همشهری - سعیده مرادی: خوراکها به ویژه در فصل سرد زمستان، جزو غذاهای پرطرفدار هستند که به وفور پخته میشوند. منیژه گل محمدی، مدرس آشپزی در این مطلب روش تهیه چند خوراک خوشمزه را آموزش داده است.
خوراک لوبیا سفید
تعداد نفرات: ۴نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۸ساعت
مدت زمان پخت: حدودا ۵ساعت
مواد لازم:
۱. لوبیا سفید: ۴پیمانه
۲. گوجه فرنگی خرد شده:۱پیمانه
۳. پیاز:۱عدد
۴. شوید خشک شده:۱ قاشق چایخوری
۵. برگ بو: به مقدار لازم
۶. رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق چایخوری
۷. روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
۸. نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱. لوبیاسفیدها را داخل قابلمه ریخته و همراه با آب، روی حرارت متوسط گذاشته و بگذارید تا خوب بپزد.
۲. زمانی که لوبیاها در حال پخت هستند، داخل ماهیتابه، پیازهای خردشده را سرخ کنید تا حدی که طلایی شوند.
۳. رب را به پیاز اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا خامی آن از بین برود.
۴. لوبیاها که پخته شد، مخلوط پیاز و رب را به آن بیفزایید. سپس برگ بو و گوجه فرنگی را داخل خوراک ریخته، هم بزنید و بگذارید تا غذا به خوبی پخته و جا بیفتد. در انتها شوید را اضافه و خوب مخلوط کنید. درب را بگذارید و ۱۵ دقیقه اجازه بدهید بماند.
نکته:
لوبیا سفیدها بهتر است از شب قبل در آب بماند تا نفخ آن گرفته و راحتتر پخته شود.
خوراک حبوبات
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی:۶ ساعت
مدت زمان پخت: حدودا ۵ ساعت
مواد لازم:
نخود: ۱ پیمانه
لوبیا سفید: ۱ پیمانه
گندم پوست کنده: ۱ پیمانه
گوجه فرنگی: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
لوبیاچیتی: ۱ پیمانه
جو: نصف پیمانه
رب: ۱ قاشق غذاخوری
روغن:۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل، آبلیمو و دارچین: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱. در ابتدا تمام حبوبات را به همراه گندم و همچنین جو داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید.
۲. پیاز رنده شده را با رب گوجه فرنگی بهصورت جداگانه سرخ کرده و به مواد افزوده و اجازه دهید تا غذا به آرامی بپزد.
۳. گوجهفرنگیهای رنده شده را همراه نمک و ادویهها به حبوبات بیفزایید و بگذارید تا غذا کاملا جا افتاده شود.
نکته: برای طعم دهی بیشتر به این غذا درصورت تمایل میتوانید در انتها به آن آبلیمو و روغن زیتون اضافه کنید.
خوراک عدسی
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی:۳ساعت
مدت زمان پخت: حدودا ۲و نیم ساعت
مواد لازم:
عدس: ۳ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیبزمینی:۱عدد
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
ربگوجه فرنگی:۱قاشق غذاخوری
روش تهیه:
۱. در ابتدا پیاز را متوسط خرد کرده و داخل قابلمه بریزید. به همراه روغن و زردچوبه تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند.
۲. ربگوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کرده و با پیازها سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود.
۳. عدس را به همراه آب به پیاز اضافه کنید. بعد سیب زمینی خرد شده را به آن اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید تا مواد به خوبی بپزند.
۴. برای اینکه عدسی لعاب بیشتری داشته باشد، یک قاشق غذاخوری آرد را در ظرفی جداگانه به همراه مقداری روغن تفت داده و داخل قابلمه عدسی بریزید. زمانیکه عدس پخته شد، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و اجازه دهید ۱۰دقیقه دیگر روی اجاق بماند تا طعم ادویه را بهخود بگیرد.
نکته: اگر عدس را بهمدت طولانی بخیسانید در زمان پخت بیش از حد نرم شده و ممکن است له شود و ظاهر عدسی شما را خراب کند.
خوراک لوبیاچیتی
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۵ساعت
مدت زمان پخت: حدودا ۳ساعت
مواد لازم:
لوبیاچیتی: ۳پیمانه
پیاز: ۱عدد
رب گوجه فرنگی: ۲قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
سیر: ۲ حبه
روش تهیه:
۱. برای تهیه خوراک لوبیاچیتی در ابتدا ظرفی با اندازه مناسب انتخاب کنید. لوبیاها را همراه مقداری آب در آن ریخته و روی شعله متوسط قرار داده و اجازه دهید تا لوبیاها به خوبی بپزند.
۲. حین پخت لوبیاها، تابهای مناسب برداشته و روغن داخل آن ریخته و پیاز خرد شده یا رنده کرده را به آن اضافه و سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
۳. سیر ریز خرد شده را به مواد اضافه کرده و بگذارید تا روی حرارت بماند که بوی آن درآید.
۴. در ادامه زردچوبه، نمک و رب داخل تابه ریخته و تفت دهید. سس آماده شده را داخل ظرف لوبیا ریخته و اجازه دهید با هم بپزند و خوراک شما لعاب بیندازد.
۵. در نهایت داخل ظرفی مناسب بریزید و سرو کنید. برای بالا بردن ارزش غذایی خوراک لوبیا آن را به همراه سبزی خوراکی یا لیموی تازه میل کنید.
نکته:
اگر لوبیا چیتی با حرارت ملایم و در زمان طولانی پخته شود، خودش لعاب میاندازد و نیازی به آرد نیست.
خوراک سویا و لوبیا چشم بلبلی
تعداد نفرات: ۴نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۷ساعت
مدت زمان پخت: حدودا ۵ساعت
مواد لازم:
لوبیا سویا: نصف پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه
جو پوست کنده: نصف پیمانه
گوجه فرنگی: ۶عدد متوسط
قارچ: ۵عدد متوسط
جعفری و گشنیز خورد شده: ۱پیمانه
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، گلپر: به مقدار لازم
روغن زیتون: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. لوبیاهای سویا و چشم بلبلی را که از شب قبل خیس کردهاید، داخل قابلمه ریخته و همراه با آب روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید تا خوب بپزند.
۲. بعد از پخت لوبیاها، جوی پوست کنده، قارچ و آب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید.
۳. در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر را نیز به خوراک افزوده و مدت یک ساعت به آن زمان دهید تا این مخلوط با هم بپزند و قوام آمده و لعاب بیندازد.
۴. در انتها غذا را در ظرفی مناسب ریخته و با روغن زیتون سرو کنید.
نکته:
زمان پخت لوبیا سویا و لوبیا چشم بلبلی با جو باید متفاوت باشد. چون به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارند.