به گزارش همشهری آنلاین، هریسه گندم یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که معمولا برای صبحانه تهیه میشود، برای مشاهده این آموزش آشپزی جنوبی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
بلغور گندم ۱ پیمانه
آب قلم ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
دارچین ۱ قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه به مقدار کافی
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت هریسه گندم
مرحله اول
برای تهیه هریسه گندم جنوبی ابتدا بلغور را از دو ساعت قبل داخل یک کاسه بزرگ میریزیم و تا بند انگشت روی آن آب سرد میریزیم و اجازه میدهیم خیس بخورد. در ادامه پیاز را پس از پوست گرفتن به صورت نگینی ریز خرد میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز خرد شده به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا پیاز کاملا سبک و شیشهای شود، سپس مقداری نمک، زردچوبه و دارچین اضافه میکنیم و کمی با پیاز تفت میدهیم تا با هم یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله آب قلم را به همراه ۲ پیمانه آب و بلغور گندم به قابلمه اضافه میکنیم، سپس حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم پس از اینکه آب درون قابلمه به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم تا هریسه با حرارت بسیار ملایم بپزد.
مرحله چهارم
نکته مهم در مورد پایین آوردن کالری این غذای خوشمزه این است که در صورتی که تمایل داشته باشیم این غذا را با کالری پایینتری درست کنیم میتوانیم به جای استفاده از بلغور گندم از بلغور جو استفاده کنیم و آب قلم کمتری استفاده کنیم.
مرحله پنجم
نکته دیگر در مورد درست کردن هریسه این است که این غذا را مانند حلیم گندم بعضی افراد با نمک سرو میکنند و بعضی افراد با شکر بیشتر میپسندد. به همین جهت باید توجه داشته باشیم که هریسه را به صورت کم نمک درست کنیم.
مرحله ششم
در پایان پس از اینکه هریسه بلغور گندم به خوبی لعاب انداخت و آماده شد آن را درون ظرف مورد نظرمان میکشیم. برای تزیین هریسه میتوانیم به سلیقه خود از پیاز داغ، مخلوط دارچین و شکر، کنجد و .. استفاده کنیم.
منبع: چیشی