دبیر اجرایی چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی با بیان اینکه تلاش بر این بوده تا برنامههای کنگره تنها به کارهای پژوهشی مکتوب در عرصه عاشورا محدود نشود، گفت: یکی از برنامههای پیش بینی شده در این زمینه، تهیه برنامهای ترکیبی با رویکرد آسیب شناسی، تحلیل سنت عزاداری و ترویج فرهنگ عزاداری اصیل ایرانی ـ شیعی در 4 بخش گفتوگو، بیان خاطره، گزارش مردمی و تصاویری از صحنههای عزاداری مردم است.
وی افزود: در بخش گفتوگوی این برنامه، با برخی از مراجع تقلید، وعاظ و مبلغان دینی درباره تبیین مفهوم عزاداری و جایگاه آن از نگاه ائمه معصومین(ع) گفتوگو شده و با توجه به وجود آیینهای مختلف در عزاداری، تلاش کردیم نگاه ائمه اطهار(ع) به عزاداری حقیقی را از زبان صاحبنظران جویا شویم.
مسعود زارعیان اضافه کرد: در ادامه بخش گفتوگو، پای صحبت مداحان و ذاکران اباعبدالله(ع) نشستیم تا برداشتهای شخصی خود را از عزاداری و شیوههای متعدد آن روایت کنند.
زارعیان تصریح کرد: بخش دوم این برنامه به بیان خاطرات مداحان و وعاظ از کرامات و عنایات اباعبدالله(ع) در مراسم عزاداری میپردازد و در بخش سوم نیز نگاه مردم به مقوله عزاداری و اهمیت این مجالس در قالب گزارش مردمی بررسی شده است.
وی گفت: بخش پایانی این کار ترکیبی نیز به پخش تصاویر مستند از اشکال مختلف عزاداری مردم در گذشته و حال اختصاص دارد.
دبیر اجرایی چهارمین کنگره عاشوراپژوهی خراسان رضوی در ادامه به استقبال از ورود مباحث هنری به کنگره اشاره کرد و افزود: در این باره مستند 60 دقیقهای «عروج پروانهها» نیز به منظور بررسی تغییرات رفتاری جامعه در عزاداریها و ترویج فرهنگ عزاداری اصیل سنتی میان نسل جوان امروز در حال تولید است.