همشهری آنلاین: دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران از آغاز گذر سیاره زهره از مقابل خورشید خبر داد و گفت: رصد این پدیده به صورت مستقیم منجر به نابیناییهای دایمی و موقتی میشود
به گزارش مهر، اسدالله قمری نژاد، با اشاره به مسیر عبور سیاره زهره در این پدیده نجومی، افزود: رصدگران در ایران تماسهای اول و دوم را از دست میدهند و تنها تماسهای سوم و چهارم گذر زهره قابل مشاهده است.
دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم با بیان اینکه این پدیده از دقایق اولیه طلوع خورشید قابل مشاهده است، اظهار داشت: در دقایق اولیه این پدیده نجومی، سیاره زهره در میانه مسیر سطح خورشید قرار دارشت از این رو رصدگران زمان کافی برای رصد گذر دارتند.
وی با اشاره به زمان وقوع تماسهای سوم و چهارم، تماس سوم را در ساعت 09:06:24 دقیقه صبح ذکر کرد و یادآور شد: زمان تماس چهارم که پایان گذر است، در ساعت 09:24:15 دقیقه صبح خواهد بود. این زمان برای کلیه شهرهای کشور تقریبا یکسان است.
قمری نژاد با تاکید بر اینکه گذر زهره در شهرهای شرقی زودتر شروع میشود، توضیح داد: در شهرهای شرقی به دلیل طلوع زودتر خورشید، پدیده گذر زهره زودتر دیده میشود.
دبیر اجرایی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران ضمن هشدار به رصدگران برای دیدن این پدیده نجومی، ادامه داد: برای رصد گذر سیاره زهره از مقابل قرص خورشید نباید به طور مستقیم به خورشید خیره شد چراکه اشعه خورشید منجر به کوریهای موقتی و دایمی میشود.
وی عینکهای مخصوص مشاهده خورشید گرفتگی را از جمله تجهیزات مورد نیاز برای رصد دانست و یادآور شد: علاوه بر این تجهیزات اپتیکی چون تلسکوپها و دوربینهای دوچشمی باید مجهز به فیلترهای "مایلار" و یا فیلترهای استاندارد قرمز باشد.
قمری نژاد استفاده از چشمیهای الکترونیکی را یکی از تجهیزات ایمن برای رصد این پدیده معرفی کرد و گفت: این چشمیها قادر هستند تا تصویر را بر روی مونیتور قرار دهند به این ترتیب میتوان به صورت غیر مستقیم عبور گذر زهره از خورشید را مشاهده کرد.