به نظر میرسد برخلاف تغییر محتوای کتابهای درسی کیفیتشان همچنان مثل قدیمترها چنگی به دل نمیزند. برخی کتابهای درسی به قدری بیکیفیت هستند که بعد از چند روز استفاده بیشتر شبیه به پرونده میشوند تا کتاب؛
پروندههایی که به محض اینکه دانشآموز آنها را از کیف خود در میآورد برگههایش به زمین میریزد و هریک به سویی میروند. همین موضوع باعث شده برخی خانوادهها 2جلد از کتابهایی را که فرزندشان با آن سر و کار دارند خریداری کنند، زیرا تجربه نشان داده یک جلد جوابگوی یکسال تحصیلی نیست و برای بقای آن باید 2جلد از این کتابها تهیه کرد.
به نظر والدین و دانشآموزان بهتر است به موازات دقت در محتوای کتابهای درسی کمی هم به کیفیت کاغذ و چسب آنها رسیدگی شود.
خشکشوی ناشی
برخی از این شاغلان محترم صنف خشکشویی به واقع در خراب کردن لباسها استاد هستند؛ لباسهای سفید را که چند پردهای تیره کرده و تحویل مشتری میدهند. برای لکهگیری هم که نه تنها کار خاصی نمیکنند یک سوزن تهگرد هم برای یادگاری در جای آن باقی میگذارند.
این سوزن را برای علامتگذاری جای لکه لباس به آن میزنند و جالب اینجاست که آنرا همراه لباس و در جای خود به مشتری تحویل میدهند تا اگر وی در این مورد تجربهای نداشته باشد یک سوزن به خود زده باشد.
البته معمولا میگویند یک سوزن به خودت یک جوالدوز به دیگران اما آنهافقط سوزن به دیگران را زده و جوالدوز را کاملا فراموش میکنند. اگر برای مهمانی نیز لباسها را به آنها بسپارید هیچ تضمینی برای بهموقع حاضر بودن آن نیست. بسیاری از مشتریهای آنها بدون لباسی که روی آن حساب کرده بودند به میهمانی میروند. به گفته شهروندان باید به کار این خشکشوییها نیز رسیدگی شود.
لولهکشی صابونی
از سالها پیش که مایع دستشویی یا همان مایع صابون وارد بازار ایران شد، مشتریان زیادی را به خود جلب کرد. علاوه بر سهولت استفاده از این صابونها، بهداشتیتر بودن آنها نسبت به صابون های جامد هم یکی دیگر از دلایل پرطرفدار بودنشان است.
به همین دلیل اخیرا در اغلب مراکز و سازمانها و از جمله مراکز درمانی استفاده از صابون مایع اجباری شده است. این در حالی است که در بسیاری از مدارس هم با استفاده از لوله کشی، صابون مایع در دستشوییها فراهم شده تا دانشآموزان بتوانند از آن استفاده کنند.
با این حال همچنان برخی از مراکز فاقد لولهکشی صابون مایع یا مخزنهای صابون مایع هستند و دانشآموزان از صابونهای جامد که نگرانی در مورد انتقال بیماری در آنها وجود دارد، استفاده میکنند. خوب است در این مورد اقدامات جدیتری انجام گیرد تا استفاده از صابون مایع در همه مدارس فراگیر شود.
جای خالی معلمان
با وجود گذشت 10 روز از سال تحصیلی جدید همچنان برخی از مدارس با مشکل کمبود معلم مواجه هستند. تعدادی از والدین دانش آموزان در تماس تلفنی با ستون« در شهر چه خبر» اعلام کردهاند که در برخی مدارس بهخصوص مدارسی که در مناطق دورافتادهتر وجود دارند، هنوز برخی از کلاسها معلم ندارد و دانشآموزان ساعاتی در روز را بدون معلم سپری میکنند.
این در حالی است که سایر دانشآموزان که معلم دارند، یادگیری دروس را آغاز کردهاند. از سوی دیگر هنگامی که مشکل کمبود معلم در این مدارس حل شود، معلمها برای جبران زمان تلف شده با سرعت بیشتری اقدام به درس دادن میکنند و این نکته فشار مضاعفی را متوجه دانشآموزان کرده و یادگیری آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. حل هر چه سریعتر این مشکل، اقدامی ضروری به منظور کمک به یادگیری دانشآموزان محسوب میشود.