در ساعتی که خیلی از مردم در رختخواب های گرم می خزند تا برای یک روز کاری جدید آماده شوند چراغ برخی نانوایی های شهر تهران برای پخت و پز شبانه و جاماندگان زندگی روز هنوز روشن است و مشتریان پرو پا قرصشان با دلگرمی کار و فعالیت شبانه انها بی دغدغه نیاز لقمه نان  های خود را تامین می کنند.

نانوایی شبانه

همشهری آنلاین_فاطمه عسگری نیا: البته تعدادشان در این تهران دراندشت زیاد نیست اما همین تعداد انگشت شمار هم قوت قلب خیلی از مردم این شهر شده است درست مثل دوران جنگ تحمیلی که خیلی از نانواهای شهروقتی همکارانشان دست از کار و زندگی شستند و راهی جبهه ها شدند به جبران نبود آنها با فعالیت شبانه روزی پخت و پز خیال مردم را آسوده می کردند .

دم دمای صبح درست زمانی که هوا هنوز روشن نشده، شاطر که فلکه گاز را می پیچاند و اتش را به جان تنور می اندازد، تن تنور هنوز از داغی پخت و پز نیمه شب گذشته داغ داغ است. نانوایی سنگگی که دل خیلی از مردم بالا و پایین شهر گرم فعالیت های پخت و پز ان تا دیر وقت است و تا وقتی چراغ نانوایی در خیابان رودکی تقاطع خیابان مرتضوی در منطقه 10 تهران تا ساعتی از پاس شب روشن است اهالی محله و دیگر شهروندان تهرانی دغدغه سفره خالی از نان ندارند. در میانه شهر است به خاطر همین اغلب مردمی که گذرشان به خیابان رودکی می خورد ترجیح می دهند نان داغ سنگگ را شب به شب از این نانوایی تهیه کنند و به خانه ببرند.

بیشتر بخوانید:شور و نوای غنبر و اشکون

دغدغه نان نداریم

قبلا این نانوایی شبانه روزی بود یعنی هر ساعتی از شبانه روز که اراده می کردی می دانستی نان داغ تازه هست این حرفها را یکی از مشتریان پرو پا قرص نانوایی می زند:«یکی از دغدغه های بزرگ خیلی از مردم این شهر تهیه نان در ساعات بعد از اتمام کار نانوایی های شهر است اغلب ما ساعت کاری امان صبح کله سحر است و شبها حدودا 9 و ده شب به خانه برمی گردیم ساعتی که معمولا نانوایی ها الک ها را اویزان کرده اند و تنورها را خاموش اما این نانوایی یکی از آن نانوایی هایی است که با پخت شبانه تا ساعت 12 شب این امکان را به ما داده که دیگر دغدغه ای برای تهیه نان بعد از ساعت کاری نداشته باشیم.»

نانِ شب

تهران شهری با نیازهای شبانه

مشتری دیگری در حالیکه مشغول جمع کردن نانهای داغ و تازه خود است می گوید تهران شهری متفاوت با شهرهای دیگر است زندگی در نیمه شب های این شهر هم جریان دارد جمعیت زیادی از مردم شهر از ساعت 9 شب به بعد از محل کار که اغلب خارج از شهر هستند به خانه برمی گردند و زمان کافی برای تامین مایحتاج روزانه خود ندارند وجود چنین مراکزی اعم از فروشگاه های زنجیره ای شبانه روزی یا نانوایی ها و مراکز عرضه میوه و تره بار در شب باعث می شود که به نیاز این قشر هم جامه عمل پوشانده شود من ساکن محله پیروزی هستم و مجبورم نان مورد نیاز خود را شبها از منطقه ده و این نانوایی تهیه کنم این در حالی است که اگر در هر منطقه و محله چنین امکاناتی بود قطعا ما هم در ارامش بهتر و زمان مناسب تری نیاز خود را تامین می کردیم.»

بیشتر بخوانید:ناجیان وفادار

دو شیفت کار می کنیم

همین طور که هر لحظه به تعداد مشتریان شبانه نانوایی اضافه می شود شاطر و همکارش مشغول پخت و پز و اماده کردن سفارش مشتریان هستند حسین امینی نیا شاطر نانوایی است گرچه هوای بیرون از نانوایی حسابی سرد است و نم نم باران زمین را خیس کرده است اما جایی که او ایستاده و نان ها را داخل تنور می گذارد حسابی داغ داغ است:« 14 سال است که کارمان همین است و خدا را شکر راضی هستیم به خاطر ساعت کاری که نانوایی دارد مجبوریم در دو گروه و دو شیفت کار کنیم این شرایط باعث شده تا ما مشتریهای خاص خودمان را داشته باشیم از صبح تا شب مردم عادی و گروه های عام مردم هستند که برای خرید نان مراجعه می کنند و از ساعت 8 شب به بعد عمدتا شاغلانی هستند که در راه برگشت از محل کار به نانوایی ما سر می زنند.»

به اعتقاد او هم تهران و تمام مناطقش به حداقل یک نانوایی با شرایط نانوایی انها نیاز دارد :« فاصله طولانی محل کار تا زندگی مردم در شهر تهران باعث شده که خیلی از آنها در تامین مایحتاج زندگی انهم در ساعات عادی روز به خاطر حضور در محل کار با مشکلات بسیاری روبرو شوند مشتریهایی داشتیم که تا قبل از پیدا کردن نانوایی ما اظهار می کردند روزها امکان تهییه نان نداشتند و تنها روزی که خانه بودند و می توانستند نان تهیه کنند جمعه بود که در این روز هم اغلب نانوایی های دولتی پز تعطیل هستند اما از وقتی با نانوایی ما اشنا شدند حتی از مسیرهای دور برای تهیه نان به ما مراجعه می کنند.»

نانِ شب

وحید امینی همکار شاطرخان در حالیکه نان های داغ سنگگ را با دست از تنور بیرون می اورد و به سمت میز مشتریها می برد می گوید باورتان می شود ما از جنت اباد، پیروزی، ستارخان و حتی مناطق بالای شهر هم مشتری داریم؟:« تا جایی که اطلاع دارم جز ما یکی دو نانوایی دیگر در شهرک راه اهن و خیابان ولیعصر ساعت پخت و پزشان مشابه ما هست و دیگر در هیچ نقطه ای از تهران این شرایط را نداریم به خاطر همین ما از همه مناطق مشتری داریم .»

کد خبر 913542

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha