دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
۰ نفر

کسری بودجه آمریکا در ماه فوریه نیز افزایش یافت و طی۵ماه نخست سال مالی به ۱.۱۵هزار میلیارد دلار رسید.

آمریکا

به گزارش همشهری آنلاین، کسری بودجه آمریکا در ماه فوریه نیز افزایش یافت و طی۵ماه نخست سال مالی به ۱.۱۵هزار میلیارد دلار رسید. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که تنها در ماه فوریه، کسری بودجه به ۳۰۷میلیارد دلار افزایش‌یافته که ۱۷درصد بیشتر از سال گذشته شده است.

افزایش هزینه‌های برنامه بیمه درمانی (مدیکر) و پرداخت بهره بدهی‌های دولتی از عوامل اصلی افزایش کسری بودجه دولت آمریکا به شمار می‌روند. این شکاف مالی از ابتدای سال مالی، که از اول اکتبر آغازشده، پس از تعدیل بر اساس تفاوت‌های تقویمی، ۱۷ درصد بیشتر از سال گذشته شده است.

افزایش مداوم کسری بودجه می‌تواند تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، را برای تمدید و گسترش بسته کاهش مالیات سال ۲۰۱۷ که قرار است در پایان امسال منقضی شود، پیچیده‌تر کند. جمهوری‌خواهان طرفدار سیاست‌های مالی سختگیرانه ممکن است خواستار اقدامات جبرانی بیشتری شوند تا از وخامت بیشتر وضعیت مالی جلوگیری کنند. در مقابل، حامیان کاهش مالیات هشدار داده‌اند که عدم تمدید این معافیت‌ها ممکن است رشد اقتصادی را به خطر بیندازد.

کاهش نرخ بهره در کانادا و هشدار درباره بحران جدید

بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را ۲۵واحد پایه کاهش داد و آن را به ۲.۷۵درصد رساند و هشدار داد که فشارهای تورمی ناشی از تعرفه‌ها و رشد ضعیف‌تر اقتصاد، می‌تواند وضعیت اقتصادی را پیچیده‌تر کند. بانک مرکزی کانادا اعلام کرد که در بررسی تغییرات بیشتر در نرخ بهره، احتیاط خواهد کرد.

هشدار تسلا درباره ضربه تعرفه‌های تلافی‌جویانه کشورها

شرکت تسلا، خودروساز برقی تحت مالکیت ایلان‌ماسک، هشدار داد که تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای که توسط دیگر کشورها علیه تولیدکنندگان آمریکایی اعمال می‌شود، می‌تواند به این شرکت و صنعت خودروسازی ایالات‌متحده ضربه سنگینی وارد کند.

چین فروش سهام بنادر پاناما به آمریکا را محکوم کرد

دولت چین اقدام شرکت کنترل‌کننده بنادر پاناما برای فروش سهام خود به سرمایه‌گذاران آمریکایی را محکوم کرد و به مالکان هنگ‌کنگی آن هشدار داد که باید عواقب این کار را بسنجند و در تصمیم خود بازنگری کنند. دولت چین این توافق ۲۲.۸ میلیارد دلاری را یک «قدرت‌نمایی سیاسی» خواند و تصریح کرد که برخلاف منافع ملی این کشور است.

تجارت جهانی به ۳۳تریلیون دلار صعود کرد

براساس آمار تجارت جهانی که توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد «آنکتاد» (UNCTAD) ارائه شد، تجارت جهانی در سال ۲۰۲۴ به بالاترین میزان خود یعنی ۳۳تریلیون دلار رسید و رشد سالانه ۳.۷درصدی را ثبت کرد. رشد قابل‌توجه تجارت خدمات که در سال گذشته ۹درصد افزایش یافت، محرکی کلیدی بود که ۷۰۰میلیارد دلار معادل ۶۰درصد از کل افزایش سالانه را به خود اختصاص داده است.

وابستگی تجاری ایالت‌های آمریکا به کانادا و مکزیک

نشریه ویژوال کاپیتالیست در گزارشی میزان وابستگی ایالت‌های آمریکا را به واردات از کانادا و مکزیک بررسی کرد. براساس این گزارش حدود ۳۰درصد از واردات کل آمریکا از ۲کشور کانادا و مکزیک است که این موضوع در برخی از ایالت‌ها شدت بیشتری دارد.

افزایش قیمت قهوه در راه آمریکا

انجمن ملی قهوه آمریکا اعلام کرد که افزایش تعرفه بر واردات از کانادا و مکزیک می‌تواند قیمت‌های قهوه در آمریکا را تا ۵۰درصد افزایش دهد. انجمن ملی قهوه آمریکا (NCA) از دولت دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهور آمریکا درخواست کرد که این محصول را از هرگونه تعرفه معاف کند.

تعرفه‌های ترامپ جیب تولیدکنندگان آمریکایی را خالی کرد

تولیدکنندگان آمریکایی نسبت به کارخانه‌های رقیب در خارج از کشور، برای فلزاتی مانند آلومینیوم، فولاد و مس هزینه‌های بسیار بیشتری را می‌پردازند. قیمت‌های آلومینیوم در آمریکا حدود ۲۳درصد بیشتر از اروپاست. قیمت فولاد هم حدود ۴۰درصد بیشتر از تعرفه‌های ۲۵درصدی است که ترامپ چهارشنبه گذشته برای هر دو فلز اعمال کرد.

کد خبر 932828
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد‌ جهان

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha