همشهری آنلاین – گروه سیاسی: در حالی که در روزهای اخیر روند تحولات در غربآسیا شتاب فزایندهای به خود گرفته، صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژیاتمی، چشمانداز تنشزدایی میان ایران و غرب را تیرهتر از گذشته کردهاست. با این وجود اما، برخی کارشناسان معتقدند مذاکراتی که قرار است روز جمعه میان معاونان وزرای امورخارجه ایران و تروئیکای اروپایی انجام شود را میتوان بهمثابه روزنهای جدیدی به روی کاهش تنشها میان دوطرف بهحساب آورد.
در مقابل ادامه شرارتهای رژیمصهیونیستی در منطقه از یکسو و بیاعتمادی به رویکرد دولتهای غربی در قبال ایران، که با افزایش اقدامهای ضدایرانی طی هفتههای گذشته همراه بوده، امیدواریها به نتیجه مذاکرات پیش رو را بهصورت قابلتوجهی کاهش دادهاست. در چنین شرایطی برخی تحلیلگران معتقدند عزم ایران برای پاسخ دادن به حمله تجاوزکارانه ۵ آبانماه گذشته رژیمصهیونیستی ازسوی ایران، بر پیچیدگی مسائل در این حوزه افزودهاست. براین اساس هم هست که بعضی تحلیلگران به طرح این گمانه روی آوردهاند که مثبت بودن روند مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی، میتواند بر پرونده مواجهه تهران و تلآویو نیز تاثیر بگذارد.
بی اعتمادی به غربیها
یک عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس در گفتوگو با همشهری آنلاین در پاسخ به این سئوال که مذاکرات ایران و تروئیکای اروپایی تا چه اندازه میتواند بر پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی تاثیر بگذارد، اظهارکرد: پیش از هر چیز باید به نفس این مذاکرات اشاره کرد که انتقادهایی به آن وارد است و مشخص نیست بهطورکلی نتیجهای داشته باشد.
اسماعیل کوثری با اشاره به گمانهزنیها درباره مذاکرات روز جمعه ایران و تروئیکای اروپایی افزود: درست است که سخنگوی وزارت امورخارجه این مذاکرات را تایید کرد، اما قرار است درباره چه موضوعهایی مذاکره شود، اما و اگرهایی وجود دارد که باید درباره آنها شفافسازی شود.
وی اظهارکرد: زمانی که اروپاییها در شورایحکام آژانس قطعنامه ضدایرانی تصویب و هر روز تحریمها تازهای علیه ما اعمال میکنند، دیگر بحثی برای مذاکره باقی نمیماند. دیگر نباید به این خیانتکاران اطمینان کرد، چراکه آنها همواره به دنبال ضربه زدن به ما هستند. ملت ایران به تروئیکای اروپایی اعتماد ندارد.
جایی برای مذاکره باقی نمانده است
این عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس گفت: معتقدم ابتدا باید شفاف شود که ایران و تروئیکای اروپایی قرار است در چه چارچوبی و درباره چه موضوعی مذاکره کنند.
کوثری با بیان اینکه آنها لیاقت مذاکره ندارند، ادامه داد: اگر قرار است موضوعهای هستهای در این مذاکره مطرح شود، برخورد اخیر آنها پیش روی ما قرار دارد. تروئیکای اروپایی با تصویب قطعنامه ضد ایرانی اخیر در شورایحکام، دستشان را برای ما رو کردند. بنابراین دیگر جایی برای مذاکره باقی نمانده است.
وی ادامه داد: گفته شده که موضوع تحولات جاری در غزه و لبنان، یکی از محورهای مذاکره میان ایران و تروئیکای اروپایی است. این در حالی است که اروپاییها با حمایتشان از رژیمصهیونیستی نشان دادهاند لیاقت مذاکره ندارند. رژیم صهیونیستی در لبنان و فلطسین این میزان جنایت کرده، اما اروپاییها این جنایات را محکوم نکرده و برای مهار صهیونیستها اقدامی نکردهاند.
کوثری درباره جمعبندی کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره مذاکرات پیش روی ایران و اروپا نیز عنوان کرد: تا این لحظه درباره این موضوع در کمیسیون بحثی مطرح نشدهاست، اما نظر شخصی من این است که با توجه به بدعهدیها و رفتارهای خصمانه آنها نسبت به ایران، که قطعنامه اخیر یک نمونه آن است، مذاکره با آنها نتیجه ملموسی به همراه نخواهد داشت.
پاسخ ایران حتمی است
این عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس درباره پاسخ ایران به حمله ۵ آبانماه رژیمصهیونیستی هم گفت: پاسخ دادن به این حمله تجاوزکارانه حق مشروع ماست که ازنظر حقوق بینالملل نیز امری قانونی بهحساب میآید و ما در انجام آن جدی هستیم.
کوثری با بیان اینکه صهیونیستها به سوی خاک ما موشک پرتاب کردهاند و به چند نقطه نیز آسیبهایی وارد کردهاند، افزود: ایران حتما به این حمله پاسخ خواهد داد؛ پاسخی که سنگینتر از گذشته انجام خواهد شد، اما زمان و کیفیت آن را ما تعیین خواهیم کرد.
نظر شما