به گزارش ستاد خبری نمایشگاه؛ حمید قبادی، معاون اجرایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که همزمان با اربعین حسینی از دومین نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان بازدید کرد؛ اظهار داشت: در صورت ارائه طرح از سوی انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان برای برگزاری نمایشگاه دائمی کتاب کودک، از این طرح حمایت میکنیم و تجهیزاتی دائمی در اختیار برگزارکنندگان آن قرار میدهیم.
وی شیوه اطلاعرسانی نشریات و خبرگزاریها را در استقبال خانوادهها از دومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان موثر دانست و بر یافتن روشهایی برای کاهش آسیبهایی که در این روش به کتابها وارد میشود تاکید کرد.
نشست تخصصی حقوق کودک و سیاستهای فرهنگی کشور برگزار شد
چهارمین نشست تخصصی نمایشگاه کتاب کودک به همت انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برگزار شد.
در این نشست که «حقوق کودک و سیاستهای فرهنگی کشور» نام داشت، دکتر علی رئوف، مصطفی رحماندوست و محمدجواد جزینی حضور داشتند.
در ابتدای نشست، دکتر رئوف درباره عنوان نشست گفت: بهتر است از سازکار فرهنگی به جای سیاست فرهنگی صحبت کنیم. وی فرهنگ را یک کلمه فراگیر برای زندگی انسانها تعریف کرد و ضمن اشاره به شکلگیری 75 درصد از شخصیت کودکان تا 6 سالگی، درباره مراحل آموزش به کودکان توضیح داد: به آنها آموزش میدهیم تا بدانند، آموختههایشان را به کار ببرند، زندگی کردن را بیاموزند و در والاترین شکل یاد بگیرند چگونه با هم زندگی کنند.
مصطفی رحماندوست نیز ضمن تاکید بر شکلگیری شخصیت کودکان تا 6 سالگی به نتیجه یک آمارگیری اشاره کرد و گفت:تا 6 سالگی فقط 12 درصد کودکان ما به مهدهای کودک و مراکز پیشدبستانی راه پیدا میکنند. این در حالی است که همین 12 درصد نیز معلوم نیست در این مراکز چه نوع آموزشهایی را دریافت میکنند.
وی تاکید کرد: در بخشهای خصوصی و دولتی هیچ نوع سیاستگذاری کلانی در حوزه کودک و نوجوان صورت نگرفته است. فراهم ساختن فضایی شاد برای کودکان در خانوادهها، افزایش خلاقیت کودکان، آموختن استقلال به آنها و آموختن به رسمیت شناختن دیگران، روشهایی بود که این شاعر کودک و نوجوان از آنها نام برد.
محمدجواد جزینی سخنران دیگر این جلسه نیز کودکی را یک مفهوم مدرن دانست و به مشکلات سازمان تولید کتاب از نویسنده تا بخش تبلیغات و توزیع اشاره کرد.
وی گفت: نویسندگان به عنوان اولین پله این سازمان، تامین اجتماعی ندارند و شغل اصلی اغلب آنها نویسندگی نیست. توزیع غیرحرفهای، نبودن قانون کپیرایت، افزایش تولید کتاب در حوزه کودک و نوجوان، اما کاهش سطح کیفی این کتابها از مشکلات دیگری بود که این نویسنده و پژوهشگر از آنها نام برد.
در پایان این جلسه نیز دکتر رئوف، آموزش پدرها و مادرها به صورت حضوری یا با ارائه بروشورهای آموزشی را به عنوان روشی برای ساختن شخصیت کودکان مطرح کرد.
کارگاه تخصصی «حقوق کودک و سیاستهای فرهنگی کشور»، 16 بهمن در سالن جنبی دومین نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان برگزار شد.
نشست تخصصی چند و چون نظارت بر کتاب کودک و نوجوان؛ فردا
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه، «چند و چون نظارت بر کتاب کودک و نوجوان»، موضوع ششمین نشست تخصصی دومین نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان است که به همت انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، یکشنبه 18 بهمن از ساعت 16:30 تا 18:30 برگزار میشود.
در این نشست، شهرام اقبالزاده، مسعود ملکیاری و سیدعلی کاشفیخوانساری در این زمینه به ارائه مباحث مختلف میپردازند و به سئوالات حاضران در جلسه، پاسخ میدهند.
پیش از این نیز در این نمایشگاه، نشستهایی با موضوعات «تحلیل وضعیت کتابخوانی در مدارس»، «وضعیت کتاب¬های دینی در ادبیات کودک و نوجوان»، «ترجمه در خدمت ادبیات ملی»، «حقوق کودک و سیاستهای فرهنگی کشور» و «رابطه دولت و ادبیات کودک و نوجوان» برگزار شده بود.
این نشستها در دومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان در مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سالن پایین، غرفه فعالیتهای جنبی برگزار میشود.