اقدامات نامناسب در گذشته و بی توجهی برخی دولتها در برابر تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای پی در پی باعث خشکی بسیاری از دریاچهها، تالابها و رودخانههای ایران طی دو دهه گذشته شده است. دریاچه ارومیه در شمال غرب کشور که یکی از 6 دریاچه بزرگ نمک در کره زمین بشمار میآید مهمترین آنهاست.
به گزارش همشهری آنلاین، این دریاچه از سال ۱۳۸۶ هشت متر از آب باقیمانده خود را از دست داده و تا مرز نابودی کامل پیش رفته است. مهمترین بنادر و سواحل آن در جنوب شرقی دریاچه «بندر رحمانلو»،«بندر دانالو» و در شمال آن «بندر شرفخانه» کاملا خشک شده و جزایر آن که زمانی میان آب بودند، به خشکی متصل شده است، به صورتی که با پای پیاده یا با خودرو می توان به آنها رسید.
علیرغم تبخیر بسیار سریع به دلیل گرمای شدید هوا، هنوز در نزدیکی پل میانگذر شهید کلانتری در نزدیکی ارومیه «جزیره اسلامی» و در ساحل «کاظم داشی» در نزدیکی گوورچین قلعه در حومه سلماس باقیمانده آب دریاچه را می توان مشاهده کرد، که امکان شنا در آن نیست و در عمیق ترن بخش ها حتا تا زیر زانو هم نمی رسد.
در نتیجه این خشکسالی، بخش های وسیعی از دریاچه ارومیه به کویر نمک تبدیل شده است. طوفان های نمک بهره وری زمین های کشاورزی اطراف را کاهش داده درختان را خشک کرده و سلامتی مردم منطقه را به خطر انداخته و زندگی آبزیانی مانند میگوی آب نمک «آرتمیا» و برخی از پرندگان مهاجر مانند پلیکان، فلامینگو و غیره را در خطر قرار داده است.
پر بینندهترین اخبار محیط زیست
دیدگاه خوانندگان امروز
پر بینندهترین خبر امروز
نظرات
- نظرات منتشر شده: 5
- نظرات در صف انتشار: 0
- نظرات غیرقابل انتشار: 3
-
برای ما دریاچه. برای مسئول، ما را چه!
-
باید اسم این منطقه را " کویر نمک ارومیه" نامگذاری کرد...لااقل به عمق ۵ سانتیمتر با لودر و گریدر نمکها را به صورت تپه ای در اطراف دریاچه ی سابق جمع آوری و توسط فیلم پلی اتیلن( نایلون) ایزوله کنید تا طوفان و باد باعث گسترش کویر به باغات و زمینهای کشاورزی منطقه نشود.... هزینه ی زیادی هم برای کشور ندارد....
-
با توجه به خشک نشدن دریاچه وان قطعا عوامل انسانی باعث این فاجعه شده
-
چه کسی مقصر است?؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
اسفالت کنید تمام شود یک حوض درست کنیم به عنوان نماد دریاچه
نظر شما