به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از سایتک دیلی، این راهبرد شامل توسعه تراشههای پیشرفته نورومورفیک و ایجاد همکاریهای قوی بین صنعت و دانشگاه است که میتواند با بهبود کارایی و قابلیتها، تحولاتی در هوش مصنوعی و مراقبتهای بهداشتی ایجاد کند.
محاسبات عصبی چیست
محاسبات عصبی یا همان محاسبات نورومورفیک یک حوزه نوظهور در علم کامپیوتر است که با الهام از عملکرد مغز انسان و سیستم عصبی، سعی در طراحی و ساخت سیستمهای محاسباتی دارد که مانند مغز کار کنند. هدف اصلی این نوع محاسبات، ایجاد سختافزار و نرمافزارهایی است که بتوانند با بهرهوری بالا، کارایی انرژی بهتر و ساختاری شبیه به مغز انسان، عملیات پردازش اطلاعات را انجام دهند.
گسترش محاسبات نورومورفیک
محاسبات عصبی که اصول علوم اعصاب را برای ایجاد سیستمهای کامپیوتری مشابه عملکرد مغز انسان بهکار میگیرد، باید برای رقابت با روشهای محاسباتی سنتی گسترش یابد. یک بررسی که در ۲۲ژانویه در مجله نیچر (Nature) منتشر شده است، نقشه راهی برای دستیابی به این هدف ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید:
کاربردها و مزایا
کاربردهای محاسبات عصبی شامل محاسبات علمی، هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و مجازی، دستگاههای پوشیدنی، کشاورزی هوشمند، شهرهای هوشمند و موارد دیگر میشود. تراشههای نورومورفیک این پتانسیل را دارند که در کارایی انرژی، بهرهوری فضا و عملکرد، از کامپیوترهای سنتی پیشی بگیرند. این موضوع میتواند مزایای قابلتوجهی در حوزههای مختلف از جمله هوش مصنوعی، مراقبتهای بهداشتی و روباتیک به همراه داشته باشد. با توجه به پیشبینی افزایش دو برابری مصرف برق در هوش مصنوعی تا سال۲۰۲۶، محاسبات عصبی بهعنوان یک راهحل امیدوارکننده مطرح میشود.
نظر شما