به گزارش واحد مرکزی خبر، سید محمدحسینی در حاشیه همایش" استراتژی رسانه های داخلی مقابل جنگ نرم" در جمع خبرنگاران افزود: برای مقابله با جنگ نرم باید در جزئیات به تفاهم برسیم و همانگونه که در جنگ نظامی با تقسیم کار پیش رفتیم در جنگ نرم نیز به نوعی تقسیم کار کنیم.
وی با بیان اینکه تعداد افراد و ابزارها و امکانات ما کمتر از رسانه های غربی است، گفت: ما نیاز به افراد اندیشمند، آگاه و دلسوز داریم تا بتوانیم در این نبرد نیز با افتخار به نتیجه برسیم.
وزیر ارشاد با بیان اینکه مطبوعات و رسانه ها نیز در این زمینه نقش مهمی دارند، گفت: در این گونه همایش ها و جلسات ابعاد این جنگ نرم تبیین می شود و هر کس مطابق آشنایی خود بخشی از آن را بیان می کند، اهالی سینما و هنرمندان نیز می توانند در این مبارزه سهیم باشند.
حسینی درباره تأمین مالی شبکه های خارجی گفت: تأثیرگذاری شبکه های تلویزیونی خارجی کاملاً مشهود است و روز به روز در حال گسترش هستند.
وی افزود: بخشی از این شبکه ها ایرانیانی هستند که در خارج از کشور با این شبکه ها همراهی می کنند و بودجه هایی که برای این شبکه ها اعلام می شود بخشی از هزینه واقعی آنهاست که هم اکنون همه توجه شان معطوف ایران است.
یکی از خبرنگاران در خصوص راهکار رسانه ای مقابله با جنگ نرم و توقیف مطبوعات سؤال کرد که وزیر فرهنگ پاسخ داد: توقیف به هیچ وجه راهکار رسانه ای نیست بلکه حمایت از مطبوعات راهکار اصلی است.
حسینی افزود: همانطور که آنها بنگاه های خبری خود را افزایش می دهند ما نیز باید مطابق با سلایق گوناگون جامعه، نشریات و مطبوعات و رسانه های مختلف داشته باشیم.
وزیر فرهنگ گفت: ما در دوره جدید سعی کردیم با معاونت مطبوعاتی تعامل داشته باشیم، با این حال در برخی از مقاطع پس از انتخابات، کشور با مشکلاتی مواجه بود اما هم اکنون شرایط آرام شده است.
وی اضافه کرد: در آن زمان نیاز بود تذکراتی به برخی مطبوعات داده شود زیرا اگر اقدامی صورت نگیرد برای مردم سؤال برانگیز خواهد بود که رسالت ما چه می شود؟
حسینی با ابراز امیدواری درخصوص اینکه در آینده میزان تذکرات به مطبوعات کمتر باشد، گفت: در همین یک ماه گذشته شاهد بودیم افرادی خارج از کشور که اصل نظام را قبول نداشتند اظهار نظرهایی می کردند و اخبارشان در مطبوعات درج و تبلیغ می شد اما هم اکنون مطبوعات این موضوع را رعایت می کنند و شاهد روند خوبی هستیم.
وی با بیان اینکه برخی از این اقدامات مطبوعات از روی ناآگاهی و کار غیرحرفه ای است، گفت: برگزاری کلاس های آموزشی و کارگاه هایی را برای اصحاب مطبوعات در دستور کار داریم.
نخستین قربانی جنگ رسانه ای، حقیقت است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش" استراتژی رسانه های داخلی مقابل جنگ نرم" هم نخستین قربانی جنگ رسانه ای و نرم غرب را حقیقت دانست و گفت:آنها می توانند با فرهنگ سازی و جریان سازی بسیاری از مباحث، حتی نوع نگاه، خوردنی ها و پوشیدنی ها را تغییر دهند.
سیدمحمد حسینی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری درباره مقابله با جنگ نرم افزود: ایشان انتخابات دهم ریاست جمهوری را به عنوان عرصه جنگ نرم دشمن و اینکه دشمن توانسته است در این دوران از رسانه به عنوان مهمترین ابزار جنگ نرم استفاده کند، یاد کرده اند.
وی رسانه را به مثابه تیغه ای دو لب بیان و اضافه کرد: رسانه هم می تواند منشاء امید، شوق و نشاط و هم می تواند مانند یک بمب در جامعه عمل کند.
حسینی با بیان اینکه دشمن درصدد است به هر میزان که می تواند به سیمای نظام جمهوری اسلامی ایران خدشه وارد کند، گفت: دشمنان از طریق سه ضلع مثلث تغییر در نگرش، رفتار و ساختار، درصدد براندازی نظام الهام بخش جمهوری اسلامی ایران هستند.
وزیر ارشاد افزود: البته دشمن گاهی اوقات قصد شوم خود را به صراحت بیان می کند، به عنوان مثال آمریکایی ها از تشکیل دوره های آموزشی رسانه ای در دوبی با مسئولیت دختر دیک چنی با صراحت خبر دادند.
حسینی با اشاره به امپریالیسم رسانه ای غرب که بیشتر آمریکا، انگلیس و فرانسه آن را ساماندهی می کنند، تصریح کرد: این سه کشور کمتر از 7 درصد جمعیت دنیا را شامل می شود درحالی که 90 درصد اخبار، گزارش ها و تحلیل ها را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: آسوشیتدپرس، فرانس پرس، رویتر، سی ان ان، بی بی سی، فاکس نیوز و ان بی سی رسانه های مکتوب و تصویری این کشورها هستند که 90 درصد اخبار و گزارش های خبری جهان را به خود اختصاص داده اند.
حسینی گفت: اصحاب رسانه هم این اعتقاد را دارند که کسی که می تواند نخستین اطلاع رسانی از رویدادی را داشته باشد، می تواند تحلیل ها و اهداف خود را هم پیاده کند.
وی با اشاره به بهره برداری زیاد این کارتل خبری غرب از حوادث دنیا افزود: در بیشتر کشورها حتی کشور ما خیلی از قضایایی که در جهان رخ می دهد برگرفته از نگاه خبرگزاری ها و شبکه های تلویزیونی غربی است.
وزیر ارشاد اضافه کرد: خیلی وقت ها به نام خبر، شاهد القای نظر و رویدادها و اخبار در رسانه های غربی هستیم به نحوی که قالبا حقایق را وارونه جلوه می دهند.
حسینی با انتقاد از غربی ها به علت سردادن شعار عصر ارتباطات و اینکه همه چیز در معرض افکار عمومی قرار دارد، تصریح کرد: بعضی وقت ها آنها اگر اراده کنند حتی مسایل را کاملا کتمان می کنند، به عنوان مثال آنها خیلی از حوادث و چالش هایی را که در عراق برای سربازانشان رخ می دهد، بایکوت خبری می کنند.
وی با بی بدیل دانستن نقش رسانه ها در جهان امروزی افزود: اگر در گذشته از چنگیز و هیتلر به عنوان فاتحان نام برده می شود الان از رسانه ها به این عنوان نام برده می شود به نحوی که سی ان ان را فاتح بغداد می دانند.
حسینی جمهوری اسلامی ایران را یکی از اهداف اصلی جنگ نرم آمریکا در منطقه خاورمیانه بیان کرد و گفت: در گزارشی با عنوان"خطر جاری" که در آمریکا منتشر شد از دکترین مهار، نبرد رسانه ای و سازماندهی نافرمانی مدنی به عنوان سه محور اصلی جنگ نرم آمریکا در مقابل ایران یاد شده است.
وی سرمایه گذاری 450 میلیارد دلاری آمریکا در فناوری ارتباطات را دلیل بر اهمیت این حوزه نام برد و اضافه کرد: آمریکایی ها هم اکنون با نام زیبای دیپلماتیک عمومی و از طریق فناوری ارتباطات درصدد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
وزیر ارشاد گفت: سه ضلع حاکمیت، دانشگاه و مراکز فکری و علمی و رسانه های آمریکا برای جنگ نرم برضد ایران بسیج شده اند.
حسینی افزود: اینکه ما در این دوره بحث جنگ نرم را دنبال می کنیم به این دلیل است که این بار واقعا نمی خواهیم این بحث به مانند بحث تهاجم فرهنگی که برخی ها آن را انکار کردند، جدی گرفته نشود.
وی جنگ نیمه سخت یا سرد و جنگ نرم را از ابزارهای سلطه استکبار بر افکارعمومی دنیا بیان کرد و گفت: در سال های اخیر به ویژه در رویدادهای خودمان شاهد بودیم که دشمنان شبکه های اجتماعی و ارتباطاتی از جمله فیس بوک و تویتر را به شدت گسترش دادند.
حسینی با اشاره به اذعان وزیر خارجه آمریکا در استفاده از تویتر و فیس بوک برای مقابله با ایران اضافه کرد: براساس اعلام موسسه بین المللی آکادمی علوم، یکی از 10 اتفاق دهه گذشته نقش این دو شبکه ارتباطاتی در انتخابات ایران بوده است.
وی ادامه داد: این موسسه تعبیر دیجیتالی ترین انتخابات را برای انتخابات اخیر ایران استفاده کرد.
حسینی گفت: آنها اجازه ندادند حتی وقفه کوتاهی در فعالیت بی بی سی و تویتر در زمان انتخابات دهم ریاست جمهوری رخ دهد.
وی افزود: شبکه فیس بوک در زمان انتخابات دهم، زبان فارسی خود را راه اندازی می کند تا لحظه به لحظه افراد برای ریختن به خیابان ها و اغتشاشات و دیگر اهدافشان آماده شوند.
حسینی تصریح کرد: درباره جنگ نرم یا جنگ رسانه ها هرچه سخن گفته شود و مقاله نوشته و پایان نامه ارائه شود کم است زیرا باید در این باره کسانی که تردید دارند کاملا از ماجرا باخبر شوند.
وی افزود: جنگ نرم، جنگی آرام و خزنده است که گاهی اوقات با مساعدشدن زمینه ها اوج می گیرد.
وزیر ارشاد گفت: در این جنگ دشمنان افراد همراه خود را دائما تغذیه و کسانی که مردد هستند را با خود همراه می کنند و در کسانی که محکم ایستاده اند هم ایجاد تردید می کنند.
حسینی استفاده از ضعف ها و بزرگ نمایی آسیب های جامعه را یکی از شیوه های ضربه زدن در جنگ نرم بیان کرد و افزود: آنها با ایجاد انزجار عمومی در جامعه و نشان دادن چهره مخدوش از مسئولان نظام سعی می کنند خود را محق و ظلم ستیز جلوه دهند.
وزیر ارشاد جنگ نرم را جنگی تمام عیار بیان کرد و گفت: دشمنان در این جنگ برای هر بازیگری یک نقش تعریف می کنند، هرچند شاید خود بازیگر هم اطلاع نداشته باشد و سرانجام این حرکت را به یک پدیده اجتماعی تبدیل می کنند.
وی با بیان اینکه در جریان جنگ نرم توقف باعث ضربه خوردن خواهد شد، افزود: خیلی از مسایل در جامعه وقتی افشاگری شود و مردم آگاه شوند، مردم صف خود را از اغتشاشگران و دشمنان جدا می کنند.
حسینی با بیان اینکه البته راه اساسی در جنگ نرم همواره ابتکارعمل نیروهای انقلابی و متدین است، گفت: امام خمینی(ره) مظهر قدرت نرم بودند به نحوی که خیلی وقت ها خودشان حرکت ایجاد می کردند و دشمن را در موضع انفعالی قرار می دادند.
وی اضافه کرد: ما نباید بنشینیم تا دشمنان اقدامی کنند و بعد ما تصمیم بگیریم، بلکه ما می توانیم ابتکارعمل را به دست گیریم.
وزیر ارشاد داشتن معرفت و بصیرت را از الزامات مقابله با جنگ نرم بیان کرد و گفت: اگر مردم فقط از گمان و پندار خودشان تبعیت کنند در اصل به بیراهه رفتن است.
حسینی همچنین به تاکید قرآن بر دشمن شناسی اشاره کرد و افزود: قرآن مجید همچنین درباره دوستی پنهان برخی ها با دشمنان هشدار می دهد.
وی القای ناکارآمدی نظام را از دیگر شیوه های دشمنان در جنگ نرم بیان کرد و گفت: برخی اوقات رسانه های داخلی این شیوه دشمن را به خوبی پیاده می کنند، به عنوان مثال یک روزنامه شاید برای یک ماه به طور دائم تیتر نخست خود را به تیتر منفی و بدبینی و ناامیدی اختصاص دهد.
حسینی تصریح کرد: بنابراین وقتی رسانه ها اینگونه عمل کنند نباید از کسی که به خیابان می آید و سنگ پرتاب می کند و اموال عمومی را آتش می زند توقع چندانی داشت.
وی بحران آفرینی و مشروعیت زدایی را از دیگر رفتارهای رسانه های داخلی در همراهی با جنگ نرم غرب عنوان کرد و افزود: البته همراه کردن ضدانقلاب با داخلی ها نیز از مواردی است که این مورد در رسانه های بیگانه به چشم می خورد.
وزیر ارشاد با بیان اینکه البته ما هم ضعف ها و ایراداتی داریم که با نظر کارشناسی و دلسوزانه اهالی رسانه قابل حل است، گفت: باید براساس مشترکات و حفظ خطوط قرمز در مسیر آرمان های الهی نظام گام برداریم.