به گزارش همشهری آنلاین؛ حسین آجرلو، کارشناس مسائل منطقه: درمورد تحولات چند روز اخیر منطقه و شعلهور شدن دوباره آتش جنگ در سوریه دو نظر کلی وجود دارد. بعضی آن را یک سناریو از سوی برخی قدرتهای غربی و همپیمانان منطقهایشان تلقی کردند و بعضی دیگر از حرکت این روزهای تحریرالشام صرفا به عنوان یک فرصتطلبی یاد میکنند. به نظر میرسد هردوی این نظرات میتواند مورد توجه قرار گیرد. اول آنکه از ابتدای درگیری طوفانالاقصی، جبهه عبری و غربی به مغز متفکری صهیونیسم جهانی سعی داشت تنش و درگیری را در منطقه گسترش دهد. از این رو شاهد بودیم هم زمان با درگیریهای مربوط به غزه برخی تنشها و درگیریهای جدید در جغرافیای مقاومت رخ داد. بار دیگر تروریستهای تکفیری در سوریه شروع به فعالیت کردند و از آنسو حتی در جنوب شرقی ایران تروریستهای جیشالعدل دست به سلاح بردند.
با این اقدام دو هدف اصلی پیگیری میشد، یک موضوع خارج کردن فلسطین از ذهان و سرخط اخبار جهانی و دوم، مشغولسازی نیروهای مقاومت به درگیری با نیروهای تروریستی در منطقه. موضوع مهم دیگر این است که رد پای آمریکا به شدت در موضوع اخیر سوریه دیده میشود. نوع تجهیزات مورد استفاده تروریستهای سوری به خوبی بیانگر یک حمایت همه جانبه خارجی است. همینطور میتوان این احتمال را داد که غرب قصد دارد با مشغول سازی روسیه در سوریه سر موضوع اوکراین به او فشار بیاورد.
موضوع بعدی دیگر که پراهمیت است مسأله خلآ قدرت در حوالی جایی است که تا پیش از این تروریستهای تحریرالشام در آن حضور داشتند. پس از درگیری های اخیر با حزب الله و نیروهای صهیونیستی بسیاری از سربازان جبهه مقاومت که در سوریه حضور داشتند مجبور به خالی کردن مواضع خودشان شدند تا در جبهه های دیگر درگیر با اسرائیل شوند. این خلأ قدرت برای افراد حاضر در ادلب سوریه به همراه مشکلاتی که در خود ارتش سوریه وجود داشت از جمله موضوعات مالی فرصتی را فراهم آورد که نیروهای تحریر الشام عملیاتی موسوم به فتح المبین را عملیاتی کنند. این عملیاتهای تروریستی در سوریه از اجماع چند گروه تشکیل شده است. ضمن اینکه باید بیان شود که نیروهای تحریر الشام سعی کردند در ظاهر هم تفاوت هایی را اعمال کنند و از لحاظ ماهوی رویکرد جدیدی داشته باشند.
نظر شما