رسانه‌های آمریکایی خط مشترک تهدید به حمله نظامی علیه ایران را دنبال می‌کنند. در این تصویر جنگ‌طلبانه فرقی بین دولت بایدن و ترامپ نیز نگذاشته‌اند؛ هر ۲ مجری را بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل اعلام می‌کنند.

فاطمیون

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: «معمای دریای سرخ اسرائیل: ضربه به حوثی‌ها یا ایران»؛ عنوان گزارشی از وال‌استریت‌ژورنال که تهدیدات جدید علیه ایران را رهبری می‌کند. رسانه‌های متعددی همسو با این پایگاه روزنامه آمریکایی بار دیگر از شدت یافتن گزینه نظامی علیه ایران سخن می‌گویند.

بهانه‌های مختلفی نیز در رسانه‌های غربی برای بازطرح گزینه حملات نظامی وجود دارد؛ از حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در خلیج عدن تا پرونده‌ هسته‌ای ایران.

بندهای تحریم‌های مکانیسم ماشه در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، پس از ۱۰ سال، اکتبر سال جدید میلادی منقضی می‌شوند و همین مسئله اهمیت موضوع را برای طرفین غربی برجام افزایش داده است.

باربارا لیف، مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در خاورمیانه، روز دوشنبه در پاسخ به این سوال که آیا ایرانی‌ها کاملا از سوریه خارج شده‌اند، گفت: بله، بسیار زیاد بوده است. او گفت: این بدان معنا نیست که آنها سعی نخواهند کرد خود را دوباره وارد کنند، اما زمین بسیار ناهموار و خصمانه است.

پایگاه خبری آکسیوس اخیرا در گزارشی مدعی شد که ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل، پس از جلسه نوامبر (آبان‌ماه) با دونالد ترامپ به این نتیجه رسیده بود که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا یا از حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت می‌کند یا خودش حمله به این سایت‌ها را رهبری می‌کند.

در این گزارش آمده است که اسرائیل به‌طور جدی در حال بررسی یک حمله از سوی خود است و دستیاران جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز از او خواسته‌اند تا قبل از روی کار آمدن ترامپ، حمله آمریکا را انجام دهد. آکسیوس تصریح کرد که هنوز هیچ مکالمه فعالی در مورد چنین حمله‌ای در کاخ سفید وجود ندارد.

احمد الشرع در مصاحبه اخیر خود با روزنامه عربی الشرق الاوسط گفته بود «با حذف شبه‌نظامیان ایرانی و بستن سوریه به روی نفوذ ایران، ما به منافع منطقه خدمت کردیم، با حداقل خسارت به چیزی دست یافتیم که دیپلماسی و فشار خارجی قادر به انجامش نبود.»

به‌عنوان نشانه‌ای از چالش‌ها، در روزهای اخیر گزارش‌هایی منتشر شد که از سوی مقامات غربی هم تایید شد، اینکه ایران تلاش می‌کند ارسال وجوه نقدی مستقیم به حزب‌الله را افزایش دهد. هفته گذشته یک پرواز تجاری حامل هیاتی از دیپلمات‌های ایران در بدو ورود به فرودگاه اصلی بیروت با تاخیر مواجه شد و مورد بازرسی قرار گرفت.

مقامات آمریکایی بر این باورند که ایران در نهایت تلاش خواهد کرد تا پل زمینی را دوباره برقرار کند، اما این کار ممکن است حداقل در کوتاه‌مدت نشدنی باشد. این مقام ارشد آمریکایی گفت، بعید است که هیات تحریرالشام به سپاه اجازه دهد حضور نظامی خود را در این کشور در آینده نزدیک به دلیل حمایت طولانی مدتش از اسد، تجدید کند.

به طور گسترده‌تر، مقامات آمریکایی نگران هستند که ایران بتواند در درازمدت مجددا نفوذ خود را در سوریه برقرار کند، شبکه‌های قدیمی را دوباره فعال کند و از بی‌ثباتی احتمالی در کشوری که همچنان بین گروه‌های شبه‌نظامی با برنامه‌ها و ایدئولوژی‌های متضاد تقسیم شده است، استفاده کند.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه با اشاره به تسریع برنامه هسته‌ای ایران و حمایت ایران از روسیه در جنگ با اوکراین گفت «ایران چالش استراتژیک و امنیتی اصلی در خاورمیانه است.»

تایمز اسرائیل نیز نوشت: گمانه‌زنی‌های فزاینده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه اسرائیل ممکن است در پاسخ به حملات مکرر موشکی بالستیک علیه اسرائیل توسط شورشیان حوثی یمن که تسلیحات و سایر حمایت‌های جمهوری اسلامی را دریافت می‌کنند، به ایران حمله کند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در ماه نوامبر در مصاحبه‌ای با مجله تایم در پاسخ به سوالی درباره احتمال جنگ با ایران گفت: هر چیزی ممکن است اتفاق بیفتد ... این یک وضعیت بسیار بی‌ثبات است.

عباس عراقچی هفته گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی‌سی‌تی‌وی چین گفت: ما برای احتمال حملات بیشتر اسرائیل کاملا آماده هستیم.»

وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی نوشت: تحلیلگران امنیتی می‌گویند که اگر ایران تلافی جویانه انجام دهد، پوششی برای اسرائیل برای حمله مجدد به ایران و احتمالاً سایت های هسته ای آن فراهم می کند.

کد خبر 915868

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha