به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، نگهداری موزها به روش درست به مرحله ای که آن ها را ذخیره می کنید بستگی دارد. موز کاملا رسیده اگر در یخچال نگهداری شود بهتر خواهد ماند، در حالی که موزسبزتر باید در دمای اتاق نگه داشته شوند تا با گاز طبیعی اتیلن، که توسط میوه ها تولید می شوند، به روند رسیدگی کمک کنند. حتی اگر مرحله رسیدن را بگذارند، می توان آن ها را نگهداری کرد و بعدا مورد استفاده قرار داد؛ در ادامه ۵ راه برای نگهداری موز در اختیارتان خواهیم گذاشت.
۵ روش عالی برای نگهداری موز رسیده و کال
روش ۱:دسته موزها را داخل پلاستیک بپیچید
موزهای رسیده به رنگ زرد روشن با خال های سیاه هستند. یک راه آسان برای نگهداری از موز رسیده این است که (ساقه ضخیم چوبی) آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید. پوشش پلاستیکی مانع از دادن گاز اتیلن می شود که منجر به رسیدن میوه می شود. در واقع می توانید از پوشش پلاستیکی برای نگهداری برگ های نعناع تازه استفاده کنید. می توانید تمام تاج موز را ببندید و یا موز را جدا کنید و ساقه ها را با پلاستیک بپوشانید و موزها را نگهداری کنید.
روش ۱ . تاج موز را با پوشش پلاستیکی بپوشانید
تکه کوچکی از پوشش پلاستیکی را بکنید.
پلاستیک را سفت دور ساقه ضخیم و سیاه بپیچید.
می توانید آن ها را در ظرف در بسته دمای اتاق نگهداری و یا آن ها را در یخچال قرار دهید.
زمانی که می خواهید موز بخورید، پلاستیک را باز کنید، موز را ببرید و تکه ها را داخل پلاستیک بریزید
روش ۱ ب. یک ساقه کوتاه موز را با پلاستیک بپوشانید.
از یک چاقو برای جدا کردن تمام موزها از خوشه استفاده کنید.
ساقه هر موز را با نوار کوچکی از پلاستیک بپوشانید.
آن ها را در یخچال و یا در انبار نگهدارید.
نگهداری موزها به این روش عمر آن را ۳ تا ۴ روز تا ۱ هفته افزایش خواهد داد، بسته به این که چقدر رسیده و کی آن ها را خریده اید.
از آنجا که همه موزها در این خوشه در زمان های مختلف می رسند، آن ها را به طور جداگانه مهر و موم کنید تا مانع از رسیدن موزهای دیگر با سرعت بیشتری شوید.
روش ۲:فریز کردن موزهای یخ زده
اگر دوست ندارید بلافاصله همه موزها را بخورید، اما می خواهید آنها را برای گرسنگی نیمه شب در دسترس نگه دارید سعی کنید آن ها را منجمد کنید. موز رسیده ۳ تا ۴ ماه در فریزر خوب می مانند، چون دمای سرد روند پیری را کاهش می دهد. می توانید آن ها را بعدا به عنوان میان وعده بخورید و یا آن ها را به آب میوه اضافه کنید.
چیزهایی که به آن نیاز دارید:
موز
پوشش پلاستیکی
کاغذ
چاقو
تخته
مرحله ۱. تمام موز را پوست کنده و خرد کنید
پوست موز را جدا کنید.
موزها را در برش های نازک ببرید.
مرحله ۲. آنها را روی یک ورقه پهن کنید و منجمد کنید.
تکه های موز پوست کنده را روی ورقه پخت مرتب کرده و منجمد کنید.
روی موزها را با نایلون بپوشانید.
تکه های موز را روی کاغذ بگذارید. تکه های بریده را از هم جدا کنید چون زمانی که یخ زد خشک خواهند شد.
تکه های موز با پوشش پلاستیکی بپوشانید. پلاستیک را روی لبه های صفحه پخت بکشید تا از ورود هوا جلوگیری کنید. این کار از قهوه ای شدن موز جلوگیری خواهد کرد.
۲ ساعت، سینی را در فریزر قرار دهید
مرحله ۳. تکه های موز را به یک ظرف غیرقابل نفوذ هوا منتقل و آن را در فریزر ذخیره کنید
سینی را از فریزر بیرون آورده
پوشش پلاستیکی را بردارید و از یک انبر برای انتقال تکه های یخ زده به یک ظرف محفوظ از هوا استفاده کنید.
ظرف را دوباره در فریزر قرار دهید تا موزها بماند.
موز منجمد ۳ تا ۴ ماه خوب باقی خواهد ماند. همچنین می توانید از این روش برای ذخیره سازی قارچ تازه استفاده کنید.
روش ۳:کل موز را در یخچال قرار دهید
اگر کل فرآیند برش و فریز کردن را خیلی سخت می دانید، می توانید موز را در کیسه های زیپ دار قرار دهید و تا زمان مورد نیاز در یخچال قرار دهید. در حالی که ممکن نیست ماه ها بماند معمولا در طول یک هفته نسبتا خوب عمل خواهند کرد. با این حال، مطمئن شوید که موزها به طور کامل رسیده هستند. اگر سبز باشند، دمای سرد می تواند جلوی رسیدن میوه را بگیرد.
مرحله ۱. هر موز را در کیسه زیپی قرار دهید
موز کاملا رسیده را در کیسه زیپی قرار دهید و آن را ببندید. بهتر است که موزها را در کیسه های جداگانه بسته بندی کنید تا بر رسیدن بقیه تاثیر نگذارند.
مرحله ۲. هوا را از کیسه ها خارج کنید و در یخچال قرار دهید
نی را در یک طرف کیسه قرار دهید. قسمت باقی مانده را مهر و موم کنید.
با دهان خود همه هوا را از کیسه بیرون کشید.
نی را بردارید و کیسه را به طور کامل ببندید.
این کار را با هر یک از موزها انجام دهید. موزها را در جای تازه یخچال قرار دهید.
موز با این روش بیش از یک هفته باقی خواهد ماند.
روش نگهداری موز در یخچال
روش ۱:موز را در کیسه کاغذ قهوه ای نگهدارید
اگر تنها کسی هستید که در خانه موز می خورید، می توانید یک دسته موزنارس بخرید تا بیشتر بماند. با این حال، موزها ی نارس اساسا سفت هستند و برای خوردن لذیذ نیستند. برای تسریع در روند رسیدن، می توانید آن ها را در یک ناحیه گرم داخل کیسه کاغذ قهوه ای ذخیره کنید. این کیسه گاز اتیلن را به دام خواهد انداخت و باعث رسیدن میوه می شود
روش مرحله ای: موز را در کیسه کاغذ ی قهوه ای و در مکان گرم قرار دهید.
۲ یا ۳ موز را در یک کیسه کاغذی قهوه ای قرار دهید. اگر موزهای بیشتری داشته باشید، چندین بسته بسازید. اگر فقط یک موز دارید، یک سیب یا گلابی همراه آن در کیسه قرار دهید تا به روند رسیدگی کمک کنید.
کیسه را تا و آن را مهر و موم کنید.
کیسه را نزدیک پنجره در آشپزخانه قرار دهید که نور خورشید فراوانی را دریافت می کند.
روش ۲ :موز کامل را فریز کنید
موز له شده لزوما نباید در سطل زباله انداخته شود. از آن ها می توان برای درست کردن نان و اسموتی موز استفاده کرد. اما باید آن ها را به روش درست نگه دارید تا از سیاه شدن کامل جلوگیری کنید. راحت ترین راه برای حفظ آن ها این است که آن ها را منجمد کنید.
روش مرحله ای :فریز کردن موزها در کیسه های زیپ دار
موز له شده را در کیسه قرار دهید و آن را مهر و موم کنید. اگر موزهای بیشتری دارید، آن ها را جداگانه در کیسه های جداگانه بسته بندی کنید.
همچنین، اگر موز خیلی چسبناک نباشد پوست را بکنید و سپس آن را درون کیسه نگه دارید.
موز رسیده ۳ تا ۶ ماه در حالت منجمد باقی خواهند ماند.
نکات مهم درباره موز
به جای کندن پوست موز از ساقه به سمت پایین، سعی کنید آن را از انتهای دیگر جدا کنید. این کار تضمین می کند که کم تر از رشته های فیبری به پوست موز بچسبند.
موز رسیده نیز می تواند له و برای درست کردن ماسک صورت برای پوست خشک استفاده شود.
می توانید کمی عصاره لیمو روی موز بریزید و از قهوه ای شدن آن ها جلوگیری کنید.
نظر شما