به گزارش همشهری آنلاین، در کنار خبرهایی که از افزایش و کاهش قیمتها به گوش میرسد شاید پرداختن به موضوع عیدی و پاداش کارگران موضوعی است که با نزدیک شدن به پایان سال میتوان بیشتر به آن پرداخت، بسیاری از کارگران فصلی، ساعتی، کارمزد و پاره وقت روزشماری میکنند تا عیدی و پاداش خود را پیش از پایان سال دریافت و مایحتاج مورد نیاز خانوادههایشان را فراهم کنند؛ در این بین کارفرمایان برخی کارگاهها و واحدهای تولیدی با درک شرایط زندگی، تلاش میکنند مبلغ عیدی را به پایان سال موکول نکنند و آن را هرچه زودتر به دست کارگران خود برسانند.
با وجود آنکه پرداخت عیدی و پاداش آخر سال کارگران به جهت تامین رفاه و آرامش خاطر و تهیه اقلام و مایحتاج ضروری و مورد نیاز خانوارها همواره مورد تاکید قرار گرفته، متاسفانه در برخی واحدها و صنوف پرداخت عیدی به دلایل مختلف از جمله نبود نقدینگی در دست کارفرما با تاخیر همراه میشود و این تاخیر گاهی به حدی است که به سال بعد موکول شده و موجب دلسردی و بیانگیزگی این بخش از کارگران زحمتکش میشود و عنوان عیدی را از دست میدهد.
با نگاهی به قانون میتوان دریافت که قانون در مورد عیدی و پاداش کارگران پاره وقت، ساعتی، فصلی، کارمزدی، اخراجی و مستعفی و کارگران آزمایشی ملاحظاتی داشته و میزان عیدی این گروه از کارگران را مشخص کرده است.
با توجه به قوانین موجود مبنای تعیین عیدی پایان سال کارگران، حداقل دو و حداکثر سه برابر مصوبه دستمزد شورای عالی کار است و کارفرمایان باید دو ماه پایه حقوق را به عنوان حداقل عیدی و سه ماه پایه حقوق را به عنوان حداکثر عیدی و پاداش آخر سال به نیروهای کار خود بدهند. شورای عالی کار ۲۹ اسفند سال گذشته در نشست تعیین دستمزد، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ را ۳۵ درصد افزایش داد. بر این اساس حداقل دستمزد ماهانه کارگران از ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید که با احتساب فرمول حداقل و حداکثر عیدی، کارگران امسال حداقل ۱۴ میلیون و ۳۳۲ هزار تومان و حداکثر ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عیدی دریافت خواهند کرد.
نظر شما