وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «پشت تحولات سریع در منطقه، تفکری است که از آمریکا و رژیم اسرائیل منشا می‌گیرد»، گفت: بعد از غزه، آن‌ها به سراغ لبنان و حالا به سراغ سوریه رفته‌اند. به نظر من این در سوریه متوقف نخواهد شد و کل منطقه مورد تهدید قرار گرفته است.

عراقچی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر روز جمعه به بغداد و در ۲ مصاحبه جداگانه، مقابل دوربین‌های ۲ شبکه «الاولی» و «الشرقیه» نشست و به سوالات مجری‌های این شبکه‌های عراقی درباره مسائل منطقه پاسخ گفت.

عراقچی در پاسخ به سوال مجری شبکه الاولی درباره وضعیت سوریه گفت: به نظر ما این جای سوال بسیار بزرگی است که چرا پس از قضایای غزه و لبنان ما شاهد تحولات در سوریه بودیم. من تصور می‌کنم یک اشتباه محاسباتی بزرگی صورت گرفته است. من نمی‌توانم هماهنگی بین تروریست‌های تکفیری و رژیم صهیونیستی را در اجرای این عملیات نادیده بگیرم. بلافاصله پس از آتش‌بس در لبنان، حمله به حلب آغاز شد و پس از آن ادامه پیدا کرد.

او با بیان اینکه «این یک خطر بزرگ برای منطقه است»، افزود: تبدیل سوریه به محلی برای تروریست‌های ارهابی و مامنی برای ترویست‌ها که باعث خواهد شد از بقیه نقاط به سوریه بازگردند، یک خطر برای کل کشورهای منطقه است، به خصوص کشورها همسایه.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم رایزنی‌هایی را با کشورهای همسایه داشته باشیم. من از دمشق آغاز کردم، بعد به ترکیه رفتم و الان هم در بغداد هستم. فردا در قطر و در حاشیه اجلاس «دوحه فروم» با دوستان دیگری از منطقه ملاقات خواهم کرد.

عراقچی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه «ما همواره از دولت و ملت سوریه حمایت کردیم و الان هم به این حمایت خود به صورت کامل ادامه می‌دهیم»، گفت: اینکه این حمایت به چه صورت شکل بگیرد، این امر بستگی به دولت سوریه دارد. هر چیزی که از ما درخواست شود، طبیعی است که ما کمک می‌کنیم.

او در ادامه گفت: درباره عراق هم به این شکل است، ما شاهد هستیم که نخست‌وزیر عراق برای حمایت از سوریه در مقابله با گروه‌های تروریستی اعلام آمادگی کرده است. اینکه این حمایت چه شکلی خواهد داشت، طبیعی است که تصمیم دولت عراق خواهد بود.

دیپلمات عالی‌رتبه ایران با بیان اینکه «این حمایت‌ها یک طیف وسیعی را دربر می‌گیرد، از حمایت‌های انسان‌دوستانه است تا کمک‌های پشتیبانی و حمایت کامل از دولت سوریه»، تصریح کرد: فکر می‌کنم که دولت عراق در این خصوص تصمیمات لازم را خودش خواهد گرفت، البته دیدگاه‌ها در عراق متفاوت است و همه این دیدگاه‌ها محترم است ولی جمع‌بندی لازم را دولت عراق خواهد کرد.

عراقچی درباره نشست سه‌جانبه با همتایان خود از سوریه و عراق در بغداد نیز گفت: ما در اجلاس سه‌جانبه امروز بر حمایت سیاسی متمرکز خواهیم شد و اینکه سه کشور چگونه می‌توانند فعالیت‌های خود را در صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای هماهنگ کنند که ما یک جبهه متحد علیه تروریست‌های تکفیری در سوریه تشکیل دهیم و چگونه به دولت سوریه در این رابطه کمک کنیم.

او تاکید کرد: آن‌چه مسلم است، این است که حمایت از تمامیت ارضی و حق حاکمیت دولت سوریه و تغییرناپذیربودن مرزهای بین‌المللی از مهم‌ترین اصولی است که همه ما به آن‌ها پایبند هستیم.

وزیر خارجه ایران درباره هدف قرار گرفتن کشورهای مخالف رژیم صهیونیستی نیز گفت: یک سناریویی بزرگتری وجود دارد که کشورهایی که در خط مقاومت علیه رژیم صهیونیستی فعال هستند و دیدگاه‌های متفاوتی به نسبت برخی کشورهای دیگر دارند، مورد هدف و هجوم، تحریم و توطئه‌های مختلف قرار می‌گیرند.

عراقچی در ادامه گفت: لازم است که کشورهای منطقه نسبت به این سناریو بزرگتر هوشیار باشند. برخی از این پیروزی‌های مقطعی قطعا نمی‌تواند مفید باشد، اگر که در دراز مدت سناریوهای حذف نیروهای مترقی، پیشرو و ضدصهیونیستی مدنظر باشد. الحمدالله الان وحدت خوبی بین ساحات مقاومت وجود دارد.

او با بیان اینکه «من از موضع مسیحیان در عراق و لبنان استقبال می‌کنم»، گفت: در لبنان یکی از توطئه‌های دشمن صهیونیستی، این بود که لبنان را مجددا به جنگ داخلی بکشانند و این بزرگترین تهدیدی بود که همه از آن نگران بودند اما با هوشیاری و هوشمندی جریان‌های مختلف در لبنان از جمله مسیحیان، این توطئه شکست خورد و لبنان وحدت خود را حفظ کرد و در نهایت به آتش‌بس منجر شد.

عراقچی ابراز امیدواری کرد که «در مراحل بعدی هم این اتفاق‌نظر و وحدت بین همه اقوام لبنان انشالله وجود داشته باشد».

وزیر خارجه ایران همچنین گفت: در عراق هم مواضع مسیحیان همیشه مثبت و در جهت وحدت عراق بوده است و من مطمئن هستم این موضوع ادامه پیدا خواهد کرد.

عراقچی همچنین در مصاحبه با شبکه الشرقیه درباره حوادث سوریه گفت: تحولات به شکل سریعی در حال وقوع است که این خودش جای سوالات زیادی دارد. پشت همه این تحولات سریع، تفکری است که از آمریکا و رژیم اسرائیل منشا می‌گیرد. بعد از غزه، آن‌ها به سراغ لبنان و حالا به سراغ سوریه رفته‌اند. به نظر من این در سوریه متوقف نخواهد شد و کل منطقه مورد تهدید قرار گرفته است. تا قبل از سوریه، تهدیدات ناشی از رژیم صهیونیستی بود اما در سوریه تروریسم تکفیری اضافه شده است.

او با بیان اینکه این گروه‌های تروریستی توسط سازمان ملل به عنوان تروریستی شناسایی شده‌اند، گفت: اما کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم یا ساکت هستند یا از آن‌ها حمایت می‌کنند. ظاهرا برای آن‌ها و به اقتضای منافع آن‌ها، تروریست خوب و بد وجود دارد.

وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه «تروریسم و تحولات در سوریه امنیت عراق را نیز تهدید می کند»، گفت: مقاومت به یک طریق محدود نیست، طرق مختلفی برای مقاومت وجود دارد. خاصیت مقاومت در طول سال‌های اخیر این بوده که گزینه‌های زیادی را برای خود به کار بسته است.

عراقچی همچنین با بیان اینکه «ما پیشگو نیستیم ولی مقاومت وظیفه خود را حتما انجام می‌دهد»، گفت: برخی انتظار سقوط بشار اسد در سال ۲۰۱۱ را داشتند، اما این اتفاق نیفتاد و از آن زمان حدود ۱۴ سال می‌گذرد.

کد خبر 906603

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 24
  • IR ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    23 1
    شاید اینبار داستان فرق کنه آقای عراقچی! به نظرم ایران باید برای هر سناریویی آماده باشه و بتونه تهدیدات رو به فرصت تبدیل کنه.
    • اکبر ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      17 3
      به چه قیمتی بشار اسد ماند؟
    • IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      6 27
      ۸:۵۷ به قیمت امنیت ایران داعش بارها اعلام کرده بود بعد از عراق و سوریه هدفش ایران است منتها شما بی بی سی می‌دیدی اینها را متوجه نمیشدی یا آلزایمر مصلحتی داری
  • مهدی IR ۰۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    9 30
    ما در ایران رهبر داریم و اگر معنی رهبر را درک کرده باشیم این به معنی گوش به فرمان بودن است ، اگر رهبرمان فرمان دهد همان گونه که ۲۰۱۱ همه اینها بقچه شدند باز هم می شوند و اگر فرمانی نیامد پس حتما صلاح همین بوده است و تمام .
  • رهگذر IT ۰۴:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    24 5
    اما جناب وزیر احساس میشه که این تو بنیری دیگه از اون تو بمیریا نیست، تکفیریها شهرها رو یکی پس از دیگری محاصره و منترل رو در دست گرفتن، ارتش سوریه هم بدون مکث و با جا گذاشتن ادوات زرهی و سنگین در حال فرار هست، اون زمان شهید حاج قاسم بود، الان ما کسی رو نداریم، تنها تر از همیشه، هم ما و هم سوریه
    • DE ۰۶:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      8 24
      همچین تنها هم نیستیم، هنوز حوثی های یمن در کنارمون هستن
    • IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      7 20
      مسلمانان واقعی همیشه تاریخ تنها بوده اند نگران نباش خدا با ماست
  • CA ۰۶:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    23 7
    شما آن نبوديد وقتى اسرائيلى ها اسناد ها را از انبار سرقت کردند پوزخند زديد و گفتيد اسرائيل را سر کار گذاشتند؟
  • حزب الله سعید IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    9 18
    آقای عراقچی نگذارید سوریه دست ترکیه و دیگر نوکران آمریکا بیافتد
  • IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    20 3
    البته آقای عراقچی به نظر میاد خود مردم سوریه بجز علوی ها رضایت دارند که اسد قدرت را ترک کند چونکه در مقابل شورشیان حتی ارتش هم کارایی ندارد و دو دستی همه تجهیزات را تقدیم آنها میکنند حالا اگر ایران تجهیزاتی روانه سوریه کند چه بسا که فردا بدست همین شورشیان نیفتد
    • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      5 21
      خیلی بی بی سی میبینی این بار پدر خوانده جدید داعش اردوغان و زلنسکی مغز جوجه ای به کمک داعش اومدند و در فضای مجازی همه سوریه را گرفتند ولی حقیقت میدان چیز دیگری است اگر راست میگن و مردم با این داعشی ها هستند چرا شهرهای جنوبی خبری نیست چرا مردم از شهرهای اشغال شده فرار می‌کنند و به مدعیان آزادی ملحق نمیشن
    • IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
      8 0
      من واقعا نمیدونم الان کی با کی داره میجنگه تو سوریه، ولی به نظرم برازنده نیست ما به عنوان هم وطن رو در روی هم قرار بگیریم ، صبر کتید تا آخر هفته/ ماه ببینید چه اتفاقی میفته. چرا هر اتفاقی میفته هر جای دنیا ، ما ایرانی ها تبدیل به دو قطبی میشیم آخه!!!
  • علی IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    15 2
    آقای عراقچی دفعه پیش پوتین میخواست بشار باشه. این دفعه ظاهرا نمی خواهد باشه؟
  • رضا شمس IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    9 0
    هر چی آقای پوتین بخواد همونه.
  • احمد IR ۲۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۷
    0 0
    عراقچی آرزوهای خود را بیان می کند ولی آرزو باواقعیت فرق می کند .وهمیشه بایدتوهم رادردیپلماسی کنار گذاشت تا درکاروروابط بین الملل حرفی برای گفتن داشته باشی.