به گزارش مهربه نقل از نشریه ساینس، وزن بسیاری از ماهیان بزرگ اقیانوسها و دریاها به 700 کیلوگرم و طول آنها به 4 متر میرسد. این ماهیها که گوشت بسیار لذیذی دارند میتوانند با سرعت بیش از 40 کیلومتر بر ساعت حرکت کنند. با وجود این به کمک دستگاههای رادار و کشتیهای ماهیگیری مجهز، این ماهیها به سرعت شکار میشوند درحالی که صید این حیوانات آبزی بیرویه و کنترل نشده است.
اکنون محققان مرکز شیلات دانشگاه بریتیش کلمبیا در تازهترین بررسیهای خود نشان دادند که انسان در طول نیم قرن موجب کاهش 90 درصد از جمعیت ماهیان بزرگی شده است که در بازار با فروش بسیار بالایی مواجهند.
این دانشمندان پیشبینی کردهاند در صورتی که هیچ اقدامی برای مبارزه با این صید بیرویه انجام نشود تا سال 2948 تمام این ماهیان منقرض میشوند.
این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ماهیها به شدت در معرض خطر هستند و اگر آنها در خطر باشند ما نیز در خطر خواهیم بود."
بر اساس گزارش ساینس، این محققان با بررسی الگوی صید ماهی از دهه 50 نشان دادند که این الگو از آغاز، جمعیتهای ماهی نرم باله، شمشیر ماهی، ماهی هیک، حلوا ماهی و ماهی دیل، ساکن نیمکره شمالی زمین را در معرض خطر قرار داده است. سپس به تدریج این خطر متوجه ماهیان نیمکره جنوبی نیز شده است به طوری که در سالهای اخیر بسیاری از شکارچیان برای کشف گونههای جدید و ناشناخته به آبهای اقیانوس منجمد جنوبی نیز هجوم بردهاند.
به گفته این دانشمندان، بر پایه اطلاعات سازمان خاروبار جهانی (فائو) در سال 1950 در دنیا 20 میلیون تن صدف خوراکی و ماهی صید شده است. این رقم در سال 1980 به 90 میلیون تن رسید و از آن زمان تاکنون این رقم ثابت مانده است.