همشهری آنلاین، نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران: مسئولیت خانه و خانواده همیشه بر عهده زنان است؛ چه بهعنوان دختر خانواده، چه همسر و چه مادر. بهنظر من هر دختری که به دنیا میآید، ویژگیهای تدبیر و درایت و مدیریت در خونش وجود دارد. زمانی که دختران به سن جوانی میرسند و ازدواج میکنند، بهعنوان همسر و مادر، این ویژگیها را در عمل نشان میدهند. در عرصه اجتماع هم بهنظر من زنان بیش از هرکس دیگری میتوانند در مدیریت موفق باشند، اگر مسئولیتهای مدیریتی به آنها سپرده شود. من سالها در شهرداری تهران در سطوح میانی و حتی ارشد مسئولیت مدیریت را برعهده داشتهام و همیشه تلاش کردهام با ویژگیهای زنانهام این مسئولیت را انجام دهم. بهنظر من زنان هیچ نیازی ندارند که رفتارهای غیرمعمول داشته باشند تا در حوزه مدیریت موفق شوند. آنها ویژگیهای خدادادی زیادی دارند که میتوانند چندین کار را همزمان انجام دهند بدون اینکه کیفیت کارشان کاهش یابد. زنان برنامهریزان بسیار خوبی هستند و از وقت خود به خوبی استفاده میکنند. همچنین، آنها حساسیت بالایی دارند و دقت نظرشان در حوزه مدیریت شهری بسیار حائز اهمیت است.
سلامت کاری بانوان
یکی از ویژگیهای ضروری برای یک مدیر، سلامت کاری است. تجربه نشان داده که مدیران زن معمولاً این سلامت کاری را بیشتر رعایت میکنند و تلاش میکنند کارشان را به بهترین نحو انجام دهند. همچنین، جلب مشارکت یکی دیگر از ویژگیهای زنان در حوزه مدیریت است. آنها معمولا بهصورت تیمی کار میکنند و از نظرات دیگران بهره میبرند. دراین میان مدیریت شهری نیازمند زمان زیادی است و شهردارشدن کار آسانی نیست. شما باید در همه حوزههای شهری تصمیمگیری کنید، بهویژه در شهری مانند تهران که چالشهای زیادی دارد و گاهی باید در شرایط بحران تصمیمات مهمی بگیرید. این تمرکز نیازمند ویژگیهایی است که زنان دارند.
در مورد تجربه شخصی خودم، وقتی شهردار منطقه بودم، وقت زیادی از من گرفته میشد. اما تلاشم این بود که با مشارکت خانواده کارها را پیش ببرم. از وقتی ازدواج کردم، بلافاصله شاغل شدم و خداوند به من ۲فرزند عطا کرد. در کنار کارم، فرزندانم بزرگ میشدند و تلاشم همیشه این بود که از ظرفیت خانواده و با مشارکت آنها کارها را انجام دهم. انصافا همسرم همیشه همراهی و حمایتم کردند و بچهها نیز در کارهای خانه کمک میکردند. من دوست نداشتم هیچ کاری را به کسی دیگر بسپارم؛ ما همیشه باهم کارها را انجام میدادیم و اینطور نبود که به کسی دیگر سپرده شود. چون وظیفه من بهعنوان همسر و مادر این بود که کارهای خانه را خودم انجام دهم.
موفقیت با مشارکت همسر و فرزندانم
مشارکت خوب خانواده خیلی به من کمک کرد، ابتدا مشارکت همسرم و سپس مشارکت بچهها. ما همیشه سعی میکردیم کارها را با همکاری یکدیگر انجام دهیم. برای مثال، در زمان خانهتکانی، سعی میکنیم هر کدام قسمتی از کار را بهعهده بگیریم. من خودم در آخر هفتهها همه تلاشم را میکنم تا خانهام را تمیز کنم.
ما خانمها وقتی در حوزه اجتماع کار میکنیم، یکی از ویژگیهای خوبمان برنامهریزی است. بهنظر من، این ویژگی به ما کمک میکند تا بهتر از هرکس دیگری که شغلی ندارد، برنامهریزی کنیم. من شخصا همیشه سعی کردهام خانهام تمیز باشد تا نیازی به تمیزکاری ناگهانی نباشد. البته در ایام نزدیک به عید، همه خانهتکانی میکنند و ما هم انجام میدهیم، اما در طول سال تلاش میکنم که با برنامهریزی به کارهای خانه و آشپزی برسم و همچنین وظایف اجتماعیام را انجام دهم. الان در بیست و هفتمین سال خدمت خود هستم و تقریبا به انتهای کارم نزدیک میشوم. در هر مرحلهای که وظایفم سنگینتر یا سبکتر بوده، تلاشم همیشه این است که با برنامهریزی کارهایم را انجام دهم بدون اینکه خللی در کار خانواده ایجاد شود.
خانواده اولویت اول بانوان
این نکته مهم است که خانمها در هر نقش و وظیفهای که دارند، هیچ وقت وظیفه مادری، همسری و خانوادگی خود را در اولویت چندم قرار نمیدهند؛ بلکه این وظایف همیشه اولویت اولشان است. اگر یک خانم در حوزه مدیریت اجتماعی موفق باشد، مطمئنا چیزی از خانواده کم نمیگذارد. این ویژگی خوب هر زن ایرانی است که به خانواده پایبند است و همیشه تلاش میکند بهترین مادر و همسر باشد. من خودم این کار را انجام دادهام و مطمئن هستم که سایر خانمها نیز چنین روحیهای دارند. این موضوع استثنا ندارد؛ همه زنهای ایرانی بهویژه اولویت اولشان خانواده است. اگر آنها در عرصه مدیریت اجتماعی موفق هستند، حتما در خانواده نیز عملکرد خوبی دارند؛ منتها با وقتگذاری بیشتر و برنامهریزی بهتر. مدیریت زمان یکی از ویژگیهای خوبی است که زنان دارند و به آنها کمک میکند از زمان خود به خوبی استفاده کنند و کیفیت کارهایی که انجام میدهند را افزایش دهند.
نظر شما