به گزارش همشهری آنلاین، جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک، تنها جشنوارهای است که در طول سال برای نمایشهای عروسکی برگزار میشود. آغاز به کار این جشنواره به سال ۱۳۶۸ برمیگردد که از همان زمان و البته تنها با شرکت دو گروه از شوروی و یک گروه از هند به شکل بینالمللی برگزار شد. در طول بیست سال برگزاری این جشنواره هر سال گروههایی از کشورهای مختلف در آن شرکت کرده اند و گاهی این گروهها از بهترین و معتبرترین گروههای جهان بودهاند. از جمله گروه «نان و عروسک» با سرپرستی پیتر شومان که از معتبرترین گروههای نمایش عروسکی جهان است در سال ۱۳۸۳ در جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویی حاضر شد و علاوه بر یک اجرا چند کارگاه عروسکی هم برگزار کرد. اما امسال تنها از سه کشور روسیه، فرانسه و قرقیزستان در این جشنواره اجرا دارند. این در حالی است که سال گذشته و در نوزدهمین دوره این جشنواره هفت کشور، در دوره هفدهم کشورهای هلند، کرواسی، تایوان، افغانستان و فرانسه و در دوره شانزدهم روسیه، هند، اوکراین، از لهستان، اسپانیا، آلمان، افغانستان، جمهوری چک و هلند کار اجرا کردند.
در نشست خبری این جشنواره که روز شنبه برگزار شد، امیر سلطان احمدی، دبیر این دوره جشنواره علت کم بودن تعداد کشورهای شرکت کننده در این دوره را کم کردن هزینهها عنوان کرد و گفت: «وقتهایی میشود برخی هزینهها را کاهش داد و به نفع کیفیت گام برداشت. برای ما کمیت مهم نبود بلکه دغدغهمان کیفیت است.»
حمید نیلی هم توضیح داد: «در یک فضای گل و بلبل جشنواره برگزار نمیکنیم. با وضعیت کنونی بودجه، باید در انتخابها مدیریت شود. همیشه دغدغهام کیفیت است. بر اساس بودجهمان سعی کردیم انتخابهای با کیفیتی در بخش بینالملل داشته باشیم.»
این توضیحات قابل درک است، اما قانع کننده نیست. تنها جشنواره مربوط به یکی از خلاقانهترین و جذاب ترین گونههای نمایشی اگر قرار است به شکل بین المللی برگزار شود، باید مثل دورههای پیشین از چندین کشور شرکت کننده داشته باشد، در غیر این صورت نمیتوان تنها برای خالی نبودن عریضه از یکی دو کشور برای اجرا دعوت کرد. در این شرایط که به دلیل کمبود بودجه یا شرایط منطقهای نمیتوان این کار را کرد، به نظر میرسد، دست کم بهتر است عنوان بین المللی را برداشت و یک جشنواره ملی خوب برگزار کرد.
نظر شما