همشهری- زینب زینال زاده: کاهش هزینهها و کمک به محیطزیست شهر، اهداف مهمی است که شهرداری تهران با راهاندازی کارخانه بازیافت آسفالت سعی دارد آنها را محقق کند. آسفالت معابر بهمرورزمان خراب میشوند و نیاز به مرمت دارند. برای این کار آسفالت قدیمی تراش میشود و روکش آسفالت جدید صورت میگیرد. ذخیره و نگهداری تراشهها معضل جدی برای مدیریت شهری محسوب میشد که با راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانه بازیافت آسفالت این مشکل حل میشود. بنا به گفتههای مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران نخستین کارخانه بازیافت آسفالت است که تابستان ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
اتمام مطالعات اولیه
راهاندازی کارخانه بازیافت آسفالت پیش از هر چیز نیاز به مطالعات و بررسیهای دقیق و کارشناسی داشت. مدیریت شهری این کار را با اولویت پیگیری کرد و امروز مطالعات اولیه مربوط به پروژه کارخانه بازیافت آسفالت به اتمام رسیده و قرارداد با پیمانکار هم منعقد شده است.
یک پروژه به نفع شهر
راهاندازی کارخانه بازیافت آسفالت برای نخستینبار توسط شهرداری تهران پیگیری و عملیاتی شده است. با ساخت و بهرهبرداری از این کارخانه، تراشه حاصل از اجرای آسفالت به چرخه تولید بازمیگردد. کاری که هم صرفه اقتصادی برای شهرداری دارد و هم به لحاظ مسائل زیستمحیطی به نفع شهر است.
پایان کار پس از ۸ ماه
قرارداد احداث کارخانه آسفالت بازیافتی با یکی از برندهای معتبر دنیا منعقد شده و طی ۶ ماه کارخانه ساخته و تکمیل و تحویل شهرداری میشود. ۲ ماه بعد از آن، عملیات راهاندازی و بهرهبرداری آغاز و تابستان سال آینده شاهد افتتاح این کارخانه خواهیم بود.
رعایت استانداردهای دنیا
در دوره ششم مدیریت شهری ۲ کارخانه آسفالت بهرهبرداری شد و اکنون ۵ کارخانه آسفالت در تهران وجود دارد. تمامی کارخانههای آسفالت شهرداری تهران از استانداردهای روز دنیا معادل یورو ۵ برخوردار هستند و میزان آلودگی آنها کمتر از یک دستگاه اتوبوس گازوئیلی است.
عبور از مرز یک میلیون تن
طی ۳ سال پیاپی رکورد توزیع آسفالت شکسته شده و تا کنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالتریزی در معابر انجام شده است. سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن آسفالتریزی در معابر صورتگرفته و شهرداری سعی دارد امسال این رکود را بشکند.
دستاوردهای ارزشمند مدیریت شهری
مهدی صداقتی؛ مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران
با تاکید شهردار تهران، از سال گذشته (1402) تولید و اجرای آسفالت در شهر به شکل گستردهای پیگیری شد. از این رو سال 1402 حدود دو نیم برابر میانیگن 10 سال گذشته آسفالت تولید و در محورهای بزرگراهی و معابر شهری اجرا شده است. خرید کارخانههای جدید دوستدار محیط زیست (رعایت استانداردهای دنیا) ، اورهال کارخانههای قدیمی، تأمین مواد اولیه، تلاشهای شبانهروزی کارگران و متخصصان در کارخانهها، تحقق رکورد یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن اجرای آسفالت، اهم اقدامات و دستاوردهای ارزشمند مدیریت شهری ششم محسوب می شود.
نظر شما