد، روسیه در سند به‌روزشده خود اعلام کرد که دریافت اطلاعات موثق در مورد پرتاب موشک‌های بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هسته‌ای را در پاسخ به آن ممکن می‌سازد.

پوتین این تغییرات در دکترین هسته‌ای روسیه را در بحبوحه تهدیدات جدید جهانی بیان کرد.

به گزارش اسپوتنیک، رئیس‌جمهور روسیه طرح‌هایی را برای به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه و مبانی سیاست دولتی در بازدارندگی هسته‌ای تشریح کرد که پایه اصلی استفاده از تسلیحات هسته‌ای را نمایان کرده و تاکید دارد «آنها آخرین راه‌حل برای حفاظت از حاکمیت هستند.»

با این حال، تغییر چشم‌انداز ژئوپلیتیک و تهدیدات نظامی در حال ظهور نیاز به تعدیل دارد. پوتین در نشست عادی شورای امنیت روسیه در مورد بازدارندگی هسته‌ای، عناصر کلیدی سند بازنگری شده را برجسته کرد.

به گزارش راشا تودی، رئیس جمهور روسیه همچنان مسئول تصمیم‌گیری در مورد استفاده از زرادخانه هسته‌ای این کشور است. او همچنین این اختیار را دارد که مقاصد و اقدامات خود در رابطه با این گونه سلاح‌ها را به اطلاع کشورهای خارجی برساند.

براساس فرمان پوتین، اقدامات علیه تأسیسات حیاتی روسیه توسط دشمنان بالقوه ممکن است استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را توجیه کند. این سند می‌گوید که اقدامات دشمن علیه تأسیسات خطرناک زیست محیطی روسیه که می‌تواند منجر به فاجعه شود، می‌تواند استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را توجیه کند.

کد خبر 901902
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    تودنیا مگر فقط روسیه سلاح هسته ای دارد؟ عقل دیکتاتورها هیچوقت درست کار نمی کند.