معاون هماهنگی توزیع شرکت تولید، انتقال وتوزیع نیروی برق (توانیر) گفت: ساختمان‌های بالای ۴ طبقه ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی شدند.

ساخت و ساز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن ذبیحی درباره اقدامات صورت گرفته برای تشویق مالکان به بهره گیری از انرژی خورشیدی در ساختمان ها افزود: ساختمان‌هایی که بیش از ۴ طبقه دارند یا مجموع مساحت طبقات آنها بیش از هزار مترمربع است، برای دریافت مجوز ساخت ملزم به استفاده از پنل های خورشیدی هستند.

وی اظهار کرد: بر اساس تفاهم‌نامه شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان که اواخر مرداد امسال امضا رسید، قرار است استفاده از پنل های خورشیدی در ساختمان های نوساز الزامی شود.

ذبیحی افزود: بر این اساس صدور مجوز ساخت برای ساختمان‌های ۴ طبقه به بالا یا ساختمان هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع، مشروط به استفاده از پنل های خورشیدی خواهد بود.

معاون هماهنگی توزیع شرکت تولید، انتقال وتوزیع نیروی برق (توانیر) با بیان اینکه این تفاهم نامه با هدف فرهنگ‌سازی برای استفاده هرچه بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر با حفظ محیط زیست و ارتقای سطح پدافند غیرعامل امضا شده است، خاطرنشان کرد: موضوع این تفاهم نامه به تازگی از سوی مقام عالی وزارت به توانیر ابلاغ و مدیرعامل توانیر هم آن را به همه شرکتهای توزیع ابلاغ کرده است.

وی ادامه داد: در این تفاهم نامه پیش بینی شده که یک نظام نامه از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای روش اجرا تدوین شود؛ سازمان نظام مهندسی ساختمان این کار را انجام و آن را به سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور ابلاغ کرده است.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با بیان اینکه ظرفیت سامانه‌های خورشیدی در هر ساختمان متناسب با فضای پشت بام خواهد بود، گفت: علاوه بر پشت‌بام‌ها، در محوطه‌ها و پارکینگ‌های این ساختمان‌ها هم امکان نصب سامانه‌های خورشیدی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر کسانی که متقاضی دریافت پروانه احداث ساختمان هستند، این کار را انجام ندهند، ضمن اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان تاییدیه‌های لازم را صادر نخواهد کرد، شرکت‌های توزیع هم به این متقاضیان انشعاب برق واگذار نمی‌کنند.

ذبیحی افزود: شرکت‌های توزیع به نمایندگی از سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) بر اساس ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف، با مالکان ساختمان‌ها پس از احداث نیروگاه خورشیدی، قرارداد خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال منعقد خواهند کرد.

به گفته وی، نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌ بامی نیز به شبکه سراسری برق وصل می‌شوند و مشترکان ساختمان نیز به صورت مجزا از شبکه برق دریافت می‌کنند.

معاون هماهنگی توزیع توانیر ادامه داد: در وضعیت فعلی، با قطع برق شبکه سراسری، به لحاظ مسائل ایمنی و حفاظتی شبکه، نیروگاه نیز از شبکه منفک می‌شود. در حال حاضر با توجه به ورود اینورترهای هیبریدی به بازار، در صورت استفاده از این مدل اینورتر امکان استفاده از انرژی تولیدی سامانه‌های مذکور به منظور تامین برق بخشی از مصارف اضطراری ساختمان و آسانسور و روشنایی بخش‌های عمومی نیز فراهم شده است.

ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در کشور به حدود ۱۵۲۰ مگاوات رسیده و قرار است این ظرفیت تا پایان امسال به ۱۸۰۰ مگاوات افزایش یابد.

کد خبر 917597

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha