نان و غلات به شدت فرآوری شده به دلیل محتوای بالای فیبر خطر ابتلا به چند بیماری از جمله سرطان و دیابت را کاهش می‌دهند.

غذای فوق فراوری شده

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: نتایج تحقیقات جدید نشانگر می‌دهد با اینکه برخی از غذاهای فوق فرآوری شده (UPF ) نظیر سوسیس و کالباس و نوشیدنی‌های شیرین خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و دیابت را افزایش می‌دهند، اما برخی دیگر از این نوع غذاها برای شما مفید هستند.

به نوشته روزنامه گاردین، محققان این تحقیق بزرگ با اشاره به یافته‌های جدید خود که در مجله « The Lancet » انتشار یافته، اعلام کردند: نان و غلات فوق فراوری شده به دلیل اینکه حاوی فیبر هستند؛ خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و دیابت را کاهش می‌دهند. بر اساس نتایج این تحقیق سس‌ها و چاشنی‌های فوق فراوری شده نیز برای سلامت انسان مضر هستند، اما نه به اندازه محصولات حیوانی و نوشابه‌های شیرین فوق فراوری شده.

همه غذاهای فراوری شده بد نیستند | نگاهی به خوبی‌های غذاهای به شدت فراوری شده

به گفته نویسندگان این تحقیق، چندین نوع اصلی دیگر غذاهای فوق فراوری شده مانند برخی از شیرینی‌ها و دسرها، برخی از غذاهای آماده، تنقلات خوش طعم و جایگزین‌های گیاهی برای محصولات گوشتی که پیشتر مضر تشخیص داده شده بودند، با خطر ابتلا به بیماری‌های سرطان، بیماری فلبی و دیابت به طور مستقیم مرتبط نیستند. کارشناسان گفتند که یافته ها نشان می دهد که در نظر گرفتن همه محصولات فوق فراوری شده به عنوان مضر برای سلامتی، عاقلانه و بی دلیل است.

محققان این تحقیق جدید نیز مانند چندین پروژه تحقیقاتی اخیر، به این نتیجه رسیدند که غذاهای فوق فراوری شده به سلامت انسان آسیب می‌زند و احتمال اینکه فردی که مقدار زیادی از آن را مصرف می‌کند دچار یک رویداد بالقوه کشنده مانند حمله قلبی یا سکته شود، بیشتر می‌شود. با این حال، در این تحقیق همچنین تصویر دقیق تری از محصولات فوق فراوری شده ارائه شده که نشان می‌دهد برخی از غذاهای فوق فراوری شده خطر حمله یا سکته قلبی را افزایش نمی‌دهند.

همه غذاهای فراوری شده بد نیستند | نگاهی به خوبی‌های غذاهای به شدت فراوری شده

کارشناسان گفتند که یافته‌ها نشان می‌دهد که در نظر گرفتن همه محصولات غذایی فوق فراوری شده به عنوان مضر برای سلامتی، عاقلانه و بی دلیل است.

آخرین مطالعه بر اساس تجزیه و تحلیل تاریخچه رژیم غذایی و بیماری های تجربه شده توسط ۲۶۶ هزار و ۶۶۶ نفر در هفت کشور اروپایی از جمله بریتانیا انجام شده است. نویسندگان می‌گویند: در این مطالعه آینده‌نگر چندملیتی اروپایی، ما دریافتیم که مصرف بیش از حد غذاهای فوق فراوری شده با خطر بالاتر ابتلا به سرطان و بیماری‌های سندروم متابولیک مرتبط است. به گفته این مجققان، افراد باید برای پیشگیری از سرطان و چند بیماری مرتبط با سندروم متابولیک برخی از غذاهای فوق فراروی شده را در رژیم غذایی خود با غذاهای مشابه کمتر فراوری شده جایگزین کنند و یا رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال کنند (سندروم متابولیک گروهی از عواملند که در همراهی با یکدیگر خطر بیماری عروق تغذیه‌کننده قلب (عروق کورونری)، دیابت نوع ۲ و سایر بیماری‌ها مانند سکته مغزی را افزایش می‌دهند).

بیشتر بخوانید:

کد خبر 818732
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha