دولت ژاپن به دنبال توسعه مشترک یک جت جنگنده نسل ششم به‌عنوان بخشی از برنامه جهانی رزم هوایی (GCAP) همراه با انگلیس است که گام مهمی در زمینه نظامی برای ژاپن به شمار می‌رود.

جنگنده نسل ششم

به گزارش همشهری آنلاین، گن ناکاتانی، وزیر دفاع ژاپن به‌زودی به بریتانیا سفر خواهد کرد تا بحثی سرنوشت‌ساز را با مقامات انگلیسی دنبال نماید. هدف اصلی از این سفر دیپلماتیک که دوشنبه آغاز می‌شود، تعمیق روابط استراتژیک بین ژاپن و بریتانیا، به‌ویژه در مورد امنیت مناطق هند و اقیانوس آرام و اروپا و همچنین مذاکره درباره توسعه مشترک یک جت جنگنده جدید خواهد بود.

35

در این سفر چهارروزه، ناکاتانی از سازمان GCAP که بر پایه ابتکار مشترک جت جنگنده همراه با ایتالیا در جریان است، بازدید خواهد کرد و در عین حال به بازدید از ستاد مشترک دائمی ارتش بریتانیا خواهد پرداخت. درنهایت تعامل با انگلیس، با برنامه‌های ژاپن برای ایجاد فرماندهی عملیات مشترک برای نیروهای دفاع شخصی‌اش در آینده نزدیک و افزایش قابلیت‌های این کشور برای عملیات‌های نظامی مشترک مطابقت دارد.

همکاری پیشگامانه جت جنگنده ژاپن و انگلیس

ناکاتانی به نمایندگی از دولت ژاپن به دنبال توسعه مشترک یک جت جنگنده نسل بعدی به‌عنوان بخشی از برنامه جهانی رزم هوایی (GCAP) همراه با انگلیس است که گام مهمی در زمینه نظامی برای ژاپن به شمار می‌رود. چرا که بدین ترتیب برای شکل دادن یک سیستم دفاع هوایی پیشرفته برای تولید یک هواپیمای همه کاره با قابلیت ترکیب فناوری‌های پیشرفته، افزایش قابلیت همکاری در میان نیروهای متحد و پاسخگویی به تهدیدات معاصر با بریتانیا و ایتالیا منتهی خواهد شد.

36

مزایا و معایب طرح GCAP:

البته این طرح مزایا و معایب خاص خودش را دارد.

جوانب مثبت:

  • تقویت امنیتی: توسعه یک جت جنگنده به‌طور جمعی توانایی‌های دفاعی را در برابر تهدیدات منطقه‌ای تقویت می‌کند.
  • پیشرفت‌های تکنولوژیکی: در این همکاری از فناوری‌های پیشرفته استفاده می‌شود که احتمالاً منجر به سیستم‌های دفاعی برتر خواهد شد.
  • تقویت اقتصادی: پروژه‌های مشترک ایجاد شغل کرده و بخش‌های فناوری را در کشورهای شرکت‌کننده فعال خواهد کرد.

معایب:

  • هزینه‌های بالا: توسعه فناوری پیشرفته نظامی مستلزم سرمایه‌گذاری مالی قابل توجهی است.
  • چالش‌های ادغام: همسویی مقررات و مشخصات نظامی مختلف چند کشور با یکدیگر، ممکن است باعث ایجاد چالش‌هایی شود.
  • تنش‌های ژئوپلیتیکی: افزایش همکاری نظامی ممکن است واکنش قدرت‌های رقیب در منطقه آسیا و اقیانوسیه را به همراه داشته باشد.
کد خبر 917780
منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha