به گزارش بیبیسی، پروفسور گوردون پارکر، در ژورنال طبی بریتانیا مینویسد: تشخیص بیماری افسردگی افراد تبدیل به یک بازارگرمی شده و این در حالی است که بسیاری از حالات طبیعی افراد بهعنوان بیماری افسردگی تشخیص داده میشود.
در حالی که نتایج تحقیقات پزشکان مغز و اعصاب نشان میدهد مصرف داروهای ضدافسردگی خطر خودکشی را در بین جوانان 18 تا 24 سال افزایش میدهد، به عقیده پروفسور ایان هیکی، افزایش تشخیص افسردگی و تحت درمان قرار دادن افراد با داروهای مربوط به آن، تا به حال کاهش میزان خودکشی را به همراه داشته و برچسبهای عمومی که همراه این بیماران در جامعه بوده را از بین برده است.
براساس تشخیصهای کنونی از هر 5 بزرگسال یک نفر به افسردگی مبتلا ست. در نتیجه همین آمارها میلیاردها پوند صرف هزینههای درمان افسردگی در انگلیس میشود. به عقیده کارشناسان این افزایش تشخیصها از 25 سال پیش آغاز شده است.
این در حالی است که مطالعه تحقیقات 15 ساله روانشناسان نشان داده که بیشتر آنها با ضوابط کنونی تشخیص افسردگی موافق هستند. این تشخیصها شامل تمام کسانی میشود که در مواقع خاصی دچار غم و ناراحتی میشوند اما این امر با مواردی از افسردگی که طی آن افراد نیاز به بستری دارند، متفاوت است.
به هر حال پروفسور پارکر تجویز دارو را منجر به ایجاد امیدهای واهی برای بیماران دانسته و بیتأثیری داروها روی آنها را به این دلیل میداند که فرد از لحاظ زیستی کاملا سالم است.
به عقیده وی در 30 سال اخیر معیارهای تشخیص افسردگی حاد به افسردگی متوسط بیش از حد نزدیک شده و ممکن است همین امر منجر به خطای آزمایشها در تشخیص این دو بیماری شود. در عین حال در 2سال گذشته تجویز داروهای ضدافسردگی با 6 درصد افزایش به 31 میلیون نسخه رسیده است.
به هر حال افسردگی ماژور امروزه علت اصلی ناتوانی در سراسر دنیا محسوب میشود و رتبه چهارم را در میان 10 علت اصلی بار جهانی بیماریها بهخود اختصاص میدهد و درصورت صحت پیشبینیها، در 20 سال آینده افسردگی احتمالا به دومین علت بار جهانی بیماریها تبدیل خواهد شد.
این نوع افسردگی منجر به از کارافتادگی قابل توجه فرد در قلمروهای زندگی فردی و اجتماعی و اشتغال میشود و عملکردهای روزمره فرد همچون خوردن و خوابیدن و سلامتی فرد را تحتتأثیر قرار میدهد.
در هر لحظه، 15 تا 20 درصد از افراد بزرگسال جامعه ممکن است عوارض و نشانههای مختلف افسردگی را از خود نشان دهند. یک پنجم از بیماران حاضر در مطب پزشکان شدیداً افسرده هستند و حداقل 12 درصد از جمعیت کشورهای پیشرفته طی عمر خود برای معالجه افسردگی شدید، به متخصصان روانی مراجعه میکنند.
همچنین حدس زده میشود که 75 درصد از افرادی که در مؤسسات رواندرمانی بستری میشوند، دچار افسردگی هستند.