همشهری آنلاین- لیگ برتر به روزهای نیمفصل و پنجره هیجانانگیز نقلوانتقالاتی نزدیک میشود. در میان تیمهایی که به خرید و فروش بازیکن و برطرف کردن نقاط ضعف خود در نیمفصل فکر میکنند، استقلال احتمالا یکی از پرکارترینها خواهد بود و مسئولان این باشگاه به شدت انتظار روز پانزدهم دیماه را میکشند تا تحولات زیادی را که مد نظر دارند در لیست بازیکنان خود اعمال کنند. یکی از چالشهای بزرگ آبیپوشان، لیست بازیکنان خارجی این تیم است که احتمالا دستخوش تغییرات زیادی خواهد شد. آبیها در حال حاضر و هنوز نقلوانتقالات آغازنشده، نام مسعود جوما مهاجم کنیایی را به لیست خود اضافه کرده و قرارداد او را هم ثبت کردهاند. اینکه باشگاه استقلال توانسته خارج از روزهای نقلوانتقالات نام این مهاجم را ثبت کند بهدلیل آزاد بودن مسعود جوما است. او قبل از بسته شدن پنجره تابستانی قرارداد خود را با باشگاه قبلیاش که در لیگ دستهاول عربستان بازی میکرد فسخ کرده و حدودا ۹ماه از فوتبال دور بوده است. با توجه به اینکه استقلال هم در لیست خودش یک جای خالی برای جذب بازیکن آزاد دارد، جوما از همین حالا و به محض صدور کارت بازیاش میتواند در رقابتها حاضر باشد. بر اساس قوانین لیگ برتر ایران و با توحجه به افزایش سهمیه بازیکنا خارجی که امسال اعمال شد هر تیم میتواند از ۶بازیکن خارجی (۵نفر غیرآسیایی بهعلاوه یک بازیکن آسیایی) استفاده کند و استقلال در حال حاضر ۵بازیکن خارجی دارد که با جوما تعداد آنها به ۶نفر میرسد.
جوما در لیست، کوجو پشت در
بعد از جذب جوما، معمای بعدی ورود مهاجمی به نام جوئل کوجو است که صحبت جذب او مدتهاست بر سر زبان استقلالیها است و حتی خبر تسویه حساب او با باشگاه قبلیاش هم منتشر شده است. جوئل کوجو اصلیت غنایی دارد اما سالهاست که تابعیت قرقیزستان را دریافت کرده و در تیم ملی قرقیزستان بازی میکند. او در بازی اخیر تیم ملی قرقیزستان مقابل ایران نیز ۲گل به بیرانوند زد و درخشش قابل توجهی داشت. باشگاه قبلی کوجو یعنی دینامو سمرقند که در لیگ حرفهای ازبکستان بازی میکند با دریافت مبلغ ۳۰۰هزار دلار رضایتنامه او را صادر کرده و همه چیز برای انتقال این مهاجم به استقلال آماده است. البته همه چیز به جز پیدا کردن یک جای خالی برای این مهاجم در لیست استقلال که الان هر ۶سهمیه خارجیاش پر شده و آخرین سهمیه را هم به مسعود جوما اختصاص داده است. جومای ۲۸ساله چند روزی در باشگاه ایرانیان دوبی در تمرینات استقلال شرکت کرده و معاینات پزشکی را هم پشت سر گذاشته است. اما به جز او و بعد از او هر خارجی دیگری قصد ورود به لیست استقلال را داشته باشد، باید یک خارجی از لیست این تیم خارج شود.
جلال استقلال اینجاست
در اوجگیری دوباره استقلال و در حالی که پیتسو موسیمانه با بردن فولاد و تساوی با الاهلی، قدرت استقلال جدید را رسما به رخ رقبا کشیده، اتفاقا اغلب ستارههایی که اوجگیری آنها و نمایشهای قابل توجهشان باعث اوج گرفتن استقلال شده خارجیهای این تیم هستند. رافائل سیلوا هر بازی گل میزند، جلالالدین ماشاریپوف نشانههایی از روزهای خوب و دلپذیرش را دوباره نشان داده و بلانکو هم در خط حمله اگرچه هنوز گل نزده اما بازیهای موثری داشته و نقش مهمی در گلهای استقلال ایفا کرده است. در جمع خارجیهای استقلال بیشترین دقایق بازی را جلالالدین ماشارایپوف داشته و اتفاقا بالاترین نمرات فنی را هم او به دست آورده است. ماشاریپوف بر اساس آمارهای متریکا ۸۴۴دقیقه برای استقلال بازی کرده و به استثنای ۲بازی در سایر بازیهای تیمش در ترکیب اصلی بوده است. او طی این ۸۴۴دقیقه ۲پاس گل داده، یک بار بازیکن برتر زمین شده و میانگین نمراتش در سایت متریکا ۷.۲۴ بوده است. جلال با این نمره برترین بازیکن استقلال و چهاردهمین بازیکن موفق لیگ بیستوچهارم بوده است
اندونگ، پرکار در خط میانی
دومین خارجی موفق استقلال دیدیه اندونگ است؛ هافبک مورد علاقه تمامی سرمربیان استقلال که البته کمی دیر به تیم اضافه شد. اندونگ هفته اول مقابل شمسآذر غایب بود، هفته دوم مقابل ملوان به عنوان یار جانشین به زمین رفت و بعد از آن دیگر به بازیکن فیکس تیم تبدیل شد و با تغییر سرمربی هم جایگاهش تغییری نکرد. او طی ۱۰بازی ۸۲۳دقیقه برای استقلال بازی کرده، هیچ گلی نزده، هیچ پاس گلی نداده اما عمرکلد دفاعیاش بد نبوده و در نهایت هم میانگین نمراتش به ۶.۸۸ رسیده است. اندونگبا این نمره بازدهمین بازیکن برتر استقلالیهاست؛ کمی پایینتر از سامان فلاح و کمی بالاتر از بلانکو. بلانکو فصل گذشته از تاثیرگذارترین بازیکنان استقلال بود. همیشه فیکس بازی میکرد، ۶گل برای تیم نکونام زد و روی سایر گلها و بهخصوص ۷گل مهرداد محمدی هم نقش موثری داشت. امسال اما بازی کمتر به او رسید و در کنارش هم بازیکنی شبیه مهرداد محمدی نبود که با فرارهای سرعتیاش مکمل بازی پشت به دروازه بلانکو باشد. مهاجم آرژانتینی در این فصل فقط ۴بازی فیکس بوده، ۴بازی هم بهعنوان یار تعویضی بازی کرده و مجموعا ۳۵۶دقیقه در میدان بوده است؛ بدون گل و پاس گل و تاثیرگذاری مستقیم روی گلهای استقلال. البته تاثیر غیرمستقیم او را میشد روی موقعیتها و گلهای آبیها در همین بازی آخر مقابل فولاد تماشا کرد.
سیلوا آخر است؟ باور نکنید!
خارجی بعدی استقلال که باید از او نام برد گائل کاکوتا است؛ با ۵بازی به عنوان یار اصلی، ۴بازی به عنوان بازیکن ذخیره و ۴۱۴دقیقه بازی در طول فصل که با یک پاس گل نیز همراه بوده است. او به تناوب از ترکیب اصلی استقلال خارج شده و بازگشته است. کاکوتا بعد از بلانکو -و خیلی نزدیک به او- کمترین دقایق بازی را در بین خارجیهای استقلال داشته و مجموع دقایق بازیاش به ۵بازی ۹۰دقیقهای هم نمیرسد. بعد از او که چهارمین بازیکن خارجی موفق استقلال از لحاظ امتیازات متریکا است، رتبه پنجم به رافائل سیلوا میرسد که البته حضورش در این رتبه یک شگفتی بزرگ است. سیلوا این روزها از بازیکنان خوب و سرحال آبیها است، آنقدر که بارها از دروازه خودی تا دم دروازه حریف پیش میرود تا بخشی از گلهای زده تیم را هم خودش شخصا به ثمر برساند. اما شاهرا به دلیل آنکه اوجگیری چشمنوازش تازه آغاز شده هنوز تاثیرش را بر نمرات و جایگاه او در جدول نگذاشته است. میانگین نمرات سیلوا در سایت متریکا ۶.۷۳ است؛ در حالی که او در همین ۲بازی اخیر تیمش در لیگ و آسیا، مقابل الاهلی نمره ۷.۲۸ و مقابل فولاد نمره ۷.۵۰ گرفته است. یعنی مدافع برزیلی در حال حاضر صاحب بهترین فرم خودش در این فصل است و خیلی بالاتر از میانگین نمراتش در طول این فصل نمره میگیرد.
ضربدر قرمز به چه کسی میرسد؟
بررسی اجمالی بازیکنان خارجی استقلال نشان میدهد، اگر قرار باشد خارجی دیگری به این تیم اضافه شود -به خصوص اگر قرار باشد این بازیکن برای کمک به خط حمله به استقلال بیاید- گزینه اول برای خروج از لیست همان بلانکوی آرژانتینی است. حتی اگر در بازیهای اخیر اوج گرفته و بهتر از روزهای گذشتهاش بازی کرده باشد. فوتبال بلانکو کاملا شبیه آرمان رمضانی است و مشکل اصلی اینجاست که او بازیکن مکملی در استقلال ندارد که زحماتش را به ثمر برساند. بلانکو به احتمال زیاد برای باز شدن جای یک مهاجم جدید از استقلال خواهد رفت اما اینکه یک خارجی دیگر هم از خط میانی کم شود و یک جابهجایی هیجانانگیز هم در آن منطقه رخ بدهد اصلا عجیب نخواهد بود.
نظر شما