کوفته برنجی از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است و تقریبا همه آن را دوست دارند. کوفته برنجی به روش‌های مختلف طبخ می‌شود که ما در ادامه فقط یکی از انواع آن را آموزش داده‌ایم.

کوفته برنجی - کوفته قلقلی - آشپزی - تغذیه - غذا

به گزارش همشهری‌آنلاین، کوفته برنجی از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است و تقریبا همه کوفته دوست دارند. کوفته انواع متفاوتی دارد اما کوفته برنجی بیشتر از بقیه انواع کوفته رایج است. کوفته برنجی هم با نان مصرف می‌شود و هم بدون نان خورده می‌شود. همچنین کوفته برنجی را می‌توان در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی درست کرد.

پیشنهاد می‌شود کوفته برنجی را برای ناهار تهیه کنید چون این غذا نسبتا سنگین است و بهتر است برای شام مصرف نشود. به دلیل اینکه مواد اولیه برای تهیه کوفته برنجی دارای خواص و ویتامین‌های زیادی هستند، در نتیجه کوفته برنجی غذایی بسیار مقوی و پرخاصیت است.

کوفته برنجی را اگر با رعایت تمام نکات ریز تهیه کنید، حتما در آخر آشپزی می‌توانید یک غذای خوب داشته باشید؛ کوفته برنجی به روش‌های مختلف طبخ می‌شود که ما در ادامه فقط یکی از انواع آن را با شیوه سانازسانیا آموزش داده‌ایم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

لپه یک سوم پیمانه (۵۰گرم)
آلو ۱۰۰ گرم
برنج ۱ پیمانه (۱۶۰گرم)
فلفل سیاه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
سبزی (پاک‌ و خرد شده) ۲۹۰ گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی یک چهارم پیمانه (۶۰گرم)
پیازداغ یک دوم پیمانه (۲۵گرم)
گوشت چرخکرده (مخلوط گوساله و گوسفند) ۴۰۰ گرم
زردچوبه (پودرشده) یک قاشق چای‌خوری (۳گرم)
تخم‌مرغ۲ عدد (۱۱۰ تا ۱۲۰گرم)
زرشک (شسته و خشک شده) یک چهارم پیمانه

طرز تهیه کوفته برنجی | فوت‌وفن درست کردن این غذای ایرانی

طرز تهیه کوفته برنجی

► مرحله اول

لپه را به مدت ۲۴ ساعت و آلو را به‌ همراه ۲پیمانه آب به مدت ۲ساعت در ظرف‌های جداگانه در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن لپه، ۲ تا ۳بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت لپه را در آبکش بریزید؛

► مرحله دوم

برنج را با ۳ پیمانه آب و مقداری نمک به مدت ۳ ساعت خیس کنید؛

► مرحله سوم

در قابلمه‌ای مناسب، لپه را با ۲ پیمانه آب به مدت ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزید؛

► مرحله چهارم

در قابلمه‌ای دیگر، مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. برنج را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه  داخل قابلمه حاوی آب‌جوش بریزید تا نیم‌پز شود، سپس آبکش کنید؛

کوفته را پس از آماده شدن باید به آبی که در حال جوش است اضافه کنید؛ اگر آب جوش نباشد، کوفته متلاشی می‌شود.

► مرحله پنجم

سبزی را با مقداری روغن به مدت یک تا دو دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود؛

► مرحله ششم

در قابلمه‌ای مناسب، مقداری روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه‌فرنگی، مقداری نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه‌فرنگی تغییر رنگ دهد؛ 

► مرحله هفتم

پس از آن نیمی از پیازداغ را به همراه ۸ پیمانه آب و آبِ لیمو به آن بیفزایید و حرارت را زیاد کنید تا ‌جوش آید؛ 

► مرحله هشتم

در ظرفی مناسب، گوشت، کمی دیگر از پیاز داغ، نیمی زردچوبه، مقداری نمک و فلفل بریزید و ورز دهید. سپس برنج، سبزی و لپه را به همراه تخم‌مرغ به آن افزوده، مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند؛ 

► مرحله نهم

کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده و از مایه بالا به اندازة دلخواه بردارید و در کف دست پهن کنید. وسط آن تعدادی آلو، زرشک و کمی پیازداغ بریزید و گرد کنید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کرده و یکی‌یکی در آبِ در حال جوش بیاندازید و پس از ۱۰دقیقه حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید (دقت  کنید کوفته ها از هم فاصله کافی داشته باشند و روی هم انباشته نشوند)؛ 

► مرحله آخر

در اواخر پختِ کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در روغن تفت داده و به آب کوفته اضافه کنید، سپس کوفته را به همراه آبِ آن در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

نکات پخت کوفته برنجی

  • سبزی خرد شده کوفته نباید خیس باشد.
  • دقت کنید که کوفته را باید به اندازه کافی ورز دهید.
  • در ابتدای مراحل پخت، آبِ کوفته باید به حدی باشد که روی آن را بپوشاند؛ هنگام پخت نیز آب کوفته نباید کاملاً تبخیر شود، بلکه باید حدود ۳ پیمانه از آن باقی بماند.
  • کوفته را پس از آماده شدن باید به آبی که در حال جوش است اضافه کنید؛ اگر آب جوش نباشد، کوفته متلاشی می‌شود.
  • سبزی شامل جعفری، تره، گشنیز و شبت (از هر کدام ۶۰ گرم)، مرزه و ترخون خشک شده (از هر کدام ۲۰گرم) و نعناع (۱۰ گرم) است.
کد خبر 601232

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha