به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، مرزهای لبنان و سوریه با توجه به تحرکات نظامی اخیر اسرائیل در جولان اشغالی، در کنار اظهارات مقامات اسرائیل که به قصد این رژیم در توسعه عملیات نظامی خود علیه حزبالله در سوریه و لبنان اشاره میکنند، شاهد تشدید تنش خواهد بود.
این وضعیت، نگرانی و تهدیدی جدی برای ثباتشکننده منطقه و سوق یافتن آن به آشفتگی بیش از پیش و در نهایت رویارویی گسترده منطقهای ایجاد خواهد کرد.
تحرکات اسرائیل در جولان نه تنها خطر تشدید تنشهای منطقهای را افزایش خواهد داد، بلکه به تلاش اسرائیل برای انجام عملیات هجومی احتمالی علیه حزبالله اشاره دارد.
این تحول در راهبرد اسرائیل همچنین نشان دهنده تلاش این رژیم برای تغییر در قوانین درگیری و تحمیل واقعیتهای جدیدی است که حاکمیت نظامی آن را در برابر تضعیف حزبالله، تحکیم کند.
تلاشهای اسرائیل هم اکنون بر تثیبت حضور نظامیاش در مناطق نزدیک جولان اشغالی و قطع خطوط امداد و کمکرسانی بین سوریه و لبنان متمرکز است.
برخی گزارشها به قصد اسرائیل برای محاصره حزبالله از سمت شرق و از طریق جولان اشغالی با هدف تضعیف نظامی آن، به ویژه زمینگیر کردن توان موشکی حزب نیز اشاره دارند.
حال که دولت اسد در سوریه سقوط کرده، پیشبینی میشود، اسرائیل تحرکات نظامی خود را در جولان اشغالی و حملات هواییاش علیه حزبالله را افزایش دهد تا مانع انتشار نیروهای حزب در مرزهای شرقی لبنان شود،
یکی از گزینههای متحمل در این خصوص با توجه به عدم اعتماد اسرائیل به گروههای تروریستی مسلح، استقرار نیروهای چند ملیتی در مرزهای سوریه و لبنان باشد.
اگرچه برجهای مراقبتی که انگلیس، آلمان و ایتالیا برای ارتش لبنان در مرزهای سوریه ایجاد کردند، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند، اما درباره ماهیت عمکردی آنها اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد، بسیاری از ناظران این برجها را تأمینکننده اهداف و خواست اسرائیل با ابزار نیروهای بینالمللی متحد اسرائیل میدانند.
آنچه این فرضیه را تقویت میکند، پافشاری اسرائیل بر افزایش تعداد این برجها و استقرار نیروهای چندملیتی بیشتر در آنهاست، در حالی که بر اساس بند هفتم این نقاط مراقبت باید در کنترل ارتش لبنان باشد.
حال که دولت اسد سوریه سقوط کرده، انتظار میرود، مرزهای سوریه و لبنان بیش از هر زمان دیگری به کانون تشدید تنش از سوی اسرائیل تبدیل شود، به ویژه آنکه ارتش اسرائیل همزمان با این تحولات تحرکاتی را در جولان اشغالی آغاز کرده است.
به همین منظور این رژیم علاوه بر از بین بردن منطقه مینگذاری شده بین سوریه و جولان اشغالی معروف به منطقه حائل و ایجاد موانع جدید اقدام به تشکیل نیروی مداخله سریع موسوم به «یگان بارا» کرده که مأموریت آن ورود سریع به میدان سوریه در زمان اقتضای شرایط است.
این اقدامات در کنار اظهارات مقامات اسرائیلی، صرفاً تدابیر دفاعی نیستند، بلکه راه را برای عملیاتهای تهاجمی احتمالی هموار میکنند. اظهارات مقامات نظامی اسرائیل، مانند سرتیپ «یایر بلای»، راهبرد «حمله پیشگیرانه» و «واکنش سریع» این رژیم را آشکار می کند و بر آمادگی ارتش اسرائیل برای اقدام در فرصت مناسبت تأکید می کند.
یگان بارا متشکل از نیرویهای برگزیده یگانهای نخبه ارتش اسرائیل است و به وضوح نشان میدهد، اسرائیل آماده عملیات زمینی ویژه در سوریه مشابه عملیاتی است که کارخانه موشکسازی مصیاف را در سال ۲۰۲۴ هدف قرار داد.
تحرکات اخیر نظامی اسرائیل در منطقه حائل و خالی از سلاح در جنوب سوریه، راه را برای تهاجمات احتمالی زمینی «یگان بارا» بیش از پیش هموار خواهد کرد.
اظهارات پیشپین نتانیاهو و گالانت، وزیر جنگ برکنار شده وی، درباره «حفاظت از منافع حیاتی» و «تغییر واقعیت راهبردی» مؤید قصد اسرائیل برای تحمیل معادله جدید در منطقه است.
نظر شما