مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنانی تأکید کرد: «برای اینکه کسی گمراه نشود، تأکید می‌کنم؛ ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

رافائل گروسی

به گزارش همشهری آنلاین ، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر شنبه در گفت‌وگو با رسانه آرژانتینی به مسائل مختلفی، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و تهدیدات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه ایران پرداخت.

او در بخشی از این گفت‌وگو که با شبکه «La Nacion» آرژانتین انجام شده، تأکید کرد: «برای اینکه کسی گمراه نشود، تأکید می‌کنم؛ ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

گروسی که پیشتر از برنامه احتمالی خود برای سفر به ایران در ماه آوریل خبر داده بود، در اظهاراتی سیاسی ادعا کرد: «ایران سلاح هسته‌ای ندارد، اما بسیاری از اقلام و قسمت‌های پازل ساخت یک سلاح هسته‌ای را به‌دست آورده است.»

او مدعی شد: «ایران مقدار لازم مواد هسته‌ای برای ساخت بمب هسته‌ای را تولید کرده است. برای ساخت یک بمب، یا کلاهک هسته‌ای به اقلام بسیاری نیاز دارید. اما مهم‌تر از هرچیزی، ماده‌ای که قدرت تخریب بالای بمب هسته‌ای را ایجاد می‌کند اورانیوم غنی شده است.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه با اشاره به ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، ادعا کرد: «نمی‌خواهم خیلی فنی صحبت کنم. اما ایران از ذخایر اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت ۶ یا هفت سلاح هسته‌ای برخوردار است. اما مجدداً تأکید می‌کنم؛ ایران امروز سلاح هسته‌ای ندارد.»

او همچنین با اشاره به نامه اخیر ترامپ به ایران و تهدیدات او علیه این کشور اظهار داشت: «در روزهای اخیر، شاهد ارسال نامه‌ای از سوی ترامپ به رهبر ایران و البته تهدیدات او علیه ایران، از جمله بمباران این کشور بودیم. ترامپ همچنین درباره فرصتی ۲ ماهه برای رسیدن به توافقی تازه صحبت کرده است.»

گروسی افزود: «به باور من، در لحظه‌ای قرار داریم که باید رو به جلو حرکت کنیم. روز گذشته و همزمان با ورودم به بوئنوس آیرس، با وزیر امور خارجه ایران (سید عباس عراقچی) صحبت کردم و توافق کردیم که در هفته‌های آینده به ایران سفر کنم.»

او همچنین گفت: «در گفت‌وگو با وزیر خارجه ایران همچنین توافق کردیم تا ایران هرچه سریع‌تر مواردی که درباره آن‌ها شفاف نبوده است را شفاف‌سازی کند تا بتوانیم احتمال هرگونه تقابل را کاهش دهیم. هرگونه تقابل ویرانگر خواهد بود.»

گروسی در گفت‌وگوی خود همچنین به جنگ اوکراین، اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و تلاش چین برای توسعه صنعت هسته‌ای خود پرداخت.

او گفت: «من در بوئنوس آیرس هستم، سپس به باریلوچه سفر می کنم تا در مجمع لیائو لیائو شرکت کنم، و سپس به چین می روم. آنها در حال حاضر در حال ساخت ۲۶ راکتور هسته‌ای هستند. درحال حاضر، چین بیش از ۳۰ راکتور فعال دارد. اما فقط سه الی چهار درصد انرژی این کشور توسط انرژی هسته‌ای تأمین می‌شود.»

چین یک بازیگر جهانی است

گروسی افزود: «چین یک بازیگر جهانی، یک قدرت جهانی، دومین کشور بزرگ در جهان است. چین همچنین یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت است که اتفاقاً کشورهایی هستند که در نظم حقوقی بین‌المللی به عنوان دارندگان سلاح هسته‌ای شناخته شده‌اند. چینی‌ها در حال حاضر تقریباً بیش از ۲۰۰ سلاح هسته‌ای دارند و به ساخت تسلیحات بیشتر ادامه می‌دهند.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اظهار داشت: «کشورهای دارای بیشترین سلاح هسته‌ای عبارتند از: آمریکا و فدراسیون روسیه، با تقریباً ۳ هزار سلاح هسته‌ای. سپس چین، فرانسه، انگلیس، هند، پاکستان، احتمالا اسرائیل و کره شمالی.»

او همچنین با اشاره مجدد به تهدیدات ترامپ علیه ایران، گفت: «این تهدیدات واقعی است.»

دیدار گروسی با پوتین

گروسی همچنین درباره دیدار خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پیرامون خطرات شکل گرفته علیه نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اظهار داشت: «من یک مرد فوق‌العاده حرفه‌ای را دیدم و در اولین صحبتی که با او داشتم بسیار تحت تاثیر او قرار گرفتم. او از من یک تکه کاغذ خواست و نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را ترسیم کرد.»

او افزود: «ما در مورد مشکلی که رخ داده بود و نگرانی‌های من صحبت می‌کردیم. سپس او یک کاغذ برداشت، نقشه‌ای برایم کشید و گفت "این از طرف می‌آید، این از جنوب می‌آید، این از آنجا می‌آید" و نتیجه گرفت؛ "من آن را بمباران نمی‌کنم، این زلنسکی است که آن را بمباران می‌کند.»

کد خبر 935109
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجامع‌ جهانی

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 2
    گروسی قطعا جاسوس سازمان سیا و رژیم صهیونیستی و انگلیس است اگر بناست به ایران بیاید باید همه تجهیزات مخابراتی را از ایشان در همان فرودگاه امام خمینی تحویل گرفت و او را کاملا خلع سلاح جاسوسی کرد او را تحت الحفظ بیاورند و از کشور خارج کنند اصلا اجازه دیدار با هیچ کسی غیر از مسئولین هسته ای که مشخص هستند را به ایشان ندهند چون اینها دنبال دانشمندان هسته ای ما هستند تا مثل شهدای هسته ای آنها را از میان بردارند. در جاسوس بودن گروسی هیچ شکی نداشته باشید ایشان را از آمدن به ایران جوری پشیمان کنید که تا کنون ندیده باشد راه حلش تحقیر کردن اوست آن هم از راه خلع سلاح جاسوسی اش می باشد
  • علی ازاد IR ۲۰:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 2
    این مردک بی وجدان دوپهلو صحبت میکنه بعبارت واضع تر استخوان لای زخم میزاره هم میگه سلاح اتمی ایران نداره وهم میگه توانایی و ابزار تولید را داره مردک حضرت آقا فرمودن ما دنبال کلاهک اتمی نیستیم ولی اگر بخواهیم می‌توانیم وهیچ کس قادر به جلوگیری نیست
  • IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 2
    سلاح هسته ای در مقابل دشمن بازدارندگی ایجاد می کند اما این مهم باید با تحلیل دقیق و بررسی های لازم صورت پذیرد از سوئی ما با دشمنان بی رحمی درگیر هستیم
  • فیروزرجایی IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    2 1
    پس این گروسی بی شرف حقه باز چرا اینجا و آنجا بلغور می کنه که ایران در آستانه هسته ای شدن هست؟
  • سرباز امام زمان(عج) IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 2
    بسم الله الرّحمن الرّحیم هر گاه پایشان برای بازرسی به ایران باز می شود ، نقشه ای برای جاسوسی از مکان های نظامی در آستین پرورش می دهند! آماده باشید و مراقب!
  • IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    0 1
    مردک مزدور
  • IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    1 2
    آقای گروسی چرا به بمب های هسته ای اسرائیل یهودی گیر نمی دی و چرا به اسرائیل نمی ری ؟ تمام بمب های اتمی اسرائیل یهودی فقط وفقط برای سوزاندن باغ سبز اروپا ساخته شده است‌. شما اروپایی ها ۶ میلیون یهودی را در هولوکاست نسل کشی کرده اید و اسرائیل در پی انتقام سخت از شما اروپایی هاست. آقای گروسی دشمن شما اروپایی ها ایران نیست بلکه اسرائیل یهودی ضد مسیح است.
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    2 2
    گروسی مزدوروجاسوس،ازترس آمریکا میگه احتمالا اسراییل سلاح هسته ای داره،برو به اربابت آمریکا بگو در مورد ایران قوی،هیچ غلطی نمیتواند بکند.