فصل زمستان مشکلات زیادی را برای افراد دیابتی ایجاد می‌کند، به همین خاطر این افراد نیاز به توجه بیشتر ی به سلامتی خود دارند. دمای سرد می‌تواند بر گردش خون تأثیر بگذارد و خطر عوارضی مانند سرمازدگی یا تاخیر در بهبود زخم را افزایش دهد.

همشهری آنلاین - آرش نهاوندی: کاهش فعالیت بدنی به دلیل هوای سردتر می‌تواند مدیریت گلوکز را پیچیده‌تر کند. هوشیار ماندن برای بیماران دیابتی بسیار مهم است از این طریق خواهند توانست تعادل بین تغذیه، فعالیت بدنی و نظارت غذایی را در زمستان حفظ کنند. مدیریت دیابت نیاز به انتخاب‌های متفکرانه‌ای دارد تا هم گرما و هم تندرستی را تضمین کند. در این مطلب به فهرستی از برخی از غذاهای زمستانی که برای دیابتی‌ها مناسب است، اشاره کرده‌ایم.

سبزیجات


افراد مبتلا به دیابت بهتر است در فصل زمستان بیشتر از سبزی‌های برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ که سرشار از فیبر و مواد مغذی ضروری است استفاده کنند. این سبزیجات به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کنند و می‌توانند در بهبود افسردگی زمستانی موثر باشند.

انواع توت‌ها


با وجود هوای سرد، از شیرینی توت ها لذت ببرید. توت‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و دارای شاخص گلیسمی پایین هستند (گلیسمی شاخصی برای اندازه گیری میزان افزایش قند خون در اثر مصرف برخی مواد غذایی خاص است)، توت‌ها گزینه‌ای خوشمزه و مناسب فروخواباندن هوس‌های شیرین بیماران دیابتی هستند.

گل کلم و کلم بروکلی

سبزیجات چلیپایی (به شکل صلیب) مانند گل کلم و کلم بروکلی را به منوی زمستانی خود اضافه کنید. این گزینه‌های کم کربوهیدرات سرشار از فیبر هستند، سلامت گوارش را ارتقا می‌دهند و به پایداری سطح قند خون کمک می‌کنند.

سبزیجات ریشه‌ای

سبزیجات ریشه‌ای مناسب دیابت، مانند سیب زمینی شیرین و هویج را انتخاب کنید. آن‌ها را برشته یا بخارپز کنید تا شیرینی طبیعی خود را حفظ کنند و یک افزودنی آرام‌بخش و غنی از مواد مغذی به وعده‌های غذایی زمستانی شما اضافه کنند.

آجیل و دانه‌ها

از غنای عناصر مغذی و نیروزا در آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، گردو و دانه چیا استفاده کنید. این تنقلات سرشار از چربی‌های سالم و پروتئین هستند و در عین حال باعث کنترل بهتر قند خون می‌شوند.

ادویه‌ها

غذاهای زمستانی خود را با ادویه‌های مناسب دیابت مانند دارچین و زردچوبه طبخ کنید. این ادویه‌ها که به دلیل خواص ضد التهابی خود شناخته می‌شوند، می‌توانند طعم را افزایش دهند و در عین حال به سلامت کلی کمک کنند.

ماهی‌های چرب


ماهی‌های چرب غنی از امگا ۳ مانند سالمون را در رژیم غذایی زمستانی خود بگنجانید. این گزینه‌های سالم برای قلب، پروتئین و اسیدهای چرب ضروری را ارائه می‌کنند که از مدیریت دیابت و سلامت کلی حمایت می‌کنند.

علیرغم مصرف یک رژیم غذایی سالم، ضروری است که افراد مبتلا به دیابت به عوامل مهمی در سلامت کلی خود مانند نوشیدن آب زیاد و انجام فعالیت‌های بدنی منظم توجه بیشتری داشته باشند. اما، سلامت کلی بیماران مبتلا به دیابت فقط به این دو محدود نمی شود. در اینجا چند نکته وجود دارد که دیابتی‌ها برای سالم ماندن در فصل زمستان باید رعایت کنند.

کنترل مصرف کربوهیدرات‌ها

حواس‌تان به مصرف کربوهیدرات باشد، کربوهیدرات‌های پیچیده را انتخاب کنید و بخشی از کبوهیدرات‌ها را برای جلوگیری از افزایش قند خون از رژیم غذایی خود حذف کنید.

برنامه ریزی برای وعده‌های غذایی متعادل

وعده‌های غذایی متعادلی برای خود در نظر بگیرید که شامل ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربی‌های سالم باشد. این تعادل به حفظ سطح قند خون ثابت در طول روز کمک می‌کند.

بررسی منظم قند خون

سطح قند خون را به طور منظم کنترل کنید، به خصوص در ماه‌های سردتر سال که تغییرات در برنامه و رژیم غذایی ممکن است بر مدیریت دیابت تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید:

برچسب‌ها