این در حالی است که برخی مدیران محلی بر ساخت این جاده اصرار می ورزند.
مهندس ناصر مقدسی، معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، در گفتوگو با همشهری، ضمن بیان این مطلب افزود: جنگل ابر به لحاظ برخورداری از تنوع زیستی گیاهی و جانوری ونیز گونههای منحصر به فردی که در این رویشگاه بینظیر وجود دارد در شمار ذخایر ژنتیک جهان محسوب میشود
به همین دلیل نه تنها نباید در این رویشگاه عملیات اجرایی صورت بگیرد که اقدامات صیانتی و حفاظتی باید بیشتر باشد، از همین رو، ارتقای این جنگل به منطقه حفاظت شده در دستور کار قرار گرفته و تلاش ما تسریع برای رفع موانع و تبدیل جنگل ابر به منطقه حفاظت شده است.
مقدسی که صیانت از عرصههای جنگلهای خارج از شمال از جمله جنگل ابر در حیطه مسئولیت او قرار دارد، ضمن انتقاد از انعکاس برخی اخبار نادرست درباره این رویشگاه جنگلی، گفت: رسانهها برای صیانت از جنگل ابر همواره با مسئولان محیطزیست و سازمان جنگلها همراه بودهاند و بدون شک مصون ماندن این رویشگاه جز با همراهی اصحاب رسانه امکانپذیر نبود؛
اما گاه دیده میشود برخی رسانهها بهرغم دلسوزی و با نیت خیرخواهی مطالبی در این زمینه درج میکنند که نتیجه معکوس دارد. این درحالی است که هیچ تغییری در دیدگاه مسئولان محیطزیست و سازمان جنگلها ایجاد نشده است.
وی در توضیح این مطلب افزود: درخصوص جاده ابر، همچنانکه ریاست محترم سازمان حفاظت محیطزیست اعلام کرده، تنها گزینه مورد توافق، ترمیم جاده جیپ رو، یعنی همان مسیر دسترسی محلی موجود، آن هم بدون هیچگونه تعریض است؛ضمن آنکه تاکنون هیچ گزارش ارزیابی زیستمحیطی در این زمینه به سازمان حفاظت محیطزیست ارائه نشده است.
مقدسی در ادامه با تاکید مجدد بر صیانت از جنگل ابر تصریح کرد: سازمان جنگلها و مراتع کشور قاطعانه بر مواضع قبلی خود پای میفشارد. بدیهی است هرگونه اقدامی که با تصمیمات سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان جنگلها مغایر باشد فاقد وجاهت قانونی است. پیشنهاد جدید هم مستلزم ارائه توجیهات و نقشههای لازم و کسب مجوز از 2 سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان جنگلها و مراتع کشور است.
تکلیف روشن است
دکتر پیمان یوسفی، مدیرکل دفتر امور منابع جنگلی سازمان جنگلها و مراتع که به خاطر دفاع از جنگل ابر بارها هدف هجمه طرفداران ساخت این جاده قرار گرفته است، در گفتوگو با همشهری تصریح کرد: من فکر میکنم زمان آن فرارسیده که این بحثها تمام شود؛
چراکه مقام معظم رهبری اسفندماه گذشته در هفته منابع طبیعی و هنگام غرس نهال، تکلیف همه مدیران و مسئولان اجرایی کشور را روشن کردند. ایشان در جمع مسئولان عالیرتبه فرمودند«خوب، حالا فرض بفرمایید که از این طرف یک درخت ما بکاریم، چندین درخت دیگری بکارد، هزاران درخت مردم بکارند؛
این کار بسیار خوبی است اما در مقابل آن اگر چنانچه موجودی گیاه کشور، موجودی درخت کشور- که یک ثروت عظیم باستانی است که برای ما مانده – مورد تطاول قرار بگیرد، این خسارت است.» ایشان در بخش دیگری از سخنانشان افزودهاند: «اگر ما با منابع گیاهی کشور- یعنی همین جنگلهایمان، همین مراتعمان – و به تبع آن، بوستانهای شهری و اینها که در درجه دوم اهمیت است، درست و عاقلانه برخورد کنیم، اینها همیشه باقی میماند.
متأسفانه سالهاست که اینجور نیست؛ یعنی افرادی که اهل سوءاستفادهاند، از جنگلهای ما، از مراتع ما سوءاستفاده کردند و تصرف کردند، تعرض کردند، غصب کردند. آن چیزی که من میخواهم تاکید کنم، هم به وزارت کشاورزی و منابع طبیعی، هم به محیطزیست و هم به همه کسانی که دستاندرکار هستند، این است که مراقبت کنید این دایره غصب و تصرف نابجا و غلط توسعه پیدا نکند و جلویش گرفته شود.»
اینها نشان میدهد که مقام معظم رهبری تا چه اندازه به محیطزیست و منابع طبیعی توجه دارند.یوسفی با اشاره به اینکه مدیران منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیطزیست از هیچ تلاشی برای حفظ جنگل ابر دریغ نکردند اما برخی میخواهند این تلاشها را خنثی کنند،
افزود: من از همه مسئولان و کسانی که بر ساخت این جاده اصرار میکنند تقاضا میکنم یکبار دیگر فرمایشات مقام معظم رهبری را که اسفندماه گذشته در روز نهال کاری ایراد کردند، مرور کنند؛
بهخصوص که ایشان در پایان این بیانات تاکید کردند: «آن درختی که صد سال، دویست سال عمر دارد و این درختهای مجموعه عظیم جنگلها که باارزشند، اینها را بایستی ما نگه داریم و نگذاریم به اینها تعرض بشود.» آیا این یک فصلالخطاب نیست؟ براین اساس، هر مدیر ولایتمداری که دستاندرکار امور اجرایی است باید بحث تخریب جنگل را نهفقط در جنگل ابر که در تمام کشور متوقف کند. من حرفهای ایشان را حجت شرعی میدانم و معتقدم این رهنمودها باید در طرحهای عمرانی بهعنوان یک اصل مسلم مورد توجه قرار گیرد.
یوسفی درباره جنگل ابر تاکید کرد: با توجه به نگاه مثبت مسئولان ارشد نظام به مقوله محیطزیست و منابع طبیعی، انتظار میرود مسئولان محلی، بیش از این بر ساخت جاده ابر اصرار نکنند؛ جادهای که مغایر با معیارهای جهانی محیطزیست است و به اذعان کارشناسان فاقد توجیه اقتصادی است.
این گزارش میافزاید: طی روزهای گذشته در برخی رسانهها اخباری مبنی بر موافقت مسئولان محیطزیست با احداث جاده ابر منتشر شد که واکنشهای متفاوتی را درپی داشت؛ از جمله برخی از کارشناسان، مسئولان فعلی سازمان حفاظت محیطزیست را به سهلانگاری و وادادن در قبال طرحهای عمرانی متهم کردند.
از سوی دیگر، شماری از مدیران منابع طبیعی و محیطزیست، هرگونه اهمال در این زمینه را تجاوز به حقوق همه مردم دانستند و تاکید کردند که جنگل ابر متعلق به یک گروه خاص نیست و صرف قرار گرفتن آن در استان سمنان این حق را ایجاد نمیکند که مسئولان این استان به خاطر احداث جادهای که ساخت آن بنا به دلایل کارشناسی هیچ ضرورتی ندارد بخشی از نادرترین رویشگاه جنگلی را که متعلق به همه ایران و آیندگان است، نابود کنند.