برخی اقدامات کابینه در نوروز ۱۴۰۴ از جمله سفر عجیب شهرام دبیری ضرباتی کاری به سرمایۀ اجتماعی دولت زد دولت می‌تواند با اقداماتی این هزینه را جبران کند.

دبیری

به گزارش همشهری آنلاین، فرهیختگان نوشت: دولت چهاردهم سال جدید را با حاشیه‌های جنجالی شروع کرد. اتفاقاتی که البته تنها در حاشیه باقی نماندند. نقطه شروع این حواشی با اظهار نظر رئیس بانک مرکزی درمورد عیدی لوکس به اعضای خانواده‌اش بود. اما نقطه اوج آن با اخبار ضدونقیضی که درمورد سفر خارج از کشور معاون پارلمانی رئیس‌جمهور شروع شد، همراه شد و در ادامه هم اظهار نظر عجیب دبیری از راه دور درمورد انتقادها به سفرش، واکنش چهره‌های سیاسی حامی دولت را به همراه داشت. منتقدان صراحتا از لزوم کنار گذاشتن دبیری از دولت گفتند.

پس از آن صحبت‌های سخنگوی دولت درمورد برهم خوردن برنامه یادگیری شنای پروانه‌اش به‌خاطر قبول مسئولیت سخنگویی دولت، به آتش این حواشی دمید. تا اینجای ماجرا فقط فاطمه مهاجرانی از احتمال وضع مقررات «برای سفرهای شخصی اعضای دولت به خارج از کشور» گفت و در ادامه هم اشاره کرد که «سبک زندگی اعضای کابینه، یک موضوع شخصی است، اما نباید موجب تحریک مردم شود.» اما تا لحظه تنظیم این گزارش، خبری از واکنش رئیس‌جمهور و دیگر اعضای دولت، به ماجرای سفر معاون پارلمانی نیست. توالی این اتفاقات و کم‌توجهی دولت به اثری که این اخبار منفی بر افکار عمومی و فضای سیاسی کشور می‌گذارد، این زنگ خطر را به صدا درآورده که دولت علاوه برآنکه به دلایل متعدد که برخی به توانمندی دولت و برخی به تحولات جهانی و منطقه‌ای برمی‌گردد، امکان برداشتن گام‌های مثبت در عرصه‌های مختلف را ندارد، حتی توان خنثی‌سازی و مقابله با اقدامات منفی را هم که در بدنه دولت انجام می‌شود و به مقبولیت و کارآمدی آن آسیب می‌زند، ندارد.

در جست‌وجوی عاملیت ازدست‌رفته

خبر سفر خارجی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به قطب جنوب، در روزهایی منتشر شد که قیمت دلار شیب صعودی و بی‌سابقه‌ای گرفته بود و در وهله اول قدرت خرید مردم برای تامین مایحتاج اولیه‌شان را هدف قرار داد. خبری که اگرچه ابتدا از منابع غیررسمی منتشر شد و پس از آن‌هم با تکذیب دفتر معاون پارلمانی همراه شد اما اخبار حکایت از آن داشت که خبر سفر رئیس‌جمهور به قطب جنوب یا هرمقصد دیگری، چندان هم خالی از واقعیت نبوده است. علنی شدن این سفر، انتقادها به دولت را صعودی کرد تا آنجا که چهره‌های حامی دولت، گزینه برکناری دبیری را روی میز گذاشتند. شهاب طباطبایی، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت هم در پیامی کنایه‌آمیز در ایکس، نوشت: «اجازه ندهید، مهم‌ترین ویژگی شما، گروگان گفتار و کردار این آدم‌ها شود. بازخواستشان کنید.» در کمال تعجب اما شهرام دبیری در واکنش به این انتقادات در گروهی واتساپی نوشت: «من هم مثل خیلی‌ها با هماهنگی تعطیلات رو اومدم سفر، قطب هم نیستم. فکر نمی‌کنم، سفر من ضرری به جامعه و مردم بزنه. فعلا دولت و مجلس هم جلسه ندارند.» دبیری در ادامه هم نوشت: «من کاری را که فکر می‌کنم درسته انجام میدم و تابه‌حال ضرری به مردم و جامعه نرسیده» اگرچه این سفر نوروزی دبیری حاشیه‌های زیادی به همراه داشت اما برمبنای اعلام چهره‌های نزدیک دولت، این اولین سفر معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از زمان انتصاب نبوده و «دبیری از زمان انتصاب، ۴ سفر خارجی با هزینه شخصی رفته» این روحیه لوکس معاون پارلمانی که از حلقه یاران نزدیک به رئیس‌جمهور به شمار می‌رود، آسیب مستقیم برای دولت و شخص رئیس‌جمهور به همراه خواهد داشت. برگزاری دو جلسه هیئت دولت بعد از تعطیلات نوروزی و غیبت شهرام دبیری و البته محمدرضا عارف در یکی از این جلسه‌ها تمام گمانه‌زنی‌ها را به یقین تبدیل کرد که مقصد سفر معاون پارلمانی رئیس‌جمهور آنقدر دور بود که او نتوانسته حتی برای جلسه دوم هیئت دولت خود را به جلسه برساند. در این موقعیت بالاخره سخنگوی دولت واکنشی به سفر پرحاشیه معاون رئیس‌جمهور نشان داد، درحالی‌که چهره‌های نزدیک به دولت، برکناری معاون پارلمانی را به دلایل متعدد تنها گزینه مطلوب می‌دانند، اما مهاجرانی از احتمال وضع قانون، برای سفرهای خارجی اعضای کابینه گفت؛ آن‌هم فقط برای آنکه پیش از سفر شخصی اطلاع‌رسانی شود. موضع خنثی سخنگوی دولت تنها به اینجا ختم نشد و او در ادامه هم تاکید کرد که سبک زندگی اعضای کابینه یک موضوع شخصی است اما نباید به‌گونه‌ای باشد که باعث تحریک مردم شود. این جنس اظهارات سخنگوی دولت تناقضی واضح با نمایش تبلیغاتی‌ای داشت که در رقابت‌های انتخاباتی، از رئیس‌جمهور دیده می‌شد، چهره‌های حامی رئیس‌جمهور ساده‌زیستی و زیست مردمی او را یکی از مولفه‌های مهم رئیس‌جمهور می‌دانستند که در رای‌آوری او بی‌تاثیر هم نبود، علاوه برآن جلب نظر و اعتماد مردم هم یکی از شاخص‌های مهم وفاق ملی بود. سفر پرماجرای دبیری و موضع خنثی دولت در این مورد در کنار دیگر اظهارات تناقضی آشکار با تصویری دارد که دولت در روزهای آغازین فعالیت و در رقابت‌های انتخاباتی از خود نشان می‌داد، این ماجرا اما نوک کوه یخ دردسرهای دولت است؛ عدم برخورد درست قاطعانه با این رفتار دبیری، همچون دیگر رفتارهای دولت، عاملیت دولت را هدف قرار داده است و آن را بیش از پیش تهدید می‌کند.

پیشنهادهای ایجابی به دولت

دولت در سال جدید می‌بایست کارویژه خود را بر بازگرداندن عاملیت به دولت در کلان مسائل متمرکز کند. باید به این نکته توجه داشت که دولت در آستانه یک‌سالگی فعالیت خود قرار دارد و اگرچه چالش‌های تازه و جدیدی پیش روی دولت قرار دارد اما از آنجا که شروع فعالیت دولت چهاردهم زودهنگام و به سبب شرایط خاص کشور پس از پرواز اردیبهشت رخ داد، قابل پذیرش بود که دولت برای در اختیار گرفتن زمام امور و مدیریت چالش‌ها به زمان نیاز دارد، حالا اما در آستانه یک‌سالگی دولت، در بعد سلبی و ایجابی، لیستی از بایدها و نبایدهایی پیش روی دولت قرار دارد که بهترین زمان اجرایی کردن آن سال۱۴۰۴ است.

خودتان را از تله روزمرگی نجات دهید

کمتر از ۹ ماه از شروع فعالیت دولت گذشته، اما دولت چهاردهم خیلی زود به روزمرگی افتاده است. آسیبی که دامان دیگر دولت‌ها را نیز در سال‌های گذشته گرفته است. بخش زیادی از گرفتاری دولت‌ها به روزمرگی، فاصله میان مطرح کردن شعار و ایده‌ با واقعیتی است که در کلان حوزه‌ها قابلیت اجرا و انجام دارد. شعارهای انتزاعی که قابلیت اجرا ندارند، عملا دولت را به ورطه فرسودگی و یاس می‌برند که امکان طرح ایده و مسیر تازه را از آنها می‌گیرد. علت دیگر افتادن دولت به دام روزمرگی، فقدان ایده و برنامه برای مواجهه با چالش‌هاست. دولت چهاردهم با مجموعه‌ای از این چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کند و به همین خاطر نیز خیلی زود در تله روزمرگی افتاده است. برای عبور و غلبه بر مرض روزمرگی، می‌بایست با انگیزه بیشتر و با در نظر گرفتن چالش‌ها و تدابیری که برای مدیریت و عبور از آن لازم است ایده‌هایی نو و قابل اجرا را پیش بگیرد و بازتعریفی از نقش خود داشته باشد. در این بین استفاده از تجربیات دولت‌های گذشته به‌خصوص دولت یازدهم و دوازدهم و عدم تکرار مسیرهای رفته و شکست‌خورده آنها به دولت، کمک ویژه‌ای می‌کند.

درس عبرت‌های ۱۴۰۳ مقابل چشمتان است

دولت سال گذشته را با مجموعه‌ای از بحران‌ها و چالش‌ها پشت سرگذاشت که مدیریت و کنترل بخشی از آنها در حوزه اختیارات دولت نبود اما بخشی از این بحران‌ها نیز مستقیما متوجه عملکرد دولت چهاردهم بود که از جمله آنها ناترازی مدیریت در بحران گرانی ارز و طلا، مواجهه غلط وزیر سابق اقتصاد با این بحران، نحوه اطلاع‌رسانی خاموشی‌ها در جریان ناترازی‌های انرژی، نوع مواجهه با سیاست خارجی و دفاع بدون ایده چهره‌های دولتی و خارج از دولت از مذاکره مستقیم و چندصدایی کابینه در تنظیم رفتار با اروپا و آمریکا از جمله مواردی بود که مستقیما به عملکرد دولت برمی‌گشت و عمده نتایج آن هم کاهش اعتماد و نارضایتی عمومی و از دست رفتن عاملیت دولت در این حوزه‌های کلیدی بود. گذر از این ۹ماهه، تجربیاتی را در اختیار دولت گذاشته که برای بهبود عملکرد دولت می‌بایست از تکرار دوباره آن اجتناب کند و برای تقویت عاملیت دولت از تکرار آن اشتباه‌ها فاصله بگیرد.

گفتمان دولت به چهارچوب‌بندی نیاز دارد

به نظر می‌رسد گفتمان وفاق در یک بن‌بست قرار گرفته و دولت در موقعیت فراموشی یا کنار گذاشتن وفاق قرار دارد. اگرچه در همان روزهای ابتدایی تشکیل دولت، منتقدان به این گزاره تاکید داشتند که وفاق نمی‌تواند یک گفتمان باشد و تنها یک شعار است. اما انتظار این بود تا دولت آنچه را به‌عنوان گفتمان خود معرفی کرده بود از سطح یک شعار انتزاعی به گفتمانی چهارچوب‌دار تبدیل کند که در سطوح مختلف دولت، قابل مشاهده باشد. با این حال آنچه در ماه‌های ابتدایی دولت از چند و چون اجرای این گفتمان مشاهده می‌شد، از رفتاری نمایشی برای تحقق وفاق در سطوح بالای حکمرانی فراتر نرفت. این اتفاق در مواجهه با افکار عمومی نیز در سطح رفتارهای نمایشی باقی ماند و عجیب‌تر آنکه بعد از استیضاح وزیر اقتصاد و خداحافظی معاون راهبردی رئیس‌جمهور، چهره‌هایی که خود را حامی دولت معرفی می‌کنند، فاتحه همین وفاق نیم‌بند را هم خواندند تا آنجا که در نگاهی به آنچه در اسفند و فروردین از رفتارهای اعضای کابینه مشاهده شد، نه‌تنها کوچک‌ترین اثری از تلاش برای بسط این گفتمان در میان اقشار مردم نبود، حتی در موضوعاتی از جمله مواجهه دولت با سفر لوکس معاون پارلمانی، در تقابل با وفاق قرار می‌گرفت.

دولت برای بازیابی عاملیت و موضوعیت خود می‌بایست ابتدا بازتعریفی از گفتمان دولت ارائه دهد، درحالی‌که در ۹ ماه گذشته، جز شعار و دستمالی کردن واژه وفاق در اظهارات رسانه‌ای اعضای کابینه خبری از تبدیل این شعار دولت به گفتمانی استخوان‌دار که ایده‌ای را پیش روی دولت بگذارد، نبود. دولت برای تقویت موضع و جایگاه خود در مدیریت اتفاقات و جلوگیری از بروز آنها می‌بایست ضمن آنکه تعریفی دقیق از گفتمان دولت ارائه می‌کند، نسبت اعضای کابینه را با این گفتمان روشن کند. مشخص شدن گفتمان دولت چه آنی که در حوالی مفهوم وفاق می‌چرخد چه آن که برموضوعات محوری دیگری تمرکز دارد، در ابتدای راه، بدنه دولت را از چندصدایی و چندسری در اظهارنظرها پیرامون موضوعات حساس و کلیدی کشور نجات می‌دهد، مسیر و دورنمایی مشخص از اقدامات دولت ارائه می‌کند و دولت را از سردرگمی و بی‌ایدگی در مواجهه با بحران‌ها نجات می‌دهد.

اولویت را به اولویت‌ها بدهید

عمده مسائلی که دولت در سال گذشته روی آنها متمرکز بود، بیشتر دنباله مسیر و ایده‌ای بود که دولت‌های گذشته آن را دنبال کردند، جدای از آنکه خبری از ایده نو و ابتکاری تازه نبود، آنچه کمتر مورد توجه دولت قرار گرفت، در نظر گرفتن اولویت‌ها برای به نتیجه رساندن آنها بود. برخی از چالش‌هایی که دولت چهاردهم در سال گذشته برای حل آنها گام برداشت، در اولویت کلان‌مسئله و حتی ریزمسئله‌ها قرار نداشت و اگر زمانی هم جزء دغدغه‌های اصلی آنها بود، حالا حتی ردی از آنها در اولویت‌های دست‌چندم هم دیده نمی‌شد و از موضوعیت افتاده بودند، علاوه براین به ثمر رساندن آن حتی در فضای سیاسی موجود نیز، گشایشی چشمگیر ایجاد نمی‌کند. با این وجود به نظر می‌رسد دولت حتی اولویت‌بندی مشخصی حول دغدغه‌های خود نیز ندارد. فقدان این اولویت‌بندی و نبود هدف‌گذاری در دولت مولفه‌ای کم‌تاثیر در عاملیت دولت نبوده است. اولویت‌بندی اقدامات برمبنای دغدغه‌های مردم و البته ضروریات کشور، خود به خود، موضوعیت را به دولت برمی‌گرداند و علاوه براین مسیر و برنامه مشخصی پیش روی دولت قرار می‌دهد و از افتادن دولت به سردرگمی و بی‌عملی هم جلوگیری می‌کند.

با کسانی که خلاف مشی رئیس‌جمهور حرکت می‌کنند، مماشات نکنید

مدیریت افکار عمومی و برخورد با افرادی که به هرنحوی این توازن را برهم می‌زنند، از جمله اقداماتی است که نیاز است دولت در حوزه اقدامات سلبی برای بازگرداندن عاملیت خود انجام دهد. بهتر آن است که رئیس‌جمهور این برخورد را از کابینه کلید بزند. حذف یا کنارگذاشتن افرادی در دولت که به نحوی گفتمان اصلی دولت را تهدید می‌کنند، این تصویر را به افکار عمومی منتقل می‌کند که دولت در برخورد با افرادی که خدشه‌ای به دولت و اعتماد مردم وارد می‌کنند، حتی اگر در بدنه دولت باشند، شوخی ندارد. در همین چهارچوب کنار گذاشتن معاون پارلمانی توسط رئیس‌جمهور بهترین اقدام سلبی است که دولت می‌تواند برای بازگرداندن فاعلیت دولت در ابتدای سال جدید انجام دهد. فاصله‌گذاری دولت با رفتار دبیری و همچنین موضع طلبکارانه وی این گزاره را اثبات می‌کند که موضع و نگاه دولت، درمورد لزوم جلب اعتماد مردم و دفاع از زیست ساده و مردمی، تغییری نکرده است. علاوه براین کنار گذاشتن فردی که در حلقه یاران نزدیک به رئیس‌جمهور قرار دارد از جانب رئیس‌جمهور، این تصویر را بازنمایی می‌کند که آنچه برای شخص رئیس‌جمهور حائز اهمیت است تصویر دولت و جلب اعتماد مردم است نه حفظ افراد و چهره‌های منصوب.

کد خبر 934842
منبع: فرهیختگان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 66
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 171
  • IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    شهرام دبیری قبل از دولت هم وضعش توپ بوده و همیشه هم سفر میرفته با پول خودش حالا وی شده مگه،نباید سفر می‌رفت ،جمع کنید و اختلاس‌های وای دبش برسید نه لاپوشانی
    • کوروش IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      66 2
      راستی قیمت دلار چند تومن شده جناب دلار فروش ؟
    • IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      67 8
      این آقای ریچ من از اول نباید مسئول میشد الان هم برکنار شده و نیاز به ماله کش نداره
    • IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      91 9
      صدای روزنامه فرهیختگان هم سو با دولت هم در اومده شما این وسط چی میگی حقوق بگیر شهرام دبیری
    • مدینه زمانی IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۸
      0 0
      سلام دوست عزیز سوال این جاست مسولانی که درد مردم را نمی‌فهمند و تورم و دلار و طلا اصلا برایشان فرقی نمیکند چون حالشان خوش است آیا می‌توانند حال این مردم را بفهمند هرگز درک نخواهند کرد و گرنه چه فرق دارد رییس دولت که باشد وقتی همه ی کسانی که در صدر هستند درک از زندگی تلخ وسخت مردم ندارند
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    آقای دبیری با پول خودش مسافرت رفته ومثل هر ایرانی حق دارد از تعطیلاتش مطابق خواست خود وخانواده اش استفاده کند.
    • IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      حال آدم از جانب داری مسخره شما بهم میخوره
    • IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      41 5
      موقعی که صاحب مقام و‌ منصب در هر جایی باشی باید به اندازه متوسط به پایین همون جامعه زندگی کنی حتی اگر میلیاردها پول داشته باشی .
    • محمود IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
      19 4
      آقای دبیری به واسطه دوستی قدیمی با آقای پزشکیان به منصب رسید نه از روی لیاقت مسئول با لیاقت به فکر مشکلات جامعه هست نه مسافرت به قطب...
    • IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
      0 0
      متاسفانه پزشکیان اینکاره نیست فقط برای شعار دادن خوبه اطرافیانش هم حسابی استفاده میکنند متاسفم که بهش رای پادم
  • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    81 32
    دولتی که از اول میگه برنامه نداره همون کلا جمع کنه بره تفریح بهتره تا بلکه گرونی کم بشه
  • مسلمان IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    چرا باید مردم درفقر وفلاکت زندگی کنن اونوقت سران همین مردم زندگی لاکچری و فو ق مرفه داشته باشند؟مگر نه اینکه طبق نهج‌البلاغه باید سران مملکت زندگی کمتر ویا مثل مردم داشته باشند؟!!!
    • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      53 8
      خخخخ نهج البلاغه تِم تبلیغاتی شون بود برای انتخابات تموم شد و رفت ساده نباشیم
  • IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    20 68
    چطوره مثل بعضی ها تو ماشین بخوابند و عکس بگیرند تا وجهه مردمی بیشتری از خودشون نشون بدهند
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    42 2
    کم‌خردی برخی باعث خوشحالی عده‌ای دیگر میشود
  • اسماعیل زاد IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    39 4
    افرادی که برای دولت منتخب شده هیچ منتی بر مردم ندارد اگر دغدغه دارند خودشان استعفا دهند نه ملت به چشم ابروی آنها عاشق هستند و قحطی رجال متبحر است دولت نمایش به اشتراک گذاشتن عقده کهنه و شخصی نیست مشخص نیست چرا آقای پزشکیان مقتدر عمل نکرد در تعجب هستند ملت
  • حمید IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    52 10
    با بیست هزار دلاری که این اقا به سفر قطب جنوب رفت البت نفری بیست هزار دلار درشرق اصفهان خانواده های زیادی با چهار میلیون در ماه زندگی میکنند یعنی سالی چهل وهشت میلیون
    • IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      18 55
      مگه با پول دولت یا رانت رفته ؟؟ لطفا سرج کنید و دبیری از کار آفرینان و سرمایه داران و مؤسسات خیریه شان را بخونید . یا حق
  • یوسف IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    35 61
    این سفر یا هر سفر خارجی دیگری از کابینه در تعطیلات نوروزی هیچ مشکلی نداره و مردم هم بیشترشون سفر بودن و خواهند بود .این رسانه و خبرنگاران هستند که مردم را احساسی و وادار به واکنش برای مقاصد خاص خودشون می کنن.
  • حمید IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    71 10
    فاصله طبقاتی در ابنجا فاجعه ببار خواهداورد خصوصا این زمانکه مردم در رنج کامل بسر میبرند
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    56 8
    پزشکیان اینکاره نیست و باید حامیان و تبلیغات چی های او در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند
  • ساجدی IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    41 5
    هیهات 700 سکه ظریف که از دولت یازدهم حسن روحانی گرفت پول بیت‌المال
  • علی غیبی IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    19 63
    از جیب خودش خرج کرده به کسی ربطی ندارد.شما که از بیت المال ارتزاق می‌کنی چه؟
    • IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      69 6
      چرا مزخرف میگی دلار ۱۰۶ هزار تومنی را از مملکت خارج کرده پس به مردم مربوطه میذاشت ۴ سال دیگه که دولت تموم میشد میرفت بعد هم ظاهرا ایشون در این ۷ ماهه شروع دولت ۴ تا سفر خارجی رفتند پس کی کار می‌کنند همش که شد مسافرت و مرخصی و عشق و حال
  • صادق اصلانی IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    36 3
    مردم سرکارگذاشتید خدا ازتون نگزه
  • اشنا IR ۱۰:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    44 0
    سیر ازگشنه خبر ندارد
  • IR ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    45 6
    بالاخره از این رئیس جمهوررررررر یه بخاری بلند شد. هی برای مردم نهج البلاغه نخوان،،، حالا ببین کیا را به مقام ومنصب رسانده ای.
  • IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    27 11
    حداقل با پول مفت نرفته قطر خانم بیکاز و ... و ... نظام و....هنوز از یاد مردم نرفته
  • ممدجفر IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    32 12
    متاسفانه پزشکیان توی عزل و نصب مسولین دولتی هیچ اختیاری نداره. کسانیکه با هزینه های ملیاردی باعث شدن رای بیاره ازش چشمداشت مقام و منصب دارن. پزشکیان نمیتونه اونهارو برکنار کنه
  • خانی IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    24 53
    رفته مسافرت کار خوبی کرده، اختلاس که نکرده بنزین و گازوئیل که نخورده، چای دبش و دلارهای دولتی را هاپولو که نکرده. در سوریه، لبنان، عراق و یمن و... سرمایه گذاری نکرده که به فنا برود.
  • بازنشسته تامین اجتماعی IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    40 13
    واقعا خیلی پررو تشریف دارند بازنشستگان با هزاران سختی نانشان را تهیه می کنند آنموقع این ...... میرند سفرهای میلیاردی کجاست عدالت عدل علی
  • IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    22 42
    هرکسی میتونه با پول شخصی خودش به مسافرت بره و به کسی هم ربطی نداره.هر مسئله ای را نباید شاخ کرد
    • باز نشسته IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      40 11
      هرکسی می‌تونه بره مسافرت اما سران یک کشور که باید الگو باشند حق ندارند کاری کنند که دهن کجی به ملت باشد
  • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    19 42
    شهرام دبیری از سرمایه داران بزرگ تبریز است و ریالی از دولت ها و رانت ها استفاده سوء نکرده . قرار نیست در زندگی خصوصی افراد تا این حد دخالت کرد . اگر راست میگن اختلاس ها ودزدی های سایر مسؤلین را پیگیری و اعدام کنند . آقای پزشکیان دارند کاربردهای تان را ازتان می‌گیرند. خدایا تفکر و تعقل
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      34 8
      عه عجب پس ایشون هم تبریزی بودند راست میگن دولت وفاق با خانواده است دیگه
    • IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
      9 4
      حالا این دبیری با اون وضع توپش از درد من وامثال من می تونند باخبر بشند کارمندی که تا وسط برج آه در بساط ندارد در ضمن این همه سرمایه همچین بودار به نظر نمی رسه
  • IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    35 2
    این شعارها فقط واسه مردمه،خوشگذرانی و عیاشی خودشون همیشه براه بوده و هست
  • IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    38 6
    به عنوان یه اصلاح طلب که زحمت زیادی برای رای آوردن دکتر پزشکیان کشیدم این نظر روزنامه فرهیختگان را تایید میکنم. صحبت از نهج البلاغه با سفر تفریحی معاون رئیس جمهور به قطب جنوب همخوانی نداره: تضاد قول و فعل. انتظار ما حکمرانی در چارچوب سیره امام علی بود همانطور که در تبلیغات انتخاباتی گفتی
  • حسن IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    39 12
    اصلاح طلبان تخصصشون اینه که معیشت مردم رو گروگان بگیرن تا بتونن با آمریکا مذاکره کنن هسته ای و موشکی رو بدن و مملکت رو به فنا بدن...
  • اکبر اسدی IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    23 24
    اگر با پول خودش رفته هیچ اشکالی ندارد جلوی آنهایی باید گرفته شود که با پول مردم سفر می کنند
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    27 25
    یاد چون میکنم خیره می ماند چشمانم. شهید رییسی شهید امیر عبدالهیان
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    22 15
    الهی الهم عجل لویک الفرج
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    23 11
    آقای دبیری پزشک و متخصص بیماری گواتر وووو هستند ایشان از پول بیت المال مسافرت نرفته آند ولی در این وضعیت معیشتی مردم مشخص است که هیچ مسولی دلسوز مردم نیست ودیگر زمان پناهان کاری گذشته
  • علیرضا IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    14 20
    منتقدان هر روز دنبال استیضاح تک تک دولتمردان هستند ، دکتر پزشکیان فرموده اند اگر کسی برای کمک به بهبود وضعیت اقتصادی برای همکاری جلو بیاد ما استقبال میکنیم ، پس اگر کار جلوبر نیستید لااقل کار خراب کن نباشید با اون انتقادتون
  • محمد IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    10 17
    تبریک به دولت و رییس جمهور در خبرها خواندم که دبیری توسط رییس جمهور برکنار شده، بازهم تبریک به دولت وفاق ملی
  • شهام IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    5 9
    گفت های شما چندان تاثیر گذار نیست.حاشیه است.
  • نادر SE ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    25 4
    کسی که اولویت شنای پروانه بوده قراره برای مردمی که شرمنده زنده بودن خودشون هستن چیکار کنه
  • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    23 4
    امان از فخر فروشی ثروتمندان که حالا بماند از کجا آورده وخون دل خوردن مردم شریف وبا آبروی ملتمون
  • ابراهیم IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    14 10
    آفرین بر آقای رئیس جمهور و اقدام انقلابی و مردمی ایشان
  • کارمند IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    20 3
    جالب ترین قسمت این ماجرا تکذیبیه دفتر معاون پارلمانی.
  • IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    21 3
    مابه التفاوت دلار ۵۷ هزار تومانی بادلار ۱۰۰ هزار تومانی بطریقی باید خرح شود
  • محمد IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    16 7
    رئیس جمهور قدرت برخورد با وزیرانش را ندارد
  • IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    15 2
    شما گفتید و ماهم باور کردیم
  • حسن IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    18 6
    دبیری متخصص خوبی است و برای استانش هم واقعا خدمت کرده اما مسؤل خوبی نیست سیاستی هم ندارد مردم از مسؤلین انتظار دارند با اشرافیت زندگی نکنند دبیری نمی‌داند
  • بهمن IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    5 1
    پس خودشون را با حکومت عدل علی مقایسه نکنند مسئولین علی(ع) همسطح فقیرترین فرد جامعه بودند جناب دبیری از شدت انباشت سرمایه ، جایی را برای مسافرت به غیر از قطب جنوب پیدا نکردند!
  • IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    4 1
    مردم زمانی که دین و دنیاشون شده پول و مال و منال، روز به روز فقیرتر میشن
  • ناشناس IR ۱۹:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    3 1
    من به تمام اخذهاي مالياتي اعتراض دارم و اخذ زورى حرام است
  • روح الله محمدزاده IR ۲۰:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 2
    چرا به قطب جنوب نرفته هزینه قطب جنوب مثل رفتن به کیشه
  • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    5 2
    در این دولت وقتی امثال دبیری حضور داشته باشند هیچ کارآیی ندارد. آقای پزشکیان لطفا یک بار نامه امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر در نهج البلاغه را بخوانید تا بفهمید مسئولیت انتصابی دولت اسلامی باید چگونه باشند.
  • DE ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 3
    لطفاً اطلاع رسانی کنید، وزیر علوم چه مدتی است که در سفر به فرانسه بسر می برد.
  • منیر عسکرزاده معاون پرورشی بازنشسته IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    3 4
    سلام بر آقای رییس جمهور پزشکیان احسنت بر شما کار بسیار خوبی انجام داده‌اید دست مریزاد شروع خوبی بود
  • ناشناس IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    5 2
    خدا وکیلی پزشکیان مرد مومن و مسلمان بی ادعا و رو راستی هست لعنت بر کسانی که چوب لای چرخ کاری او می‌گذارند...
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    3 2
    مگه اون ... سخنگو نمی گفت زندگی شخصی مسئولین به خودشون مربوطه؟
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    5 1
    اعضای دولت کمی صبر کنید عرقتان خشک شود وشروع کنید به سفرهای خارجی وتفریحات وغیره اکثر این ملت شاید سالهاست نتوانستند سفری یا حتی وسیله ای برای خودشان داشته باشند با این گرانیهای جامعه خجالت هم خوب چیزیه.
  • IR ۱۶:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    0 0
    ایشون گفته من باعث رای بالا به دولت شدم تو غلط کردی اگر رهبری نبود حدود ۵ وزیر رای نمی آوردن...
  • حسین IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    0 0
    از پرونده چای دبش چه خبر؟ چقد پول برکشت به بیت المال؟