افزایش جمعیت و موج عجیب و غریب مهاجرت‌ها به تهران دردسرهای بسیاری را برای این کلانشهر رقم زده؛ تا جایی که برخی مناطق از کلاس درس متناسب با جمعیت دانش‌آموزان محروم هستند.

مدرسه

همشهری آنلاین-لیلا شریف: در میان مناطق تهران، برخی از مناطق نتوانسته‌اند همراه با افزایش جمعیت دانش آموزان برای ساخت مدرسه دست به کار شوند، برای معرفی یکی از بدترین مناطق از نظر تعداد مدرسه باید به منطقه ۲۲ اشاره کرد. این منطقه به‌دلیل فعالیت بالای انبوه‌سازان و بی‌توجهی نسبت به تأمین فضای آموزشی، سال‌هاست که به‌عنوان یکی از عقب‌مانده‌ترین مناطق تهران در بحث مدرسه و کلاس شناخته می‌شود. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در این رابطه گفته است: «در منطقه ۲۲ به طور مداوم ساخت‌وسازهای انبوه در حال انجام است و مطابق قانون، انبوه‌سازان باید فضای آموزشی را هم در همان محل‌ها تامین کنند که در بیشتر موارد این اتفاق رخ نمی‌دهد و این بار به دوش دولت افتاده است.» ۵منطقه شهر، سرانه آموزشی پایین‌تر از میانگین کشوری دارند و قرار است با همکاری مشترک شهرداری این مناطق، زمین مورد نیاز برای احداث ۱۸۱مدرسه تأمین شود.

این مناطق بیشترین کمبود مدرسه را دارند |‌ نسخه رئیس جمهور برای مدرسه‌سازی

مهم‌ترین موانع ساخت و بازسازی مدارس

پاشنه آشیل آموزش و پرورش برای رفع کمبود مدرسه در تهران تأمین زمین است. با توجه به افزایش ارزش مالی زمین در کلانشهر تهران، پیدا کردن فضایی که بتوان یک مدرسه استاندارد در آن بنا کرد، هر روز سخت‌تر می‌شود. بعد از بحث زمین نوبت به موضوع سرمایه‌گذاری و بودجه می‌رسد و با اینکه خیرین مدرسه‌ساز به شیوه‌های مختلف در این زمینه تلاش کرده‌اند، مسئولیت اصلی تأمین اعتبار بر عهده دولت است تا براساس نیازسنجی درست دست به‌کار شود.

این مناطق بیشترین کمبود مدرسه را دارند |‌ نسخه رئیس جمهور برای مدرسه‌سازی

نیاز فوری به مدرسه ابتدایی

دوشیفته‌شدن مدارس ابتدایی و اجبار دانش‌آموزان برای حضور در کلاس‌های ۴۰نفره به‌خوبی وضعیت کمبود مدارس استان تهران را نشان می‌دهد. در حال حاضر بیشتر کمبود فضای آموزشی مربوط به دوره ابتدایی است و با توجه به ارتباط زنجیره‌ای پایه‌های تحصیلی به یکدیگر، باید قبول کرد که این بحران در سال‌های آینده به متوسطه اول و دوم نیز خواهد رسید.

این مناطق بیشترین کمبود مدرسه را دارند |‌ نسخه رئیس جمهور برای مدرسه‌سازی

مهاجرپذیرها بیشتر مشکل دارند

مشکل کمبود مدرسه محدود به تهران و به ویژه منطقه ۲۲ آن نیست و علاوه بر سایت‌های مسکن مهر که در استان تهران برای آموزش و پرورش دردسر ایجاد کرده است، ۷شهر دیگر هم به‌علت مهاجرپذیری بالا، مشکل کمبود مدرسه را کاملا درک کرده‌اند، شامل کرج، قم، مشهد، شیراز، ارومیه، تبریز و اصفهان می‌شود.

بیشتر بخوانید: نیاز اورژانسی تهران به مدرسه | داستان مدارسی که پا به سن گذاشته‌اند

تأکید چندباره رئیس‌جمهور به مدرسه‌سازی‌

تلاش برای رونق گرفتن مدارس دولتی و بیرون کشیدن این مدارس از سایه مدارس غیرانتفاعی، رفع مشکل کمبود مدارس و... موضوعاتی است که بارها و بارها از سوی مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور تکرار شده است تا شاید از این طریق گره از کار دانش‌آموزان باز شود. یک‌بار رئیس‌جمهور از کارگری خودش برای رفع مشکل مدارس و مدرسه‌سازی‌ حرف می‌زند و بار دیگر در دستوری فوری خطاب به آموزش‌وپرورش اعلام می‌کند که مشکل سرانه آموزشی ۵منطقه کلانشهر تهران را که پایین‌ترین سرانه آموزشی را دارا هستند، رفع کنند. رئیس‌جمهور در جلسه «کیفیت‌بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی با محوریت بررسی راهکارهای ساماندهی و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی کلانشهر تهران» که چند هفته پیش برگزار شده بود، دستور داده بود تا در زمانبندی مشخص ۱۰روزه، وزارت آموزش و پرورش، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با هماهنگی شهرداران مناطق مربوطه، برنامه‌ای قابل اجرا و عملیاتی برای ساماندهی و محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی این ۵ منطقه(مناطق ۹، ۱۵، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ شهر تهران) را تدوین و به دفتر رئیس‌جمهور ارائه کنند.

کد خبر 915008
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
    0 0
    احتمالا به خاطر ساخت و ساز جمعیت مهاجر افغان در این منطقه زیاد هست و کمبود مدرسه و معلم در بیشتر نقاط تهران وجود مهاجران افغان هست،شاید رئیس جمهور از همه بهتر می داند