سفید و صورتی و سرخ، نارنجی و بنفش و زرد. عطر گل‌های داوودی این روزها باغ ملی گیاه‌شناسی را برداشته و فرشی رنگارنگ پیش پای گردشگران پهن شده است.

جشنواره گلهای داوودی

همشهری - نیلوفر ذوالفقاری: هشتمین جشنواره گل‌های داوودی که این روزها در باغ ملی گیاه‌شناسی برپاست، پاییز این باغ پهناور را با حضور گردشگران داخلی و خارجی پرشور و هیجان کرده است. پاییز امسال بازدید از این جشنواره را از دست ندهید.

پادشاه فصل‌ها در باغ گیاه‌شناسی

قبل از اینکه قدم به باغ گیاه‌شناسی بگذارید حتما این تصور رایج را دارید که بهترین زمان گشت ‌و گذار در یک باغ و تماشای گل‌ها و گیاهان متنوع بهار و تابستان است. شاید با این فکر که پاییز باغ خشک و دلگیر است از انتخاب باغ ملی گیاه‌شناسی به‌عنوان یک مقصد تفریحی در این فصل خودداری کنید. اما سخت در اشتباهید! همان‌قدر که بهار سرسبز باغ دیدنی است، پاییز آن هم با جلوه‌گری رنگ‌های زرد و نارنجی درختان کمیاب آن تماشایی است. هوای خنک و مطبوع، به‌خصوص اگر نم بارانی هم بزند و عطر گیاهان را بلند کند، می‌تواند گردش پاییزی را در این باغ به خاطره‌ای ماندگار برایتان تبدیل کند. پادشاه فصل‌ها در این باغ با زیباترین جلوه‌های طبیعت حکمرانی می‌کند و قاب‌هایی تماشایی پیش چشم گردشگران می‌سازد. باغ گیاه‌شناسی ملی ایران به وسعت ۱۴۵هکتار در دامنه جنوبی رشته‌کوه البرز در اراضی چیتگر در شمال غربی تهران واقع شده است. عملیات طراحی و احداث این باغ از سال ۱۳۴۸ توسط کارشناسان ایرانی و با همکاری تعدادی از کارشناسان خارجی آغاز و نقشه جامع باغ طراحی شد.

هشتمین جشنواره گل‌های داوودی در باغ ملی گیاه‌شناسی برپاست

پیاده‌روی چندساعته در باغ

برای رفتن به باغ ملی گیاه‌شناسی باید مسیر بزرگراه تهران- کرج را در پیش بگیرید تا به خروجی پیکان‌شهر برسید. بعد در شهرک سرو آزاد، بلوار باغ گیاه‌شناسی را ادامه دهید و از کنار دیواره طویل باغ عبور کنید تا به ورودی برسید. نگهبان‌ها شما را به طرف پارکینگ مجموعه هدایت می‌کنند. ساختمان بلیت‌فروشی بعد از پارکینگ نقطه شروع گشت و گذار شماست. قیمت بلیت در روزهای عادی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است، اما طرح‌های متنوع تخفیف برای بازنشستگان، دانشجویان و دانش‌آموزان ارائه شده است. از سایت‌های تخفیف آنلاین هم می‌توانید بلیت را با قیمتی کمتر تهیه کنید. نقشه راهنمای بخش‌های متنوع باغ روی دیوار ورودی نصب شده و البته نسخه کاغذی آن هم در اختیارتان قرار می‌گیرد تا مسیرها را راحت‌تر پیدا کنید. خودتان را برای یک پیاده‌روی طولانی آماده کنید، چون وسعت باغ زیاد است و گردش در آن چند ساعتی طول می‌کشد، هرچند طبیعت منحصر به فرد و مناظر چشم‌نواز باغ باعث می‌شود غرق لذت شوید و گذر زمان را احساس نکنید. حتما کفش مناسب و لباس گرم همراه داشته باشید و از همان فروشگاه‌های ابتدای مسیر خوراکی و نوشیدنی تهیه کنید.

هشتمین جشنواره گل‌های داوودی در باغ ملی گیاه‌شناسی برپاست

مهمانی گل‌های داوودی

چند سالی است که پاییز در باغ ملی گیاه‌شناسی حال و هوای متفاوتی دارد. از ابتدای آبان‌ماه، این باغ میزبان جشن شکوفایی گل‌های داوودی است. امسال هشتمین دوره این جشنواره از هفته اول آبان‌ماه در حال برگزاری است و تا ۲۵ آذر ادامه دارد. گل‌های داوودی با تنوع ۶۰۰ نوع در ۱۰۰ طیف رنگی بخش وسیعی از باغ را که طراحی مخصوصی دارد، پوشانده‌اند. گل‌های داوودی در انواع پُرپر، کم‌پر، قرمز، قرمز تیره، زرد، بنفش، سفید، نارنجی، کوچک و بزرگ رشد می‌کنند. عطر گل‌های داوودی فضا را پر کرده و زنبورها و پروانه‌های رنگارنگ نخستین مهمانان این بخش از باغ هستند. برای رسیدن به این دشت پرگل باید از میان کاج‌های بلند و باغ‌های مختلف، ازجمله هیرکانی، زاگرس یا باغ چین و ژاپن عبور کنید و به باغ بعدی برسید. ۴۵۰۰ مترمربع مساحت بخشی است که به کاشت گل‌های داوودی اختصاص پیدا کرده است. گل‌های داوودی‌ای که در این جشنواره تماشا می‌کنید نمونه‌های اصلاح‌شده بذرند. گل داوودی به‌صورت خودرو در تهران رشد نمی‌کند و برای برپایی جشنواره پاییزی گل‌های داوودی بذرهای وارداتی این گل در بخشی از باغ کاشته می‌شود. در سال‌های گذشته چند بار جشنواره گل‌های داوودی به شکل محدودتر در بوستان گفت‌وگو هم برپا شده بود، اما نه به وسعت و تنوعی که در باغ ملی گیاه‌شناسی برگزار می‌شود.

هشتمین جشنواره گل‌های داوودی در باغ ملی گیاه‌شناسی برپاست

قاب‌هایی از طبیعت‌گردی

گروه‌های گردشگری در مسیر بازدید از جشنواره گل‌های داوودی با راهنمایی کارشناسان این باغ هدایت می‌شوند. در مسیر رسیدن به باغ داوودی‌ها از کنار بخش‌های متنوعی عبور می‌کنید که هر کدام با تابلوهای راهنما معرفی شده‌اند. نام درختان، گیاهان و گل‌ها مقابل آنها نوشته شده و با رسیدن به هر بخش، راهنما اطلاعات بیشتری درباره رویشگاه‌ها به شما می‌دهد. نکته جالب اینکه طراحی دقیق باغ باعث شده با ورود به هر بخش تفاوت آن را با بخش قبلی کاملا حس کنید. مثلا با ورود به بخش هیرکانی، آب و هوا و میزان رطوبت تغییر می‌کند. هرچند مسیرها طولانی و پرپیچ‌وخم است، اما برای تردد همه گروه‌های شهروندان، ویلچر و کالسکه مناسب‌سازی شده و در همه‌جای باغ نیمکت‌هایی برای استراحت نصب شده است. المان‌ها و سازه‌های متنوعی هم برای عکاسی در فضای باغ نصب شده که از تجمع گردشگران کنار آنها می‌توانید پیدایشان کنید. درهای باغ از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ به روی بازدیدکنندگان باز است.

کد خبر 902240
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • زکی دیزجی IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
    0 0
    بسیار عالی ولی خبر و اطلاع رسانی نشده از سایت کانال نیروی دریایی کوهک ارتش دیدیم