به گزارش مهر، موهای کشف شده که در شرایط منجمد قطبی به خوبی محفوظ باقی مانده است متعلق به یک اینوک یکی از اعضای نسبتا جوان از تمدن ساکاکها که تقریبا اولین نسل ساکنان گرینلند به شمار میرفتهاند بوده است. این تمدن از گذشته برای دانشمندان به پازلی پیچیده تبدیل شده بود که اطلاعات اندکی درباره تاریخچه ژنتیکی آن در دسترس بود.
با این حال اطلاعات دی ان ای جدید که به واسطه دانشمندان دانشگاه کپنهاگ به دست آمده نشان میدهد نزدیکترین اقوام اینوکها اجداد بومیان امروزی آمریکا به شمار نمیروند بلکه این گروه با سه دسته متعلق به منطقه سیبری در ارتباطند. به گفته محققان شواهد به دست آمده بیانگر این موضوع هستند که در حدود پنج هزار و 500 سال پیش مهاجرتی رخ داده است که این تخمین به خوبی با اولین شواهد باستانشناسی از سکونت در جهان جدید قطبی همخوانی دارد.
بررسیهای ژنوم اینوک که از نظر کیفیت با ژنوم انسانهای امروزی برابری میکند به دانشمندان این امکان را داده است تا بر اساس اطلاعات دی ان ای پروندهای از ویژگیهای مردی از قوم ساکاک را خلق کنند.
نمونه مویی که این اطلاعات را در خود حفظ کرده بود در دهه 1980 از شمال گرینلند به دست آمده و تا کنون در موزه ملی دانمارک تحت مراقبت قرار داشته است. ژنهایی که در نمونه موها قرار دارند متفاوت از دی ان ای یافته شده در استخوان یا بافتهای پوستی از خطر نفوذ ژنهای باکتریها یا قارچها در امان هستند که همین ویژگی مثبت تا کنون توانسته است دستاوردهای فراوانی از جمله دستیابی به توالی ژنتیکی ماموتها را برای دانشمندان به همراه آورد.
در نمونه جدید نیز دانشمندان با رمزگشایی از دی ان ای موجود در موها نه تنها توانستند منشا قوم اینوکها و ساکاکها را تعیین کنند، بلکه توانستند شمایل ظاهری این افراد را نیز شبیه سازی کنند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافی، مطالعات جدید تاکیدی دوباره بر پیشرفتهایی دارد که به واسطه دستیابی به توالی ژنتیکی به وجود خواهند آمد. به گفته دانشمندان این شیوه از مطالعات ژنتیکی می تواند پدیدههای غیر ممکن امروز را به دستاوردهای ممکن آینده تبدیل کند.