تنها چند روز پس از آغاز پویش کاهش ۲ درجه‌ای دمای هوا به درخواست مسعود پزشکیان و همراهی وزرای دولت و استقبال مسئولان، این سوال مطرح می‌شود که آیا چنین اقدامی می‌تواند به عبور ایران در زمستان سخت پیش رو از بحران ناترازی بنزین کمک کند؟

صادرات گاز

به گزارش همشهری‌آنلاین، قطع برق در روزهای اخیر در شهر تهران، آلودگی شدید هوا، کاهش محسوس دما در اکثر شهرها و روستاها و ناترازی گاز باعث شده تا شهروندان با یک چالش بزرگ مواجه شوند و مسعود پزشکیان، رئیس جمهور با راه‌انداختن یک پویش با نام کاهش ۲ درجه‌ای دمای آسایش محل زندگی و کار در تلاش است تا مردم را به صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی دعوت کند. امید می‌رود با این پویش بتوان از بحران قطع برق ناشی از عدم گازرسانی به موقع و مطلوب به نیروگاه‌ها عبور کرد و خانه‌ها و کارخانه‌ها با قطع گاز مواجه نشوند. پویشی که با استقبال مسئولان مواجه شده اما انتظار می‌رود با کاهش بیشتر دمای هوا در روزهای پیش رو، حفظ پایداری شبکه گاز و برق به یک معما تبدیل شود.

بر اساس اعلام شرکت ملی گاز ایران، مصرف روزانه گاز در بخش خانگی به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده که معادل ۷۰ درصد از کل گاز مصرفی ایران است.

این مصرف بی‌رویه، علاوه بر ایجاد خطر قطعی گاز در مناطق سردسیر، سهم نیروگاه‌ها و صنایع را نیز کاهش داده و تولید ملی را تهدید می‌کند. به گفته حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، اگر هر خانه ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز داشته باشد تمام مشکلات برطرف می‌شود و در روزهای سردی که در پیش داریم، همه هموطنان می‌توانند از گاز بهره ببرند.

فصل تغییر آرایش رسید

سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران می‌گوید: همه جای دنیا با آغاز دوره سرد سال آرایش و الگوی مصرف انرژی به سمت مصرف برای گرمایش منازل سوق پیدا می‌کند. اما این تغییر آرایش به چه معناست؟ توکلی نخستین تدبیر دولت را قطع گاز باغ‌ویلاهای خالی از سکنه و سکونت‌گاه‌های غیردائم اعلام کرد و افزود: قطع گاز پاساژها و مراکز عمومی بدون اغماض ادامه دارد. این مقام وزارت نفت همچنین گام دیگر شرکت ملی گاز را پایش و کنترل و حتی قطع گاز ادارات پرمصرف و متخلف اعلام کرد و افزود: شرکت ملی گاز ایران بخش خانگی را همواره اولویت اول خود قرار داده و نمی‌تواند سهم این بخش را در اختیار دیگر بخش‌ها قرار دهد.

قطع گاز پاساژها و مراکز عمومی بدون اغماض

وی با تأکید بر اینکه عدم قطع گاز این مراکز به منزله عدم اجرای تعهدات تکلیف شده برعهده شرکت ملی گاز ایران است، گفت: تأثیر این اقدامات زمانی ملموس‌تر خواهد بود که عملیات پایش و قطع گاز به صورت هماهنگی با تیم‌های وزارت نیرو باشد تا ضمن قطع گاز، برق این واحدها قطع شود. چراکه در صورت عدم قطع برق، این واحدهای متخلف از وسایل برقی برای گرمایش استفاده خواهند کرد و طبیعتا این اقدام فشار بیشتری به شبکه وارد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: همین جدیت در ارتباط با بحث پایش ادارات دولتی و قطع گاز ادارات متخلف باید در دستور کار باشد و این امر به پشتوانه تاکید شخص رئیس‌جمهوری و مصوبات نهادهای نظارتی و بالادستی قابل اجراست. ضمن اینکه در موضوع برخورد با پاساژها و مراکز تجاری عمومی هم جدیت لازم به خرج داده شود.

توکلی به تأثیر مثبت ارتباط مستقیم مدیران بهره‌برداری شرکت‌های گاز استانی با گازبان‌ها و نفرات امداد گاز در استان‌ها اشاره و اظهار کرد: این موضوع از سوی اداره گاز استان تهران به اجرا درآمده و اطلاعات میدانی بسیار مناسبی به دست آمده و همین رویه می‌تواند از سوی دیگر شرکت‌های گاز استانی هم مورد توجه واقع شود.

وی با تأکید بر نقش سازنده اصناف در مدیریت مصرف بهینه گاز گفت: همراه‌سازی صنوف از مسیر آگاه‌سازی صاحبان صنعت می‌تواند کمک شایانی به آرامش روانی جامعه و مدیریت مصرف گاز داشته باشد.

بخش خانگی در اولویت

معاون وزیر نفت تصریح کرد: در همه جای دنیا این یک اصل انکارناپذیر است که با کاهش دمای هوا مقدار مصرف انرژی الگوی مصرف تغییر می‌کند و نیاز بخش خانگی برای تأمین گرمایش افزایش می‌یابد، طبیعتا شرکت ملی گاز ایران نیز بخش خانگی را همواره اولویت اول خود قرار داده و نمی‌تواند سهم این بخش را در اختیار دیگر بخش‌ها قرار دهد.

توکلی با بیان اینکه هم‌وطنان ما سخن حق و حرف کارشناسی را به راحتی می‌پذیرند، یادآور شد: اگر جامعه ما نسبت به این مسئله اشراف داشته باشد که یک مولکول گاز ۲۵۰ میلیون سال عمر دارد و بالغ بر ۷۶ درصد از منابع گاز کشور به صورت حفاری از دریا تأمین می‌شود که این امر به نوبه خود منحصر به فرد است، اهمیت گاز را بیشتر درک خواهند کرد.

وی در پایان گفت: عمده گاز کشور از جنوبی‌ترین مناطق با تلاش شبانه‌روزی کارکنان صنعت نفت و گاز بعد از استخراج و پالایش، از طریق خطوط سراسری انتقال گاز به مناطق مرکزی و شمال کشور منتقل می‌شود بنابراین ضرورت دارد تا مجموعه مشترکان در تمام بخش‌ها نسبت به اهمیت این حامل انرژی اهتمام ویژه داشته باشند.

صرفه‌جویی گاز با مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر»

وزیر نفت با درخواست از مردم برای کاهش ۲‌درجه‌ای دمای مصرف در بخش خانگی و تجاری گفت: با این اقدام، ۵۰ تا ۶۰‌میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف گاز محقق خواهد شد که می‌تواند مانع از افت فشار در نقاط انتهایی شبکه گاز شود.‌محسن پاک‌نژاد تصریح کرد: آنچه مسلم است با کاهش دما، مصرف بخش خانگی افزایش می‌یابد و مجبوریم گازرسانی به سایر بخش‌ها را برای تأمین گاز بخش خانگی محدود کنیم. وی با تأکید بر اینکه با کاهش حداقل ۲‌درجه از دمای سیستم‌های گرمایشی می‌توان به تأمین گاز در سرشاخه‌ها و نقاط انتهایی شبکه گاز کمک کرد، گفت: همکاری مردم در این زمینه، نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در عبور بدون چالش از زمستان خواهد داشت.پاک‌نژاد افزود: کاهش ۲درجه‌ای دما در بخش خانگی و تجاری، ۵۰ تا ۶۰‌میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در مصرف گاز کشور را به‌دنبال دارد و با این اقدام، در نقاط انتهایی شبکه در شمال‌ غرب و شمال‌ شرق کشور که ممکن است با افت فشار مواجه شوند، مشکلی در تأمین گاز نخواهیم داشت.

۲درجه ؛‌ سهم تو |  گاز این مراکز بدون اغماض قطع می شود

۲درجه ؛‌ سهم تو |  گاز این مراکز بدون اغماض قطع می شود

کد خبر 909290
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار انرژی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • حسین IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    14 0
    2 درجه برای جاهایی قابل اجراست که پنجره دوجداره و سیستم تهویه با کنترل الکترونیک داره. بیشتر بخاری های خونگی توی مملکت اصلا قابلیت تنظیم با دقت دو درجه ندارند.
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    8 1
    ریاست محترم جمهور مطابق منزل خودشون که که سیستم تهویه پیشرفته دارد میفرمایند دو درجه دمای ترموستات را کم کن، برای ما فقر فقرا که بخاری گازی و یا نفتی هست و دماسنج هم بلد نیستیم بخونیم باید یک راهکار ابتدایی تر بدهند که اجرایی باشه مثلا برای یک درجه کاهش دما بگویند که مثل آقای ظریف با یک لباس بافتنی بشه دوام آورد و اگر منظورشان دو درجه کاهش است بفرمایند با یک لباس بافتنی و یک کلاه پشمی و جوراب ضخیم بشه دوام آورد و اگر منظورشان سه درجه کاهش است بفرمایند با پتو بشود دمای محیط را تحمل کرد، خلاصه مطابق درک فنی و امکانات ما صحبت بفرمایند.
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    14 0
    هر روز دوبار قطعی برق در مرکز کرج#
  • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    9 1
    پنجاه درجه کمتر هم بشه باز وضعیت همینه
  • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    12 0
    یاد جوک افتادم. به یکی میگن در را ببند هوا سرد است. میگه در و بیندم هوا گرم میشه
  • DE ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    10 0
    تولید تعطیل شده استخر های رو باز اب گرم دارن !!!!
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    4 7
    کم نمیکنیم،بچرخ تا بچرخیم.بیشتر مصرف می‌کنیم.
  • رضا IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    4 0
    پول ترکمنستان رو می‌دادی تا گازو قطع نکنه به اون وزیر نفتت میگفتی گازوییل ذخیره میکرد تا برق مردم قطع نشه بیعرضه ای پزشکیان
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    7 0
    اون موقعی که مهندسین ساختمان داد میزدن که ساختمان ها رو مهندسین مجری صلاحیت دار بسازن تا جلوی هدررفت انرژی در ساختمان گرفته شود مسولین می‌گفتن هزینه ساخت بالا می‌ره و نزاشتن الان باید بیان جواب بدن، ساختمان سازی بدون حضور مهندس و عدم اجرا طبق مقررات ملی باعث هدر رفت انرژی میشود مثل مونتاژ ماشین چینی با مصرف صدی ۱۴ به جای واردات خودرو خارجی کم مصرف صدی ۴ با توجیه ارز نداریم خودرو وارد کنیم ، از ریشه میبایست درست شود مسکن درمان نیست
  • IR ۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    7 1
    # زمستان سخت!
  • فرزین IR ۱۹:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    5 1
    ننویسید اغماض بنویسید چشم پوشی آخه جناب کازشناس چه کسی در گفتگوی روزانه میگه اغماض بکن
  • مهرداد سربندی IR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
    5 0
    با این همه تعطیلی ناترازی حل نشد؟
  • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
    1 0
    ما 2 درجه کم می کنیم به شرط اینکه دلار هم 2 تومن بیاد پایین.
  • اصغر‌شرفی IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
    1 0
    الویت‌اول‌شما‌نه‌مردم‌خودمون..که‌وطن‌اول‌شما‌همون‌عراقه اگه‌ندارید‌و‌بقول‌خودتون‌نا‌ترازی‌دارید‌قطع‌کنید‌صادرات‌رو