همشهری آنلاین: فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به خودکفایی ایران در تولید رادارها گفت: ایران به فناوری روز رادارهای فاقد انتشار فناوری دست یافته است و در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 2 از این رادارها استفاده می‌کند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ حاجی زاده در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم با اشاره به اینکه رادارهای کشور می‌تواند هواپیماهای اس سی اس را ردیابی کند، گفت: ارتفاع درگیری سامانه تور ام یک در دو سالی که وارد کشور شده از 6 کیلومتر به 10 کیلومتر افزایش یافته است.

وی افزود: تاکتیک‌های پرواز زیر 18 هزار پایی که از سوی برخی کشور پیگیری می‌شود قابل اجرا نیست و اکنون باید از تاکتیک‌های بالای 35 هزار استفاده کنند.

سردار حاجی زاده گفت:‌ تاچند سال آینده می توانیم صادر کننده انواع و اقسام رادارها باشیم.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  درباره مشخصات رزمایش مدافعان آسمان ولایت دو نیز گفت: نیمی از وسعت کشور درگیر این رزمایش است و سپاه و ارتش تحت یک فرماندهی این رزمایش را انجام می‌دهند .

سردار سرتیپ حاجی زاده افزود: یگان‌های تهاجم کننده مستقل از یگان‌های پدافندی عمل می‌کنند.

وی اضافه کرد: در بخش دیده بانی و انتقال از بسیج استفاده زیادی می‌شود و بکارگیری تجهیزات جدید و بومی نیز از دیگر ویژگی‌های این رزمایش است.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه با بیان اینکه نیروهای ارتش و سپاه مکمل یکدیگرند و یک نقش را ایفا می‌کنند گفت : یگان‌های عملیاتی سپاه باید دفاع هوایی را به صورت منطقه‌ای انجام دهند.

وظیفه دفاع هوایی کشور به عهده قرارگاه پدافند در مجموعه ارتش و سپاه است.

سرتیپ حاجی زاده تصریح کرد : مسئولیت برخی مناطق حساس و عملیاتی با سپاه است اما فرماندهی و مسئولیت دفاع هوایی به عهده ارتش است.

استقرار تاسیسات پدافند غیرعامل و عامل در مراکز هسته‌ای

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانش در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما پدافند غیرعامل و عامل را مکمل یکدیگر دانست و گفت: تاسیسات پدافند غیرعامل در مراکز هسته‌ای مستقر شده است و از امکانات پدافند عامل نیز در این مراکز به صورت وسیع استفاده می‌شود.

سردار سرتیپ حاجی زاده درباره معایب بکارگیری فناوری‌های غربی و شرقی گفت: کشورهای بدون فناوری که در فضای ایران هراسی هستند دائما تجهیزاتی خریداری می‌کنند که بعد از مدتی از رده خارج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انواع توپخانه برد متوسط در کشور به وفور تولید می‌شود که می‌تواند در اختیار بسیج قرار گیرد افزود: در بخش کروز که اهداف در ارتفاع کم ردیابی می‌شوند به توانمندی و پیشرفت‌های بسیار زیادی دست یافته‌ایم و در اینده نیز به امکانات جدیدتری دست خواهیم یافت.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه با بیان اینکه رادارهای تولید داخل به صورت انبوه در این رزمایش استفاده می‌شود گفت: شبکه کنترل فرماندهی که معمولا وارداتی است در داخل کشور تولید شده و بسیار خوب جواب داده است.

وی گفت: در مسیر پدافند، مقابله با هواپیماها جزو توانمندی‌های ما بود که اخیرا توانمندی‌ها در بخش مقابله با کروز شلیک شده نیز به آن اضافه شده است.

حاجی زاده گفت:‌ انهدام کروز در ارتفاع پایین سخت است اما در این بخش ما به توانمندی خوبی رسیده‌ایم و قادر به انهدام انها هستیم.

وی اضافه کرد: پیش از این در زمان درگیری باهواپیما خود هواپیما هدف قرار می‌گرفت اما اکنون می‌توانیم موشک‌ها و بمب‌های رها شده ان‌ها را نیز هدف قرار دهیم که در این رزمایش نیز این ماموریت بخوبی انجام شد.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه درباره تمرین جنگ الکترونیکی در این رزمایش گفت:هواپیمای جنگ الکترونیکی به منطقه پدافندی حمله ‌کردند و تجهیزات جنگ الکترونیکی در زمین نیز بکارگرفته شد و در برخی مواقع نیز از روش‌های میانبر استفاده شد.

سرتیپ حاجی زاده موضوع پدافند را امر نسبی دانست و گفت: تاچند سال پیش در مقابل موشک‌ها بویژه کروز توان مقابله نداشتیم اما اکنون در کشف و مقابله با کروز توانمند هستیم.

وی گفت: می‌توانیم با بیش از 70 درصد موشک‌ها مقابله کنیم و در تلاش هستیم این توانایی را به 100 درصد برسانیم.

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه گفت: نیروهای مختلف ارتش و سپاه در یک شبکه منسجم فعالیت می‌کنند و ارتباطات کامل بین یگان‌های سپاه و ارتش وجود دارد.

وی گفت:‌کشور به توان بازدارندگی رسیده است و دشمنان ما می‌دانند که کیفیت رفتار ما در مقابل تهدید چیست و چگونه ان را به فرصت تبدیل می‌کنیم.

حاجی زاده گفت : کسی جرات تعرض به کشور ما را ندارد اما ما به عنوان نیروی نظامی همیشه در امادگی کامل قرار داریم.

وی درباره تهدیدات اسرائیل این سوال را طرح کرد که آستانه تحمل رژیم صهیونیستی که در مقابل حزب الله 33 روز و در مقابل حماس 22 روز بود، در مقابله با ایران چقدر خواهد بود؟

فرمانده نیروی هوا فضای سپاه گفت: ‌آن‌ها می توانند شروع کننده باشند اما تمام کننده نخواهند بود.

سرتیپ حاجی زاده افزود : دغدغه رژیم صهیونیستی سپر موشکی است تادر مقابل موشک‌های زمین به زمین مقابله کند اما در مقابل موشک‌هایی که تبدیل به 50 موشک خواهد شد چه می‌تواند بکند؟

کد خبر 96088

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز