اگر می‌خواهید یک خورش قیمه رژیمی خوشمزه داشته باشید می‌توانید با استفاده از یکسری ترفندها، کالری خورش قیمه را بسیار پایین بیاورید.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، خورش قیمه یکی از معروف‌ترین و خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد، البته کسانی که رژیم لاغری گرفته‌اند و قصد کاهش وزن دارند شاید نگران کالری بالای این خورش باشند، اگر می‌خواهید یک خورش قیمه رژیمی خوشمزه داشته باشید می‌توانید با استفاده از یکسری ترفندها، کالری این خورش را بسیار پایین بیاورید، مثلا از گوشت بدون چربی استفاده کنید یا گوشت سینه مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید، برای تفت دادن اولیه پیاز و گوشت از روغن کمتری استفاده کنید و سیب زمینی‌ها را به جای اینکه سرخ کنید در انتهای پخت چند قاچ کرده و به خورش اضافه کنید. در ادامه شما را با دستور پخت انواع خورش قیمه رژیمی آشنا می‌کنیم.

روش اول پخت خورش قیمه رژیمی

مواد لازم خورش قیمه رژیمی 

 مغز ران گوساله یا گوسفند    نیم کیلو 

 لپه     ۱۰۰ گرم

 پیاز سرخ کرده بدون روغن    ۱ قاشق غذاخوری

لیموعمانی    ۴ عدد

  سیب زمینی    ۳ عدد متوسط 

 رب گوجه فرنگی    ۲ قاشق غذاخوری 

 روغن زیتون یا کنجد بی بو     ۱ قاشق غذاخوری

 نمک و فلفل    به میزان کافی

طرز تهیه خورش قیمه رژیمی

۱- لپه را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.

۲- لپه را آبکش کرده و با ۲ قاشق روغن تفت دهید که حین پختن لپه وا نرود.

۳- گوشت را قیمه‌ای خرد کرده با پیاز سرخ شده  به ظرف اضافه کنید و تفت دهید سپس رب را اضاف کرده و مخلوط کنید تا رنگ باز کند.

۴- نمک و فلفل و لیموعمانی را اضافه کنید و ۲ لیوان آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید بپزد تا کاملا جا بیفتد.

۵- ده دقیقه قبل از سرو کمی دارچین به خورش اضافه کنید.

۶- سیب زمینی‌ها را خلال کرده و نمک بزنید و جدا گانه سرخ کنید.

روش دوم پخت خورش قیمه رژیمی

مواد لازم خورش قیمه رژیمی

گوشت گوسفندی   ۱۰۰ گرم 

 لپه    ۱ پیمانه سرخالی

پیاز متوسط     ۱ عدد 

 لیمو عمانی  به دلخواه 

 زردچوبه، نمک، فلفل و  زنجبیل به میزان لازم 

 آبلیمو یا لیمو به دلخواه آخر پخت اضافه کنید

سیب زمینی  به دلخواه

طرز تهیه خورش قیمه رژیمی

۱- گوشت قیمه‌ای و پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در زودپز ریخته روی شعله کم بگذارید و در زودپز را بگذارید تا آبش کشیده شود. 

۲- لپه را بشویید و با زردچوبه و رنجبیل بعد از ۵ دقیقه اضافه کنید و دوباره در زودپز را بگذارید. 

۳- بعد از چند دقیقه رب گوجه فرنگی را اضافه نموده مخلوط کنید. لیمو عمانی و آب جوش را به اندازه نصف زودپز اضافه کرده و درش را چفت کنید تا یک ساعت بپزد.

۴- سیب زمینی را پوست گرفته و چند قاچ کنید و به خورش اضافه کنید تا یک ربع دیگر بپزد و جا بیفتد.

خورش قیمه رژیمی با مرغ

مواد لازم خورش قیمه رژیمی با مرغ

 گوشت سینه مرغ       نصف عدد استخوان گرفته ۱۰۰ گرم / ۲۰۰ کالری

 لپه    یک استکان ۱۰۰ گرم / ۳۵۹ کالری

 پیاز    یک عدد متوسط ۱۰۰ گرم / ۱۹۰ کالری

سیب زمینی    یک عدد ۱۰۰ گرم / ۴۰۰ کالری

 زردچوبه    یک قاشق چایخوری ۱۰۰ گرم / ۰ کالری

چوب دارچین    یک قطعه ۱۰۰ گرم / ۲۶۱ کالری

هل سبز    دو عدد ۱۰۰ گرم / ۳۲۰ کالری

 لیمو عمانی    دو عدد ۱۰۰ گرم / ۲۶ کالری

رب گوجه فرنگی     یک  قاشق غذاخوری سر صاف ۱۰۰ گرم / ۷۶ کالری

زعفران دم کرده    دو سه قاشق غذا خوری ۱۰۰ گرم / ۳۱۰ کالری

نمک    به میزان لازم ۱۰۰ گرم / ۰ کالری

طرز تهیه خورش قیمه رژیمی با مرغ

۱- لپه را جداگانه با کمی آب بپزید. 

۲- پیاز را خلالی خرد کرده با یک قاشق روغن مخلوط کنید و در کاسه پیرکس در مایکروفر با حداکثر قدرت به مدت ۶ دقیقه قرار دهید. پیازها را هم بزنید و ۵ دقیقه دیگر به مایکروفر برگردانید تا طلایی شود. با این روش بوی پیاز خیلی کمتر در فضای آشپزخانه می‌پیچد و با کمترین مقدار روغن سرخ می‌شود. 

۳- استخوان سینه مرغ را جدا کرده و تکه کنید.

۴- پیازها را در قابلمه ریخته و مرغ تکه شده را به همراه زردچوبه، دارچین و هل اضافه کرده روی حرارت بالا ۲ دقیقه تفت دهید و شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بدون آب بپزند.

۵- روی گوشت‌ها آب جوش اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید سپس لپه، لیمو عمانی شکسته شده و زعفران را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید تا خورش جا بیوفتند. 

۶- سیب زمینی را می‌توانید چند قاچ کرده همراه مرغ اضافه کنید یا خلالی کرده و سرخ کنید. 

برچسب‌ها