هر روز داروهای بیشتری به بازارهای اروپایی راه مییابند که با استانداردهای پزشکی منطبق نیستند و میتوانند پیامدهای زیانآوری برای مصرفکنندگان داشته باشند.تجارت با داروهای تقلبی در سراسر جهان رواج دارد. این داروها نخست در کشورهای فقیر آفریقا و آمریکای لاتین رواج پیدا کرد، اما امروزه راه خود را به بازارهای اروپایی نیز باز کرده است. قرصهای ویتامین و داروهای آرامبخش به میزان فراوان عرضه میشود، و مشتریان میتوانند آنها را از طریق اینترنت تهیه کنند.
مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردند که نمیتوانند داد و ستد از طریق اینترنت را محدود کنند، لذا تلاش میکنند که حداقل مردم را از شیوه تولید و مصرف آنها و خطرات احتمالی آگاه کنند. برای مصرفکننده باید روشن شود که هر دارویی توسط کدام شرکت تولید شده و از چه راهی به دست او رسیده است.
اتحادیۀ اروپا از تولیدکنندگان میخواهد که مواد دارویی را به شکل درست و با رعایت موازین بهداشتی عرضه کنند و در تولید فرآوردههای خود مرتکب تقلب نشوند. دارو باید در بستههای واقعی و دستنخورده به بازار عرضه شود.
مقابله با سوءاستفادهها
اتحادیه اروپا یک سال پیش مقرراتی برای تجارت مواد دارویی اعلام کرد، اما نتوانست بر بازار دارو تأثیر بگذارد. امروزه حدود ۸۰ درصد از داروهای پرمصرف در اینترنت به فروش میرسد. کارشناسان اروپایی عقیده دارند که برای حمایت از حقوق مصرفکنندگان تدابیر تازهای لازم است. اتحادیه اروپا باید بستهبندیهای واقعی را با علائم و مارکهای قابلاعتماد به مصرفکنندگان معرفی کند.
به نظر کارشناسان اتحادیۀ اروپا، شهروندانی که از طریق اینترنت دارو میخرند، باید آگاه باشند به چه تولیداتی اعتماد کنند و در برابر از خرید کدام فرآوردهها خودداری ورزند، زیرا برای تندرستی آنها زیان دارد.
به گزار ش دویچهوله، کمیسیون اتحادیه اروپا در حال تهیه لیستی از تولیدکنندگان معتبر و همچنین شرکتهای قابلاعتماد در اینترنت است تا مصرفکنندگان از فرآوردههای تقلبی در امان بمانند. اما تا زمانی که چنین لیستی تهیه و اعلام نشده، توصیه اتحادیۀ اروپا به شهروندان این است که تا اطلاع ثانوی از بازار اینترنتی دارو خریداری نکنند.