یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۶:۳۹
۰ نفر

بالاخره پس از چندین سال طلسم اتصال فیبر نوری به منازل شکسته شد و به گفته یک مقام شرکت مخابرات قرار شده اجرای آزمایشی این پروژه مهم در 2‌ استان بوشهر و مازندران آغاز شود

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران 15 فروردین از اجرای پروژه اتصال فیبرنوری به منازل (fibre to home) در 2 استان بوشهر و مازندران به‌صورت آزمایشی خبر داد و گفت: این طرح در کشورهای مختلف دنیا انجام شده و در کشور ما نیز انجام آن ممکن است اما اجرای آن به نیاز کاربران بستگی دارد.

صابر فیضی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه برخی اقدامات اجرایی این پروژه انجام شده است، افزود: فاز آزمایشی این طرح در 2 استان بوشهر و مازندران به اتمام رسیده اما اجرای عمومی آن هنوز مقرون به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه با اجرای پروژه fibre to home به جای کابل مسی به کاربران خانگی، ادارات و مؤسسات، فیبرنوری ارائه می‌شود، گفت: فیبرنوری سرعت ارتباط را در حد چشمگیری افزایش می‌دهد اما جایگزینی فیبرنوری به جای کابل مسی زمانی مقرون به صرفه خواهد بود که محتوای دیجیتال بسیار زیادی روی شبکه‌ها تعریف شود و کاربران نیاز به داشتن سرعت بالا را احساس کنند اما در حال حاضر کاربران از اکثر کاربردهای اینترنت و شبکه‌های مخابراتی آگاه نیستند و از آن استفاده نمی‌کنند.

دکتر جواد صالحی، مدیر آزمایشگاه شبکه‌های نوری دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف و مجری پروژه اتصال فیبرنوری به منازل در این دانشگاه با ابراز خرسندی از درک اهمیت این موضوع در وزارت ارتباطات به همشهری گفت: ما از 6‌سال پیش در آزمایشگاه، اتصال شبکه‌های فیبرنوری به دانشگاه را شروع کردیم.

هر چند در حال حاضر در زمینه اجرایی شدن آن در کشور از تجربیات و مطالعات پژوهشی ما استفاده‌ای نشده است که البته می‌توانست در رفع بعضی مشکلات و نواقص ایجاد شده حین انجام کار مؤثر باشد، ولی خوشحالیم که در معرفی این تکنولوژی نقش داشتیم و نگاه وزارتخانه در این زمینه تغییر یافته است.

به گفته دکتر صالحی، دنیا به سمت این تکنولوژی پیش می‌رود. در حال حاضر اجرای این پروژه در ژاپن 60‌درصد پیش رفته است و در کشورهای اروپایی مانند سوئیس، آلمان، هلند و برخی کشورهای دیگر و به‌طور وسیع در آمریکا در حال اجراست؛ حتی گوگل قصد دارد برای ارائه برخی سرویس‌های جدید خود، پروژه اتصال فیبرنوری به منازل را پیاده‌سازی‌ کند. سرعت اینترنت در نسل دوم پروژه اتصال فیبرنوری به منازل حدود 5/2 تا 5 گیگابیت در ثانیه خواهد بود.

دکتر صالحی با اشاره به این موضوع ‌افزود: به این ترتیب شما قادر خواهید بود یک کتاب را از یک کتابخانه معروف دنیا فقط در عرض چند صدم ثانیه دانلود کنید یا به تمام بازارهای دنیا دسترسی داشته باشید. از سوی دیگر در کاهش ترافیک نیز تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت بنابراین در تمام عرصه‌های جامعه تأثیر مثبت خواهد داشت.

وی ادامه داد: بهره‌وری از این تکنولوژی نیاز به سیاستگذاری، سرمایه‌گذاری زیاد و همچنین بازنگری بعضی قوانین مثل محدودیت سرعت استفاده از اینترنت دارد؛ با این حال قابل پیاده‌سازی‌ است.

فناوری اتصال فیبرنوری به منازل به‌صورت چشمگیری در دنیا در حال گسترش است و در سال‌های اخیر در دستور کار بسیاری از کشورها قرار گرفته و به‌عنوان یکی از راه‌های برون‌رفت از عقب‌ماندگی دیجیتال عنوان شده است.

چنانچه این طرح از سوی مسئولان مخابرات مورد توجه قرار گیرد و سرمایه‌گذاری کلانی روی آن شود، به‌طور قطع می‌تواند مشکل اینترنت کشور را با بازده فنی و اقتصادی بالای خود به کلی برطرف کند.

طاهره ساعدی

کد خبر 104273

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار گزارش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز