تاکید روز دوشنبه رهبرمعظم‌انقلاب درباره مقابله مستمر با تهدیدهای نرم‌افزاری دشمنان به‌عنوان «مساله امروز» در شرایطی است که بازی روانی با افکارعمومی جامعه ایران در چارچوب هراس‌افکنی را باید یکی از رویکردهای «تهدید نرم‌افزاری» دانست که اخیرا شاهد نمونه‌های مختلفی از آن بوده‌ایم.

ترامپ

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: محور واشنگتن – تل‌آویو طی روزهای اخیر با تمرکز ویژه‌ای در حال فضاسازی با محوریت موضوع ایران هستند و می‌کوشند مناسبات با ایران را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پرونده‌های روی‌میز، در مسیر مورد دلخواه خود هدایت کنند.

اگرچه به‌دنبال رهنمودهای اخیر رهبرمعظم‌انقلاب درباره نفی مذاکره با آمریکا، شاهد انسجام داخلی در ایران در زمینه بوده‌ایم، اما طرف مقابل می‌کوشد با به‌کارگیری انواع ابزارها، از جمله «تهدید» و «رسانه»، بر روندهای تصمیم‌سازی در ایران تاثیر بگذارد. در چنین شرایطی هم هست که طی روزهای اخیر شاهد انواع خبرسازی‌ها در این زمینه بوده‌ایم.

۱

بمب یا یک تکه کاغذ

تهدید: ۲۳ بهمن‌ماه بود که رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌گویی رسانه‌ای، ادعا کرد که «نمی‌توان به ایران اجازه داد به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند، اما دو راه برای متوقف کردن آنها وجود دارد؛ بمباران یا با یک تکه کاغذ مکتوب!».

واقعیت ماجرا: در آبان‌ماه گذشته بود که پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست» در گزارشی تصریح کرد که ایران تأسیسات هسته‌ای خود را در اعماق زمین بنا کرده‌است، به‌طوری‌که حتی حملات هوایی آمریکا هم نمی‌تواند آن را تخریب کند.

۲

نابودی توان پدافندی ایران؟

تهدید: مایک والتز، مشاور امنیت ملی دولت ترامپ در نخستین‌ روزهای بهمن‌ماه با طرح این ادعا که «پدافند هوایی ایران نابود شده»، کوشید پرده دیگری از رویکرد هراس‌افکنی مورد نظر محور واشنگتن – تل‌آویو را پیش ببرد. او در این راستا عنوان کرد که «اکنون لحظه گرفتن آن تصمیم‌ های کلیدی است و در ماه آینده این کار راخواهیم کرد».

واقعیت ماجرا: روزنامه عبری‌زبان «کالکالیست» پس از حمله ۵ آبان‌ماه رژیم صهیونیستی به اهدافی در ایران و ادعاهایی که درباره «نابودی سامانه پدافندی ایران» مطرح شد، در گزارشی نوشت: «سیستم دفاع هوایی ایران پنجمین قدرت بزرگ پدافندی در جهان است که از ده‌ها هزار نیرو و ده‌ها سامانه موشکی تشکیل شده‌است». این گزارش در پاسخ به سئوال که پس از این حمله هوایی، چه چیزی از ساختار دفاع هوایی ایران باقی مانده است؟ نوشت: «بسیار زیاد».

۳

بازگشت فشار حداکثری

تهدید: یکی از اساسی‌ترین گزاره‌های مدنظر مقام‌ها و رسانه‌های آمریکایی – صهیونیستی طی هفته‌های اخیر، آن‌هم باهدف هراس‌افکنی در میان افکارعمومی ایران، تاکید خاص بر بازگشت سیاست فشارحداکثری علیه ایران است؛ کلیدواژه‌ای که بیش از هر چیز افزایش فشارها بر دولت ایران را پیگیری می‌کند.

واقعیت ماجرا: بسیاری از تحلیلگران غربی – آمریکایی معتقدند سیاست فشارحداکثری تاثیرگذاری خود را از دست داده است. یکی از این کارشناسان، «رایان کاتولیس» است که در آذرماه گذشته طی گفت‌وگویی با رادیو ملی آمریکا تاکید کرد: «بازگشت فشارحداکثری می‌تواند برای برخی از کشورهای عربی خلیج‌فارس، که بر اصلاح اقتصاد خود و تلاش برای ادغام با بقیه اقتصاد جهانی متمرکز شده‌اند، آشفتگی‌های زیادی ایجاد کند و آخرین چیزی که آنها می‌خواهند، یک دوره آشفتگی و نا اطمینانی دیگر در این بخش از جهان است».

۴

جنگنده‌های آمریکایی در منطقه

تهدید: روز دوشنبه منابع غربی با تمرکز ویژه‌ای اخبار مربوط به ورود ۲ فروند بمب‌افکن «B ۵۲» آمریکایی به‌همراه ۴ فروند هواپیمای سوخت‌رسان را به خاورمیانه پوشش دادند و ضمن تاکید بر اینکه این نخستین استقرار این بمب‌افکن‌ها در خاورمیانه پس از روی‌کار آمدن ترامپ است، کوشیدند به‌نوعی این خبر را در راستای تهدیدهای هسته‌ای علیه ایران در روزهای اخیر ازسوی مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی تفسیر کنند.

واقعیت ماجرا: علاوه‌بر اینکه کارشناسان غربی بارها تاکید کرده‌اند حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای، تاثیر معناداری بر فعالیت‌های ایران بر این حوزه برجا نخواهد گذاشت، در عین حال به این موضوع هم اذعان دارند که چنین اقدامی تبعات سنگین، سیاسی، نظامی و اقتصادی برای محور واشنگتن – تل‌آویو، به‌ویژه در سطح منطقه به‌دنبال خواهد داشت.

کد خبر 926250

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • رضا IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۳۰
    0 2
    ترامپ ترسو بازهم جوگیر شدی؟